Artikel filtreret på dato: Juli 2018

Overvægt øger bremselængde og kørestabilitet betydeligt. Mange autocamper ejere er ikke opmærksomme på om deres køretøj er for tungt. Årsagen til overvægten er ikke kun bagage. Også fyldte vandtanke og påmonteret ekstra udstyr som f.eks markise, bidrager til overvægt.

Kender du den maksimale lastevne på din autocampere ?

Men hånden på hjertet. Hvem vejer før afrejse sin autocamper og hvem har styr på hvad de enkelte medbragte dele vejer ? Hvis man gjorde, så ville man også vide om man køre med overvægt eller ej. Mere end 50% af dagens autocamperne køre med overvægt. Tyske ADAC har gennemgået de tyske ulykkesforsikringer og det er dette resultat der grunden til udmeldigen.

Hvormeget vejer en gasflaske og hvor tunge er campingstolene. En autocamper er hurtigere overlæsset end man tror, siger man hos ADAC. En autocamper med overvægt kan være farlig og dyr i bøde.I Østrig koster det 5000 Euro iflg ADAC. I Italien koster en overskridelse på mere end 5% op til 1697 Euro.

Hvor meget må en autocampere laste ?

Svaret på det kan findes i den europæiske Norm EN 1646-2, der har to funktioner. På den ene side er den retningslinie for autocamper producenterne, når de konstruere deres køretøjer. På den ande side er den en tommelfingerregel for autocamperejeren, hvor lasten i køretøjet kan bedømmes.

Ifølge EN 1646-2 har hver person en kropsvægt på 75 kg, plus 10 kg personlig bagage. Dertil tillægges 10 kg pr meter af køretøjets længde. Hvis man tager en gennemsnitlig autocamper med en længde på syv meter, som er godkendt til fire personer, resulterer dette i en nødvendig nyttelast på 4 x 75 kg + 4 x 10 kg + 7 x 10 kg = 410 kg. Ved to personer 240 kg.

Vægten i køreklar stand, defineres som: 90 % fyldte brændstoftanke, 100% fyldte tanke med andre væsker, som vandtank, varmtvandsbeholder og det antal gasflasker er er plads til, men med tømte spildevands- og toilet tanke, en kabeltromle eller 25 meter kabel, og køretøjets medleverede værktøj, samt en fører på 75 kg.

Da der i køreklar vægt er indregnet en person, skal denne ikke indregnes i den maksimale nyttelast. 410 kg - 75 kg = 335 kg. 335 kg er i dette regneeksempel den vægt der er til rådighed til markise, TV antenne, ekstra udstyrs pakker mv.

Vejet pakningsliste

Tøj og sko 24 kg til 2 uger

Bikini / badedragt, solhat, halstørklæde, håndtaske, travesko, hjemmesko, 3 yderligere par sko pr. Person, 2 lette rygsække, 5 bøjler.

Mad og drikke 37,2 kg

Sixpack sodavand, 3 liter juice, 3 liter mælk, 2 flasker rødvin, Sixpack dåse øl, kaffe pulver, salt, sukker, krydderier, Olie og eddike, vegetabilsk boullion, madlavning fedt, løg, hvidløg, 4 x dåse, tomater, pesto, smør, honning, nutella, müsli, brød, 3 x 500 g pasta, pølse, ost, æg, chokolade, chips, yoghurt, frugt, tomater.

Køkken 14,1 kg

køkkenrulle, affaldssække, salatslynge, bestik, porcelæn, træske, stegepande vender, skarpe knive, dåseåbner, proptrækker, 2 skærebrætter, gryder / pande, kaffemaskine, opvaskemiddel, lighter, viskestykker, Tupperware, hvidløg presse, Børste, svamp og klud, Isterning form eller pose, 2 vin- og langdrinksglas, piskeris,, salatskål, termokrus, termokande, opvaskebalje/børste.

Spil, til sjov og bøger 40,7 kg

2 bøger pr. Person, Snorkel og maske, 2 cykler, 2 hjelme, Cykelpumpe og reparations sæt, 5 cd'er
brætspil, kortspil, ordbog, 2 guidebøger, tablet, mobiltelefoner, opladningskabel, magasiner, badmintonketchere, bolde, notesblok og kuglepen, landkort.

Campingudstyr 27,6 kg

2 campingstole og bord, fodskammel, niveaukiler, Kabeltromle + adapter, Vandkande / slange, camping lampe, advarselsskilt til cykelstativ,, surringer, tøjklemmer og snor, arbejdshandsker, snor, akku skruetrækker

Bad 10,6 kg

Shampoo + shower gel, ansigts- og håndcreme, solcreme, hårtørrer, hårbørste, kam, hårelestikker, parfume + make-up, Negle sæt, håndsæbe, 3 håndklæder pr. Person, badesandaler, personlig medicinering, førstehjælpskasse med plaste, bandage, salve, myggespray etc., tandbørste, tandpasta, tandtråd, toiletpapir, rejse vaskepulver, hygiejne spray, universalrengøringsmiddel, toiletvæske, ørepropper, 2 pakker lommetørklæder.

Andet 30,2 kg

Parasol, strand måtter, sengelinned, 2 tæpper og puder, picnic tæppe, briller, solbriller, lommekniv, lommelygte, kost og fejeblad, kraftig klæbebånd, klud, GPS, kamera, Gas grill, stål svamp til grill, griltang, paraply. Regneeksempler udført af tyske Promobil.

Total 184,4 kg !!! Der er med andre ord ikke plads til så meget af alt det dejlige udstyr og de flotte udstyrspakker. Det har den ulempe at det vejer og vægten løber hurtigt. F.eks vejer en 5 meter markise op til 48 kg, en selvsøgende TV parabol omkrig 15 kg og et TV på 3-4 kg, tagklimaanlæg omkring 40 kg, lækre komfortpakker vejer ofte omkring 45 kg ect.

Lettere bliver det ikke at producenterne kæmper en kamp for at holde vægten på deres autocampere nede. Den køreklare vægt kan alligevel helt lovligt variere mellem plus-minus 5 %. Den er ofte med små bogstaver opgivet i en selvbestaltet producent opfindelse, som de kalder for rejsevægt og den dækker over at køre med kun 25 liter vand, hvilket kun lige er nok til at fylde slangerne og varmtvandsbeholderen, en gasflaske, selv om der er plads til to mv. Derved mangler der ved en vandtank på 120 liter 95 kg i den køreklare vægt samt en gasflaske på 24 kg.

Der er altså god grund til at få tjekket sin vægt, ved f.eks at opsøge en brovægt. Derved undgår man at øger risikoen for øget bremselængde og forringet kørestabilitet. Rigtig mange er ikke opmærksomme på at deres autocampere køre med overlæs. Derfor ar der også i denne sommer øget kontrol af både campingvogne og autocampere i turistlandene. En autocamper med en totalvægt på 3.500 kg har flere fordele, men det største minus er den begrænsede lastevne.

Kilde: ADAC

Udgivet i Information

Autocamperturisterne fravælger campingpladser, og det får campingpladserne til at kræve, at når der er campingpladser, så skal autocampere også benytte dem ! De er ikke de eneste - I en pressemeddelelse fra butikskæden Biltema, hedder det at salget af telte slår alle rekorder, og Naturstyrelsen melder om rekord i overnatninger 2018 på deres teltpladser og Shelters, med 130.000 overnatninger indtil nu, på en af Naturstyrelsens 150 større lejrpladser. Det har især i 2018 fået campingpladserne, med et fald på 1,14 millioner overnatninger, ud af busken med koordinerede angreb, på især overnatninger i autocampere uden for campingpladser. De beskyldes både som konkurrenceforvridende og ulovlige, men de eneste der har været konkurrenceforvridende er campingpladserne selv med, med ulovlige krav om et bestemt campingpas og karteldannelse med prisaftaler. 90% af de danske campingpladser er nu anmeldt til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK). Konkurrencerådet besluttede i april 2018, at sende sagen videre til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet til strafferetlig vurdering. Midt i alt dette indgik Campingrådet konkursbegæring. Ulovlige er de heller ikke ifølge færdselsloven.

Konkursen af Campingrådet har ikke fået campingpladserne til at sidde med hænderne i skødet, og senere i april 2018, oprettede Camping Branchen og DK-Camp - Outdoor-Camping-Ferie-Fritid (ocff.dk), der blandt andet har i sinde at skabe regler for autocampere i forbindelse med overnatninger, også kaldt autocamperproblematikken, og stoppe unfair konkurrence fra kommuner/kommunale selskaber. Der har tidligere desuden været ønsketænkning fra Campingrådet om, at overnatning på bla. havne skal følge campingreglementet. En undersøgelse, der blev betegnet som Skandinaviens største, med flere spørgsmål til autocamper brugere, blev aldrig offentliggjort på trods af adskillige henvendelser fra autocamper-info.dk.

Det vil næppe have noget resultatskabende formål at forsøge sig med dialog overfor Outdoor-Camping-Ferie-Fritid, afstandene er, og har altid været for store og som i tidligere forsøg ikke bidraget med noget konstruktivt til autocamperturismen. Lovgiverne er et bedre bud. Campingrådet er ved flere lejligheder, også midt i en dialog, gået bag om ryggen på autocamper interesser for egen vindings skyld. En Campingplads ejer i Assens drev i et par år campingpladsen i Assens uden at have udlejningstilladelse. Det mente de ikkevar det store problem, det var et børnetelt, ved en autocamper på Marinaen til gengæld osv osv.

En af årsagerne til campingpladsers frustrationer, kan blandt andet ses i lyset af, at der i et campingens største lande - Tyskland, sælges tæt på dobbelt så mange autocampere som campingvogne, siger tallene fra CIVD (producenternes sammenslutning) i 1. Halvår af 2018.

Dette har også, igennem et stykke tid, fået det tyske BVCD, der er det tyske svar på Campingrådet/OCFF op af stolene, men de er i øjeblikket i kraftig modvind.

Autocamper Info har modtaget følgende på mail fra Tyskland

Det boomer fortsat med autocamper salget. I Tyskland er 1. Halvår af 2018 det bedste nogensinde og der sælges næsten dobbelt så mange autocampere i forhold til campingvogne, alene i Tyskland. Helt præcis oplyser CIVD, 15.521 campingvogne, mod 30.997 autocampere fra januar til juni 2018. Dette boom har også indflydelse på det politiske organiserede campingerhverv.

Bundesverband der Campingwirtschaft in Deutschland - BVCD har i foråret overhørt al modstand og forslag til fordel for en længe hemmeligholdt model til en bekendtgørelse for Campingpladser, Weekendpladser og autocamperpladser og videregivet deres egne forslag til en ministerkonference for bygge- og boligministre for de forskellige tyske delstater, uden at inddrage autocamperbranchen. Håbet fra BVCD er at disse ministre sætter gang i en landsdækkende regulering af autocamper overnatningspladser.

Alle andre brancheforeninger (CIVD ( brancheforening for producenter af både campingvogne og autocampere) Deutscher Tourismusverband DTV (Som VisitDanmark), ADAC (som FDM i Danmark), Deutscher Caravaning Handelsverband DCHV (Tyske forhandlere) og TopPlatz (Marketing for autocamperpladser i 7 lande, herunder to i Danmark) blandede sig kraftigt, men selv med indsigelser fra DTV´s præsident Reinhard Mayer, tidligere økonomiminister i Schleswig Holstein, der fremhævede hvor skadeligt og håbløst BVCD projektet er, var det forgæves.

Dette tiltag ser de andre branche foreninger som fatale, først og fremmest for autocamper branchen. Efter et par år i fred og harmoni mellem Campingpladserhvervet og autocamperplads operatørerne, er der nu lagt op til en ny helt overflødig istid. Ansvaret ligger hos ophavskilden - BVCD, der nu er helt isoleret i branchen. De nævnte brancheforeninger intensiverer deres samarbejde, nu uden nogen feedback fra campingpladserne i campingbranchen -BVCD. Med producentsammenslutningen CIVD i spidsen, har de andre brancheforeninger indset, at de står med en stor trussel mod autocamperplads landskabet uden for campingpladser, og CIVD har klart kommunikeret ud, at de i også i fremtiden tager dette meget alvorligt.

Årsagen til at tage det alvorligt er tydelig: Et direktiv for autocamperpladser, med det fremsatte indhold, er det første skridt til enhver tid at have en agenda der med en skjult dagsorden, udhuler og skærper mulighederne for autocamperpladser. Et kig på bestemmelserne i BVCD´s fremlagte model, er advarsel nok. ( Indeholder at alle pladser over 5 enheder skal overholde et skærpet reglement, så de alle kommer til at ligne en form for ens campingpladser og med stjerneforordning - Red). Alle autocamperpladser har, iflg BVCD modellen, to år til opfylde kravene fra BVCD, der vil bringe campingpladserne under BVCD frem på markedet. Derfor er det ifølge de nævnte brancheforeninger vigtigt at få sat en stopper for det fra starten og give sin mening til kende. Autocamperpladser er allerede omfattet af offentligretslige bestemmelser i Tyskland. Der er derfor absolut ikke behov for yderligere reguleringer fra interesseforeninger fra campingbranchen.

Konklusion: Vi bevæger os i et hurtigt skiftende marked. På den ene side er efterspørgslen fra autocamperturismen, for en massiv udvidelse af autocamperparkeringsplads landskabet, på den anden side, truslen fra BVCD der vil lave en ødelæggende regulering af såvel nye som bestående autocamperpladser. Begge yderligheder kan ikke rigtigt være i autocamperturismens interesse. Derfor giver det mening at at give sin mening til kende og stille spørgsmål på rette sted: Hvad betyder denne udvikling i arbejdet med autocamperturisme under mindre optimale rammebetingelser ? Hvad betyder det for autocamperturismen når boomet slutter ? Hvad kan autocamperpladsoperatører allerede gøre nu, for at optimere deres position i markedet ?
(Kilde: JED, TopPlatz)

Campingpladser pressede

Et eller andet kunne tyde på at de danske campingpladser er så pressede, at det nu må briste eller bære for dem. I 2008 havde danske campingpladser, ifølge Danmarks Statistik, 12.168.909 overnatninger, heraf 4,948.148 på faste standpladser til billig dagspris på omkring 50 kr for en campingvogn med medlemmer i familien, mod 10.771.737 i 2017, hvoraf 4.403.650 overnatninger var på faste standpladser. Hvordan kan et erhverv tro at de er så beskyttede at de kan få det præcis som de drømmer og håber på, når en del af deres ønskescenarie går på at, ikke at lokke med tilpassede tilbud, men kræve at de overnatter på campingpladser ? Det er lodret imod autocamperturisternes egne ønske. Det viser bla. de nyeste tal fra Tyskland, der siger at 52 procent foretrækker autocamperpladser, 7 procent campingpladser og 22 procent en blanding af begge dele. Vi skal ikke have den spirende autocamperturisme ødelagt af krav fra campingpladser, med al respekt for de campingplads ejere der har tilpasset sig autocamperturismen.

Det er autocamperturisterne der bestemmer, hvilken vare de vil købe og har behov for !

Campingpladsen et bevidst valg og ikke noget autocampere er tvunget til, når lovgivningen giver muligheder for andet. Den mest attraktive form for autocamperplads ligger centrumsnært og inden for gå- eller cykelafstand fra byens centrum, der giver turisterne let adgang til shopping, kulturelle og gastronomi tilbud, og her ligger der ikke campingpladser.

Carado autocampere har fået ny forhandler i Danmark. Autocamp i Låsby har udsendt en pressemeddelelse der oplyser, at de pr. 1/7 -2018 overtaget forhandlingen af Carado og tilføjer at der dermed er endnu et mærke til forretningen.

Carado er tysk kvalitet til en fornuftig pris. Det er luksusmærket Hymer, der står bag Carado, og det ses tydeligt i gennemtænkte indretninger, lækre detaljer og god kvalitet til prisen, og Hymers flair for lækre autocampere går igen hos Carado.

Allerede nu kan du se flere nye Carado autocampere i Autocamp´s store showroom i Låsby, så kig forbi og se de nye autocampere.  Du finder Autocamp her: www.autocamp.dk

Udgivet i Autocamper nyheder

Autocamper turister valfarter til autocamperplads Oasen på Rømø, der i 2014 åbnede med 28 pladser til autocampere og 3 pladser efter reglerne for Bondegårdscamping. Dermed var grunden lagt til Danmarks hidtil største turisteventyr for autocamperturisme.

Autocamperpladsen på Rømø blev fra dag et medlem af det tyske marketings koncept TopPlatz, der har til formål at udbrede kendskabet til de tilmeldte autocamperpladser og booste turister til pladserne. Dette gøres på de største fagmesser i Tyskland, Sverige, Holland og Italien, og de velkendte blå TopPlatz hæfter med beskrivelser over pladserne og hvad der røre sig hen over året af events. Direct mails til autocamperturister og via deres hjemmeside. TopPlatz har i øjeblikket 121 autocamperpladser fordelt i 7 lande og i Danmark har vi to, som nyder godt rigtig mange autocamperturister fra flere lande. Den anden ligger ved Tønder Sport og Fritidscenter.

Dette samarbejde og øen Rømø resulterede i at Oasen Rømø inden udgangen af 2014 var så populær, at det var nødvendigt at udvide med yderligere 75 pladser. Disse var færdige til at modtage gæster i påsken 2015. Der var ikke gået mange måneder før tilstrømningen var så stor, at der dagligt, igen måtte sendes autocamperturister videre, på grund af pladsmangel.

Dette resulterede i at der med lynets hast blev ansøgt om udvidelse til ydeligere 70 pladser, der stod færdige til påsken 2016, således at Oasen Rømø idag råder over ca 173 pladser, der stadig er under plads pres i højsæsonen, så der i perioder er autocamperturister der må køre forgæves, det på trods af at Rømø også råder over 3 store campingpladser. Det nyder de naboliggende campingpladser til gengæld godt af, indtil der igen er ledige pladser på Oasen Rømø.

I 2017 havde Oasen Rømø godt 20.000 autocamper overnatninger. Regner man det om til overnattende personer og som ifølge tyske autocamperturist eksperter er 2,4 person i gennemsnit pr. autocamper, var der 48.000 person overnatninger, der ifølge de samme eksperter forbruger omkring 50 Euro/375 DKK pr døgn, så giver det et turistforbrug på 18 millioner kroner i 2017 til Rømø, udelukkende fra Oasen Rømø !

I 2018 forventes der omkring 25.000 overnattende autocampere til Oasen Rømø, der også er meget godt besøgt i julen og nytåret, hvor der er muligheder for hygge i de to pavilloner der er tilknyttet autocamperpladsen. De fleste turister kommer fra Tyskland, efterfulgt af hollændere, nordmænd, svenskere og danskere.

Pladsen er indrettet helt som de fleste autocamperturister efterspørger: Der er 11 toiletter, 11 bade, 3 saunaer og to opholdsrum i pavillonerne og 2 petanque baner. Derudover råder pladsen over 4 tømmestationer til spildevand og toilet, samt frisk vand. Der forefindes strøm på alle pladser, der for de størstes vedkommende er 13 meter lange og med græsarealet imellem standpladserne ca 7 meter.

Oasen Rømø er unik på mere en en måde, man kan blandt andet forlade sin betalte plads i dagtimerne og køre på sightseeing eller på stranden og vende til sin plads igen. Pladsen er i dagtimerne markeret som optaget med et rødt skilt og der er ikke så meget at tage fejl af når man kommer tilbage, nummeret på den plads der er betalt for står på kvitteringen, og derved står den som optaget i plads systemet.

Rømø er er ligeledes transit ø for de autocamperturister der vil besøge den tyske ø - Sylt, som der går færge til fra Havneby i den sydlige del af øen. Det er ikke længere muligt at benytte autotoget med autocampere fra Tyskland, så alle autocampere skal over Rømø for at besøge den tyske turist ø. For strandsejlere, surfere og kitesurfer er Rømø det rene slaraffenland.

Indkøb ligger kun 500 væk og der er restauranter i gå - og cykelafstand fra pladsen. Prisen for en overnatning er 125,-kr inkl. 2 personer, gratis tømning og Wi-Fi og dertil kan der tilkøbes strøm for 2,50 kr kWh, 7,- kr for 80 l vand, bad i 4 min for 7,- kr., Sauna 7,- kr for 1 time. Ekstra personer koster 15,- kr. Er der ikke mere rent tøj, er der vaskemaskine og tørretumbler, mod betaling til rådighed.

At pladsen er populær, set af anmeldelser på portalerne for Campercontact, Boardatlas online, Promobil Stellplatz og Stellplatz Info m.fl.

Websiter: www.oasen-roemoe.dk

Læs også artikel i Jyske Vestkysten 

 

Tønder Kommune er igen kommet på autocamper landkortet. Som led i at forbedre faciliteterne og serviceniveauet, har Brundtland Golfcenter i Toftlund i Sønderjylland, indviet sin egen autocamperplads med plads til foreløbig 10 vogne og lige ved 18. Green og restauranten.

En overnatning koster 150 kr, med adgang til lækre badefaciliteter og strøm, samt centerets øvrige faciliteter. I restauranten serveres der dagens ret samt diverse a la carte retter, og når vejret tillader det. Det vil også være muligt at bestille træningslektioner og tage golfkørekortet.

GPS Koordinater: 55°11'39.4"N 9°04’33.4"E - 55.194268, 9.075943

Adresse:

Brundtland Golfcenter
Brundtland alle 3
6220 Toftlund

Telefon 7383 1600
Mail:
Hjemmeside: brundtlandgolfcenter.dk

Den første autocamper baseret på en Koreansk Hyundai H350, bliver produceret i Berlin af #Camperlife. Udefra kunne den ved første blik minde om Mercedes Sprinter. Selv siger en de 5 der står bag den nye camper at “ Hyundai H350 er det perfekte basis køretøj for en tidsmæssig moderne Camper, som jeg selv ville købe”

Især det indre med det attraktive førerhus, og med en 170 hk dieselmotor på 2,5 liter der opfylder Euro 6 normen, samt at den er godt udstyret og har en attraktiv pris, er årsag til at valget til den første Camper Van på Hyundai H350.

Firmaet #Camperliebe i Berlin der laver koreanske Hyundai kassevogne om til kompakte autocampere, består af to online marketingsfolk, to byggeeksperter og en salgsspecialist. Denne blanding gør, at endnu mere er planlagt end “bare” at opbygge en autocamper.

Den 6,2 meter lange Hyundai H350 har baghjulstræk og en totalvægt på 3500 kg. Ifølge fabrikanten har den en nyttelast på 485 kg. Camperen er udstyret med et navigationssystem med 8 “ TFT touch skærm, en on-board computer med bluetooth, håndfri tale, airbags til både føre og forsædepassager, APS og ESP, vognbaneskiftassistent, centrallås, aircondition og afkølet handskerum.

Møbeloverfladerne er lavet i slidstærkt HPL-finér. Skabene er grålige med mathvide låger. Væggene beklædt med Alcatara der giver giver hygge. Indretningen er klassisk med langsgående senge i bagenden, toilet/bad, hvor toilettet skjules når det ikke er i brug. En køkken del, en siddegruppe og drejbare forstole.

Camperen er komplet udstyret med Truma Combi 4 Plus, Isoterm kompressorkøleskab, der har en kapacitet på 130 liter, 100 liter frisvandstank og spildevandstank. Der er et dobbeltbrænder gaskomfur, plads til to 11 kg gasflasker, LED kørelys, et 95 Ah AGM batteri. Camperen er også monteret med udvendige tilslutninger til TV, gas, og vand. På medie siden monteret med Wi-Fi, LTE og fire USB porte. Hævetag der giver plads til yderligere to senge.

Den tyske pris på Hyundai Camperen er 58.500 Euro. Stiller du selv med køretøjet er prisen 29.500 Euro. #Camperliebe planlægger en produktion af modellen #cl1 i Brandenburg ved Berlin og yderligere præsentation af køretøjet.

#Camperliebe, Hyundai H350

 

Udgivet i Autocamper nyheder

Åbenrå lystbådehavn med plads til 48 autocampere har haft en øget tilstrømning til de i forvejen mange besøgende på autocamperpladsen. Det skriver Jyske Vestkysten idag. Samtidig melder både Åbenrå og mange andre lystbådehavne og flere gæstersejlere. I Åbenrå kan de også mærke at gæsterne bliver længere. Typisk med ophold på en til tre dage.

Det er bynære pladser, der samtidig er placeret ved lystbådehavne, der i øjeblikket melder om ekstremt mange autocamperturister. Samtidig har autocamperpladsen den store fordel at den ligger lige op og ned af den nyrenoverede strandpromenade i byen. Igen en win-win for en dansk by.

Det er nordmænd og tyskere der i stor stil besøger Danmark denne sommer, men også svenskere og hollændere har fundet vej mod nord. Det er med sikkerhed de positive autocampertiltag med flere autocamperpladser, der er magneten for at tiltrække flere autocamperturister til Danmark.

Også NyHavn2 i Middelfart, der startede for kun halvanden måned siden, har fået en rigtig god start med autocamperturister. Til dato har de haft ca 400 autocampere på besøg.

2018 bliver en øjenåbner for de kommuner og private, der stadig hænger lidt i bremsen. To tiltag der er godkendt i Blåvand og Hirtshals afventer stadig at ejerne har den fornødne tid til at gå igang.

Artikel i Jyske Vestkysten HER

Mens campingpladserne raser mod autocampere uden for deres pladser, soler lystbådehavne sig i et stigende antal besøgende autocampere som aldrig før. Input fra det danske sommerland, fortæller om pladser der er så fyldte, at det har været nødvendigt at tage vinter opbevaringenssteder i brug for at klare presset.

På fyens.dk udtaler kommunen, at der siden 1. Januar i år har været har været ca. 900 autocampere på pladsen med plads til 12 autocampere. Når de har flest har de omkring 35 autocampere, hvor vinterarealet har været taget i brug.

På trods at meget diskussion om autocamperpladsen i kommunen, der har varet i flere år, betegner Kerteminde kommune den nu som en god forretning for kommunen. Pladsen blev anlagt for at sætte en stopper for de autocampere der holdt på et kaj areal, hvor de ikke var velkommen, og allerede nu er der overvejelser om at udvide autocamperpladsen på Marinaen i Kerteminde. Kommunen evaluere efter sommerferien.

Må dette blive starten på stribe af positive artikler om det mange af os arbejder for. Nogen har visket mig i øret at en avis også har besøgt Oasen Rømø og inteviewet gæsterne. Se det er jo fra gæster man skal høre sandheden - Fake News lader vi andre om.

Læs mere HER

For fire måneder siden var en campingplads i Viborg, også ude med riven efter kommunens beslutning om at lave en overnatningsplads for autocampere i Viborg på det tidligere kasserne område. Campingpladsens ejer mente dengang, at når man havde valgt at holde ferie i en autocamper, så var der nogle vilkår og problemer der fulgte med og her var parkering et af dem ?Det gav en del larm på lægterne.

Idag meddeler Viborg kommune........ Autocamperpladsen er nu på vej og de erkender at det har taget noget tid at komme dertil. Så snart et midlertidigt jorddepot er blevet flyttet bliver den lavet. Så klar i mælet er Johannes Vesterby (V), der er formand for teknisk udvalg i Viborg Kommune.

At Viborg Kommune etablere en plads til autocampere blev allerede besluttet for to år siden, og dengang var placeringen besluttet til at være ved Nørresø. Pladsen bliver en enkelt asfalteret plads med opstregede båse med ophold i op til 24 timer. Autocampere er et turistområde i kraftig vækst som Viborg gerne honorere, siger Viborg Kommune.

Læs artiklen i Viborg Folkeblad HER

Lystbådehavnene jubler i disse uger over den første fremgang i antallet af gæstesejlere i flere år. Samtidig jubler de ligeledes over, at mange flere autocamperturister der besøger og overnatter på de danske lystbådehavne. Anderledes ser det ud for de danske campingpladser, der igen i 2018 har indledt et felttog mod autocamper overnatninger uden for campingpladser.

Budskabet fra mange af de danske campingpladser har helt samme indhold som i de sidste 15-20 år. Autocampere høre til på campingpladser, alt der ikke har samme pris som campingpladser er konkurrenceforvridende og alt ophold med overnatning uden for campingpladser er ulovligt ? Med grove beskyldninger, fare campingpladser ud og kriminalisere autocamperturister for at parkere og overnatte ulovligt, men skelner ikke mellem ulovlogt og hvad der faktisk er lovligt ifølge lovgivningen. Det er lidt noget svineri siger de. Nu har dette medie Roadshow, der dukker op i medier i forskellige landsdele med jævne mellemrum, varet i mange uger, også med angreb på kommunalt planlagte Shelters, som i sidste år af det nu konkursramte Campingråd var et “Hot” emne, fordi de var konkurrenceforvridende, mente de ?.

Hvis ikke campingpladserne formår at få et super resultat med en sommer som her i 2018, så får de det aldrig. Tiden er måske snarre til at kigge indad, istedet for fare ud med bål og brand og hetze en målgruppe de alligevel ikke får fat i, i det omfang de drømmer om. Det er såmænd bare at vende sig om og se hvad der sker i resten af Europa. De har det autocamperturisterne ønsker. Når krybben er tom så bides hestene siger man, og det er gået jævnt ned af bakke med besøgstallene på campingpladser, siden rekordåret 2008. Selv året til dato tallene fra Danmarks Statistik 2018, fortæller det helt tydeligt. Fra 2008 til 2018 er der et lavere antal overnatninger på ca. 400.000, målt på “Året til dato”

Fejlslagen campingpolitik med store investeringer, der skulle holde på kunderne i mindst 8 dage ad gangen, mange steder kun mod forud reservation, vandland, swimmingpools, minigolf, restaurant, mange hytter, hoteller, Glamping, Leading Camping, supermarked til opskruede priser, er hvad de rige campingpladser der har haft mulighed for det har brugt tiden på, resten har fået lov til at sejle deres egen sø og er nu igen på hugst efter autocamperturister, som de med alle midler vil tvinge ind på campingpladser - “business as usual”. Priserne på flere campingpladser er så høje, at man lige så godt kunne sparre investeringen af campingvogn og autocamper og flytte på hotel ! Det må man tro der er kunder til, det er bare ikke lige det, det  brede flertal af autocamperturister efterspørger. Det er heller ikke campingpladser med en beliggenhed der vanskeliggør formålet med besøget.

Hvad er det de vil ?

Det mest sandsynlige er som de altid forsøger - at rage til sig, for egen vinding skyld og for at generobre tabte markedandele. At der holder autocampere ulovligt parkeret, bliver vel håndhævet, som med andre ulovligt parkerede køretøjer, men lige præcis de autocampere giver ikke så mange point til autocamperturismen, og de bliver brugt flittigt i argumentationen i medierne, af campingpladser. Den lovgivningsmæssige side af sagen har de til gengæld ikke styr på. I det meste af Europa er det sådan, at man kan overnatte en overnatning på steder, hvor det udtrykkeligt ikke er forbudt med skiltning, for at blive frisk nok til at køre videre. Der er hverken i regler for udlejningstilladelser eller campingreglementet og vejledning for campingreglementet defineret hvad camping er, hvornår det er og hvornår det ikke er. Med andre ord en gråzone.

Der er ingen tvivl om at campingpladsernes medie stunts, ikke får det tilsigtede resultat, tværtimod er det virkelig dårlig markedsføring af campingpladser, der ønsker sig flere autocamperturister. De udenlandske autocamperturister der besøger Danmark, har hjemme hvor de kommer fra, den infrastuktur der tilbyder den frihed som man som autocamperturist efterspørger. Har Danmark ikke den, så sker der det samme som med hundeloven, at autocamperturisterne forsvinder ud af landet og Danmark derved forbliver et Transitland. Autocamperturister er mobile, finder de ikke det de søger køre de videre og ikke nødvendigvis som campingpladserne forventer - ind på campingpladser.

Autocamperturisterne kender til campingpladser og besøger dem en gang imellem, men at skulle tvinges til at handle i en bestemt butik, den går ikke. Det er vigtigt at autocampere elsker friheden og ikke vil tvinges ind på en helt normal campingplads.

Mangfoldigheden med bredde og valgfrihed med respekt for den frie konkurrence på flere niveauer og priser er ufravigeligt. Naturligvis skal Danmark ikke være en stor parkeringplads for autocampere. Det er slet ikke det, det drejer sig om. Det drejer sig om at have afmærkede pladser der er tilpasset og som opfylder det autocamperturister efterspørger, med ophold i 24 - 48 - 72 timer og med mulighed for at tømme deres spildevandstanke, toilet, komme af med affald og få frisk vand på. Selv et campingbord, stole og markise i forbindelse falder ind under ”raste”. Til gengæld vil et fortelt signalere at man har tænkt sig at tage varigt ophold og derved “campere”.

Autocamper overnatning uden for campingpladser er kommet for at blive, og har siden 2010 stået som en undtagelse i Vejledning for Campingreglementet. Også muligheden for et længere hvil.

I 2014 udsendte det daværende “Videncenter for Kystturisme” en rapport, hvor det ifølge deres research fremgår at autocamperturister holder langt flere feriedage end andre turister og gør det generelt året rundt. Autocamper er relativt højtforbrugende og vil generelt gerne betale for overnatning og faciliteter.

Autocamperplads vs parkeringsplads

En parkeringsplads tjener et almindelig trafikal formål. Som udgangspunkt må man ikke standse og parkere på en måde, så det kan være til fare eller ulempe for den øvrige trafik. En autocamperplads efter det tyske “Wohnmobilstellplatz” er en særligt afmærket parkeringplads der med skiltning P-plads E33 og servicetavle U33,9 - autocamper, eller U4 med symbol US7 autocamper angiver, at her må kun autocampere parkere. Længden på parkeringen er op til kommunen. I Ribe, f.eks 48 timer. Denne skiltning har ligeledes den fordel at de 32 % af den europæiske autocamperflåde der vejer over 3.500 kg, ligeledes uanset vægten kan parkere der. Der kan kun reguleres for parkerings varighed via tidsangivelse på skilte.

Hetz ulykkeligt for den spirende danske autocamperturisme.

Campingpladserne får ikke medhold af kommuner og turistforeninger, der dog har valgt den diplomatiske linie og i Ringkøbing-Skjern kommuner udtaler Formanden for Erhvervs- og Vækstudvalget Søren Elbæk, at han har interesse i at imødekomme autocamperturisterne og de krav de har.

I Thisted Kommune mener turistforeningsformand Henning Holm at det er på tide med flere alternative overnatningspladser til autocampere, hvor de kan tømme og tage strøm, mod betaling selvfølgelig.

I Frederikshavn kommune udtaler Byrådsmedlem Jens Hedegaard (A) at autocamperturister ikke er kommet til Danmark for at bo på en campingplads, men for at bevæge sig rundt og opsøge de steder de allerhelst vil besøge.

Med udtalelsene er det derfor ubegribeligt, hvad campingpladserne forventer de kan opnå? Deres fejlagtige hetz mod autocampere og fejlagtige tilgang til lovgivninger tjener ikke noget formål. Det ville kræve store ændring i den danske lovgivning, at forhindre billister i at tage et hvil eller om nødvendigt en overnatning. Kommer det til at ske - ikke sandsynligt !

Selv VisitDenmark i Tyskland er enig i, at der bør gøres noget for det kæmpe oversete turist potentiale, der ligger i autocamperturisme og at man har gjort for lidt for målgruppen. De sidste to-tre år har de endda haft henvisninger til overnatningpladser for autocampere på deres internet portal, hvor Stellplatz Danmark, Camper Parkering og bondegårdscamping.dk har leveret data om pladserne i hele Danmark.

I stedet for at kæmpe en sag. som nu har varet i snart 20 år, uden at det har ændret noget til campingpladsernes fordel, ville det i den grad klæde campingpladserne at bruge krudtet på at benytte andre måder til forsøge at tiltrække autocampere på. Nogen campingpladser har forstået budskabet og indrettet funderede pladser til dem, som det produkt autocamperne efterspørger. Det er ikke et spørgsmål om enten eller men både og. Kreativ tankegang har bidrage med mange ting, hvorimod den nuværende stil kun har den udgang, at tryk avler modtryk, og det er ikke til glæde for nogen som helst, og at autocamperturister og campingpladser ikke nærmer sig hinanden og det er absolut ikke en win-win. I sidste ende er det ikke et privat erhverv og deres organisationer, der kan sætte dagsordenen for hvad man må og ikke må i Danmark, det har vi lovgivere til. Det selv om man må sige at de har fået placeret flere campingpladsejere i byråd og en datter til en af de største campingpladser i Folketinget. De må som andre erhverv klare sig i et marked med konkurrence og forskelige priser. Det har de i forvejen på deres campingpladser. Selv grstis er i denne sammenhæng ikke konkurrenceforvridende, har tidligere Indenrigsminister Magrethe Vestager udtalt.

 

Udgivet i Information
Side 1 ud af 2