Artikel filtreret på dato: Søndag, 15 September 2019
Søndag, 15 September 2019 10:44

Autocamper fremtiden flytter ind!

Branchen talte og viste eksempler på Caravan Salon 2019 om digitalisering med smarte bookingsystemer også når det gælder autocamperturisme, og om hvad den favre nye verden kan og burde kunne. Står det til alle indslagene på messen, ser autocamperturisme helt anderledes ud i 2030. Man kan også spørge sig selv i lyset af de innovative idéer og tanker, hvorfor man overhovedet skal benytte en autocamper, hvis de nye tiltag betyder at man omhyggeligt skal planlægge en rundrejse og booke et år forud for at få plads. Man kan også spørge sig selv. Hvor blev charmen af? Eventyret? Spontaniteten?

Mange destinationer har på grund af altid fyldte autocamper parkeringspladser to problemer. På grund at rygter om at det er umuligt at få plads er autocamperpladsen pludselig ikke længere fuld eller den nærliggende by vågner op og ser deres egne muliheder. Autocamperturisme har meget med vand at gøre og det stimulerer nye destinationer som f.eks Holland, Danmark og Polen.

Ferie med autocamper er et bevidst valgt alternativ til organiseret ferie på campingpladser, hoteller, lejligheder, krydstogtsferie eller pakkerejser. Hvis ejerne af autocampere ville have disse ferietilbud kan de få det, da hele europa er fyldt med disse tilbud.

Autocamperturisme står - eller falder - på tilstedeværelsen af infrastruktur med forskelligartede pladser. Pladslandskabet skal forblive lige så farverigt og mangfoldigt som det allerede er, huller skal lukkes og nye destinationer findes. Trangen til perfektionisme med reservationer og mange tilbud som campingpladser har tilbudt i årevis er ødelæggende for autocamperturismen.

Husk på det er ikke mere end et årti siden at argumentationen lød, at autocampere kun havde brug for et plant funderet areal med mulighed for vandforsyning samt tømme muligheder og bortskaffelse. Autocampere har det hele med. Eneste forskel fra dengang og nu, er de mange nye komfortable autocampere og de kompakte typer, der højest kræver et toilet og et brusebad, hvilket også findes på de fleste rastepladser, så der er ikke meget forkromet tilgang til det. Keep it Simple !

Digitalisering

Kan digitalisering bidrage med til en mere afslappet autocamperplads situation? Skaffe nye autocamperpladser, det kan digitalisering selvfølgelig ikke, men man mener at den måske kan gøre livet lettere for gæster og operatører. Undgå at snuse rundt i timevis for at finde den næste ledige plads. Tese: Digitalisering kan hjælpe - i den rigtige dosis. Hvis man får en dosis der er for høj, kan det blive ubehageligt for “patienten”.

Målgruppen i autocampere med forskudt motivation

Det yngre klientel rejser ofte i kompakte Campervans. De er ofte sportsligt orienteret med det rette udstyr (cykler, windsurfing, kitesurfing, klatring, vandring etc.). Trenden for denne turisttype går mod længerevarende ophold med intens oplevelsesfaktor. De har samme bookingadfærd som fra airbnb, også ved reservation af autocamper parkeringsplads, der garanterer at der er plads på stedet. De har en naturlig digital brugsadfærd. Krav til autocamper parkeringsplads med alt hvad der kan styres og fungerer digitalt. Nøgleord - Smartphones er nøglen til lykke.

Autocampere er tilsluttet - autocamperplads 4.0

Autocamperturismens fremtid er tilsluttet netværk, fordi digitalisering muliggør en ny dimension af komfort og fleksibilitet. Autocamper turisme er netværk og det har man hos Erwin Hymer Group fundet ud af kan gøre ferien så behagelig som det overhovede er muligt.

Autocamperturismens fremtid er netværk. Det være sig mobilruteoverførsel, camping- og autocamperpladsdatabaser med booking indstillinger, til styring af alarmsystemer via smartphone: Yngre autocamperbrugere har klare forventninger til de næste udviklingstrin. Også fordi digitalisering muliggør en ny dimension,når det gælder komfort og fleksibilitet. Mangfoldigheden af funktioner i autocampere vil stige markant i de kommende år. Derfor skal betjeningen være mere simpel og intuitiv.

Næppe mange autocamper ferier begynder uden et navigationssystem og selv den tykke stellplatzbog i handskerummet er for længst skiftet til en app. En undesøgelse bestilt af Erwin Hymer Group, viser at tilslutningsmuligheder vil ændre camping og autocamperpladser radikalt i det næste årti.

Indtil Autocamperturisterne om aftenen indtaster koordinaterne på det næste feriemål, går til køjs og vågner op næste morgenpå en autocamperplads med havudsigt, går der nok lang tid. Imidlertid vil mange teknologier der formodes at muliggøre denne vision i fremtiden blive benyttet i de næste par år og vil sikre mere komfort på ferieturen. Dette siger konklusionen i den udgivne undersøgelse” Conected Mobile Home” der udkom i 2018.

De selvkørende autocampere

Vi er midt i en revolution. Med dette menes at autocampere er i overgangs fasen, hvor personen selv sidder bag rattet og ind i fasen hvor føreren bliver passager i køretøjet. Selvkørende Studier foregår på Wateloo University i Canada med en gruppe på 130 professorer fra seks fakulteter. Studerende og eksperter arbejdede her med Erwin Hymer Group om den første selvkørende autocamper, der nu er en realitet.

Kilder: Erwin Hymer Group, ADAC, ACI

Udgivet i Information