Juli 2019
Tirsdag, 30 Juli 2019 14:36

Rapido M-serie på Mercedes, 2020

2020 markere at Mercedes Sprinter vender tilbage til det franske autocamper mærke Rapido. Rapido  præsentere sin nye M serie med forhjulstræk og på Al-Ko chassis med øget sporvidde på bagakslen og med dobbeltbund.

For Rapido var brugen af Al-Ko chassiset en betingelse til den nye M, da chassiset Hymer benytter sig af, er et chassis de selv har udviklet.

Den nye M serie lanceres på Caravan Salon fra slutningen af august til starten af september. M66 og M96 med henholdsvis enkeltsenge og central placeret Queensbed og siddegruppe med face to face siddegruppe (langsiddegruppe). Begge modeller vil være tilgængelig på 3,5 t, under forudsætning af at man stiller sig tilfreds med en brændstoftank på 65 liter og 143 hk. Den nye Rapido M-serie har fået et meget elegant ydre og et elegant interiør der er en kombination af det bedste fra 80-serien og Distinction.

Den er udstyret med ESP, stop & start, Hill hold, cruisecontrol og fører og passager airbags som standard. En M-pack med prisfordel indeholder 10,25 tommer MBUX multimediesystem med GPS-navigation, bak kamera, Halvautomatisk klimaanlæg, elektrisk parkeringsbremse, automatisk kørelys, vindstabiliseringssystem, nøglefri start, forude afdækning op/ned og ned/op med mere.

Rapido

Udgivet i Autocamper nyheder

Exit Cross er navnet på en ny sammenklappelig e-scooter fra firmaet IO Hawk, som ikke kun køre på asfalt, men også på græs, sand, grus og skovstier takket være sine 10 tommer terræn dæk med masser af greb og luft i ringene.

De ekstra brede dæk giver komfort og sikkerhed sammen med støddæmpere både for og bag, der er en stor hjælp på ujævne veje. IO Hawk har udstyret Exit Cross med en 500-watts baghjulsmotor, der bringer hastigheden op på 20 km/t som loven foreskriver og snildt klatre op af stigninger på 20 grader.

Modsat de køretøjer der i øjeblikket popper op i det danske gadebillede, er Exit Cros forsynet med skivebremser både for og bag, der sikre korte bremselængder selv ved maksimal hastighed.

Exit Cross vejer 19,8 kg og er valgfrit udstyret med batteri på 10,4 eller 15,6 ampere der giver strøm til 30 til 48 km ved maksimal hastighed på 20 km/t. IO Hawk har i øjeblikket blink lys inde til godkendelse. De sidder for enden på begge sidder af styret, ligesom LED lys for og bag og ved bestilling nu vil det blive leveret gratis efter 10-12 uger. Et display informerer dig om vigtige data under turen, såsom hastighed, rækkevidde og batteriniveau. Rammen er lavet i en aluminiumslegering som skaber en robust og højkvalitets e-scooter.

Det er ligeledes muligt at klappe e-scooteren sammen og bære den i den medfølgende bærestrop over skulderen. Du kan ligeledes trygt parkere din e-scooter foran suppermarkedet, caféen eller arbejdspladsen. En holdbar lås trækkes igennem det forreste hjul og gør det muligt med den stærke fleksible lænke at sikre din Exit Cross mod folk der ikke kender forskel på dit og mit. Der kan tilkøbes en scooterpose, der let fastgøres til styret.

Den maksimale kørevægt er 120 kg. Opladetiden er 5-6 timer med 15 Ah  LG Lithium batteri og ca 4-5 timer med 10,4 Ah LG Lithium batteri. Ekstra bredt trinbræt.

Prisen for en IO HAWK Exit-Cross e-scooter ligger på mellem 1.099 og 1.199 Euro inkl moms. Der er pt ingen dansk forhandler.

Vedrørende forsikringer på den denne type køretøjer kan du læs på på Forsikringsguiden HER

Den 17. januar 2019 trådte en ny forsøgsordning i kraft for elektriske løbehjul, der kan køre op til 20 km/t. Der gælder i hovedtræk følgende regler:

  • Udlejningskøretøjer skal være ansvarsforsikret af udlejeren (men husk, at du som fører skal kunne dokumentere, at udlejeren har en forsikring)
  • Som privat person er der ikke lovkrav om, at man skal forsikre sit køretøj
  • Man skal være 15 år. Bemærk: Personer under 15 år må kun bruge løbehjulet, når de er ledsaget af en person over 18 år eller i skiltede lege- og opholdsområder
  • Man skal følge reglerne for cykler og køre på cykelstien, hvis der er cykelsti
  • Der skal være lys og reflekser på løbehjulet hele dagen
  • Løbehjulet skal være CE-mærket og må maksimalt kunne køre 20 km/t. ved egen kraft.

Link: IO HAWS

 

Udgivet i Udstyr Artikler

I modelåret 2020 fejrer Sunlight 15 år jubilæum som producent og det bliver fejret med special modellerne  XV, der består af fire Camper Van indretninger (540, 600, 601, 640) såvel som T 68 og T 69 L som jubilæumsudgaver. Deres ydre stråler ren energi og vil tiltrække sig enhver opmærksomhed. Det metalsorte førerhus i de halvintegrerede, flyder med en vingeformet matsort påklistret staffering over i  de sølvfarvede ydervægge. På kølergrillen er et Sunlight-logo med hvid palme der er perfekt afstemt til autocamperens monokrome udseende.

Ikke mindre attraktiv er specialudgaven af Cliff Camper Vans. I med en matsort vingeformet staffering, skiller de fire modeller sig straks ud fra mængden og med kofangere og markise hus ligeledes i sort. Med XV-broderi i høj kvalitet på Alcantara lædermiljøet, har interiøret fået et individuelt præg. Derudover leveres camperen med 16 tommer Alufælge, kabler trukket til bakkamera og en multimediepakke.

Alle specialmodellerne har et omfattende standardudstyr. Dette inkluderer en anden taghætte på de delintegrerede, brusebadsbeklædninger og ekstra stikkontakter. Yderligere leveres XV modellerne med klimaanlæg, passager-airbag, cruise control, læderrat og LED kørelys. Kilde: EHG-presse

Sunlight T 68 og T 69 L

Sunlight

Udgivet i Autocamper nyheder

Der afholdes Åben Hus, hos Vendelbo Vans i Tårs den 17.- 18. august 2019. Her vil der hos Vendelbo Vans være sommertræf med snig-premiere på de ny 2020 modeller. I Tårs importere og forhandler de 9 forskellige autocampermærker, og kan levere fra de mindste til de største autocamper modeller og til mange forskellige priser.

Det er lykkedes for for Vendelbo Vans, at få fat på mange af næste års spændende nyheder, der blandt andet præsenteret på de helt store messer i Europa, senere på året.

Har du en autocamper i forvejen, kan du gratis benytte den overnatningsplads der er er tilknyttet adressen i Tårs. Der bliver lørdag aften tændt op i grillen, det er derfor nødvendigt med tilmelding, senest den 10. august.

Både indendørs og udendørs udstilling

I den permanente udstillingshal på Industrivej 2, er der denne weekend helt fyldt op med nye og brugte autocampere, og der forventes omkring 120 stk. autocampere i udstillingshallen denne weekend. På billedet ovenover ser man to modeller på Mercedes basis fra Bürstner og Dethleffs, der vil være udstillet i Tårs, for første gang i Danmark.

Udstyr og tilbehør

I udstyrsbutikken vil der hele weekenden kunne opleves mange nyheder og gode tilbud og står du og mangler et telt, er der denne weekend 10-25% på lagerførte telte.

Praktisk info omkring Vendelbo Vans lille hyggelige autocamperplads.

De er pladser på firmaets egen autocamperplads, men i denne weekend har Vendelbo Vans lavet en aftale med nabofabrikken´s P areal fra kl 15:00, så der plads til alle. I denne weekend er det gratis at benytte pladsen, ligesom der begge dage tilbydes gratis rundstykker og morgenkaffe kl. 9:00 i udstillingen.

Der er ligeledes 2 badeværelser med gulvvarme, fliser, termostatblander og nye toiletter, Der er ligeledes mulighed for opvask på gammeldags facon og der er ligeledes installeret vaskemaskine til fri afbenyttelse i åbningstiden.

Grillaften

Der tændes op i grillen lørdag aften kl. 18:00, hvor det eneste du skal medbringe er godt humør og huske at tilmelde dig inden den 10. august, der er nødvendig for deltagelse i grillaftenen.

Vendelbo Vans

Adresse:
Vendelbo Vans
Damhusvej 23
9830 Tårs
Udgivet i Information

San Gimignano er beliggende i Toscana, Italien mellem Firenze og Siena. San Gimignano kaldes også for tårnenes by, hvor tiden står stille. Her får man følelsen af at træde direkte ind i middelsalderen. Allerede når man man køre gennem Toscana ser man de 13 tårne byen er berømt for over hele verden. Man antager, at der har været ialt 76 tårne. Om sommeren er byens ca 7.000 indbyggere en minoritet i deres egen by. Byen ligger på en 350 meter høj bakke og har stadig en næsten intakt ringmur. Når du træder indenfor ringmuren, er det som at rejse 650 år tilbage i tiden, Alle bygninger i San Gimignano er originale, og hvisdet kke havde være fordi indbyggerne var klædt i moderne tøj og andre moderne bekvemligheder kunne ses hist og pist, ville middelalderillusionen være komplet.

San Gimonano er en af de mest ikoniske og genkendelige byer i Toscana. Når du træder ind i denne middelalder landsby, er det som at rejse 650 år tilbage i tiden med Toscanas glorværdige fortid. I byen findes der for de der gerne vil vide mere end blot besøge byen, guidede ture.

San Gimignano er bare super charmerende og tårnene er blandt de absolutte seværdigheder i Toscana. Byen blev grundlagt i det 3. århundrede f. Kr. og har siden 1990 været på UNESCOs verdensarvsliste på grund af sin unikke middelalderarkitektur.

Vernaccia er en fornem italiensk drue til hvidvin, som stort set kun gror omkring byen San Gimignano i Toscana, hvor druen har givet byen sin DOCG klassifikation.

Hver uge er der på torsdage - marked på byens vigtigste pladser: Piazza Duomo, Piazza della Cisterna, Piazza delle Erbe fra kl. 8 til 13:30.

San Gimonano i autocamper

For at parkere sin autocamper, skal man ned af bakken til Parcheggio per camper Santa Lucia, der ligger 2 km fra byens centrum ved et område med swimmingpool, tennisbaner og en campingplads. Campingpladsen huser også Ristorante Selva delle Torri. Der er parkering til 50 autocampere på grus, hvor man kan parkere sin autocamper for 1,00 Euro pr. time eller 11 Euro for to personer med overnatning. Fra pladsen går der hele tiden lokale minibusser til byens centrum. Pladsen er videoovervåget.

Adresse:

Parcheggio per camper Santa Lucia 
Loc Santa Lucia, 
53037 San Gimignano,
Toscane 
Italien

Campercontact

Alternativt er der campingpladsen Camping Boschetto di Piemma for 36 Euro for en overnatning.

Campercontact

Link: San Gimonano

Udgivet i Autocamper Ture

Eura Mobil har et godt ry for at lave kvalitetsautocampere og de har for kort tid siden afsløret de nyeste modeller for sæsonen 2020. Som standard leveres Eura Mobil fra 2020 med den nye Fiat Euro 6d motor på 2,3 l og nu med 140 hk som standard, mod 131 hk tidligere. Den kraftigere motor betyder også at købere nu også får mulighed for at vælge den nye 9-trins automatgearkasse, der erstatter den tidligere Comfort-Matic gearboks.

Blandt de mange nyheder for sæsonen 2020, er den integrerede Integra Line 650 HS på kun 6.50 meter, med en en U-formet siddegruppe bagerst i autocamperen, der bidrager med en siddegruppe Ekstra Large. Ligeledes er der en Integra 760 HS på 7,89 meter på vej, også med rundsiddegruppe bagerst.

650 HS virker på grund af indretningen større indvendig end udvendig. Skjult i et underskab et 32” TV nedsænket ved køkken, sænkeseng med to sovepladser. To ekstra selepladser kan monteres på det bagerste sæde i sidegruppen og forankres i bagvæggen. 3 punktselerne selerne kan skjules, så udtrykket i siddegruppen bevares. Våd-rummet kombinerer en bruser, håndvask og toilet i et fleksibelt rum. Interiøret fås i to træsorter. Ud over den viste også et mørkere trælook.

Se mere til denne nye autocamper fra Eura Mobil på Caravan Salon 2019 i Düsseldorf fra den 31. August til den 8. september 2019.

Eura Mobil

 

Udgivet i Autocamper nyheder

Over 50 af verdens smukkeste skibe sejlskibe fra 19 lande lægger til kaj i  Århus fra den 1. - 4. August i forbindelse med The Tall Ships Races. Det er muligt at komme ombord på de gamle skibe og der vil være stemning og musik på land. Danmarks største pariserhjul, der måler 40 meter i højden sættes op på havnekajen. Derfra vil der være en fantastisk udsigt over Aahusbugten, byen og festpladsen.

Der forventes ca 400.000 gæster til årets havnefest med 53 sejlskibe, heriblandt et 109 meter langt og 50 meter højt skib fra Mexico.

Skibene er inddelt i fire klasser. A- og B-klasserne tæller de større tradiotionelt riggede skibe. det er f.eks fuldrigere, barker og skonnerter. De mere moderne riggede skibe sejler i C- og D-klasserne, hvor skibstyperne er galease, slup og ketch.

The Tall Ships Race er ikke bare vedens største kapsejlads, men samtidig også en maritim folkefest uden sammeligning. Begivenheden trækker op mod en halv million gæster og kulturoplevelser af enhver art. En del af de deltagende skibe afholder åbent skib.

For autocampere er der flere muligheder. Du kan tjekke de officielle muligheder på Campercontact og camper-parkering.dk.

Links:

The Tall Ships Races

VisitAahus

Udgivet i Information

Efter en turbulent fortid for autocamperpladsen på Aabenraa Sejler Club blev pladsen efter dialog med kommunen genåbnet og har siden haft et stigende antal besøgende på de 48 pladser på lystbådehavnen, og kun et stenkast fra stranden. I en artikel i Jyske Vestkysten idag den 18. juli, udtaler formanden for Aabenraa Sejl Club, at man 2018 nåede 6.000 overnatninger og forventer i år at slå den rekord. Pladsen har åben hele året og de mange gæster er hovedsalig udenlandske autocamperturister fra især Norge, Tyskland, Sverige og Holland der benytter pladsen på vej mod syd og nord. Det er pladsens gode beliggenhed tæt på vand, strand, 1 km til byen og 300 meter til indkøb samt tæt på motorvejen, der er pladsens helt store aktiver.

NyHavn2 Middelfart.

På den nye plads i Marinaen NyHavn2 i Middelfart har man ligeledes rigtig mange udenlandske autocamperturister. Til og med juni i år har der på de 18-20 pladser være 1.400 autocampere, der bliver i 1-3 dage på første parket til Lillebælt og få meter op i byen. Cirka en trediedel ef deres gæster er danskere, men den største del af de udenlandske gæster kommer fra Norge, Sverige og Tyskland. Det på trods af at Middelfart Kommune endnu ikke har givet tilladelse til tømmeplads til spildevand, men der er lavet en midlertidig løsning på bortskaffelse af toilet affald. En Facebook gruppe i Norge har betegnet denne plads som Danmarks bedste.

Cph Autocamp på Amager.

Royal Golf Club på Amager i København, besluttede først på året, at de ville tilbyde op til 50 autocampere overnatning på deres areal. I mellemtiden er pladsen til autocampere blevet indhegnet og en tømmestation er under overvejelse, sammen med helårsåbent. I følge den ansvarlige for autocamperpladsen i Royal Golf Club, har de ekstremt travlt og mange reservationer til den nærmeste fremtid. Her er billedet det samme med mange udenlandske autocamperturister. Der har været tidspunkter, hvor der har været helt fyldt. Det må siges at være ret stort af en helt ny plads og til storby priser. Selv er de også overraskede over den overvældene  gode start.

Oasen Rømø

På Rømø er man trods et noget andeledes vejrforløb end sidste år, stadig foran sidste års antal besøgende. Det selv om der bliver flere tilbud i området. Her tegner der sig samme mønster sig med ekstremt mange udenlandske besøgende, der primært kommer fra Tyskland, Holland, Norge, Østrig, Italien og Sverige. Oasen Rømø har nu plads til 200 overnattende autocampere. Med sidste års 24.200 overnatninger i 2018, er det Danmarks bedst besøgte autocamperplads.

Vejle Lystbådehavn

Selv mindre autocamperpladser som i Vejle med officielt plads til 6 autocampere og udsigt til vand og Fjordenhus, er der ofte besøg af op til 16 autocampere i denne tid. Besøg af autocamper fra Florida sammen med et mix af danske, tyske, norske, svenske og hollandske autocampere.

Om halvanden måned er der igen mulighed for at besøge verdens største showroom for fritidskøretøjer i alle afskygninger, samt telte, udstyr inspiration til destinations besøg i Europa, autocamperpladser og campingpladser. Messen havde i 2018 godt 250.000 besøgende i 13 messehaller på 8 dage + fagbesøgsdagen

På 214.000 kvadratmeter præsentere 130 producenter af autocampere og campingvogne mere end 2.100 køretøjer, deres nyeste bud på sæsonen 2020, der passer til enhver smag og budget. Totalt er 600 udstillere repræsenteret og messen byder på flere verdenspremiere, premiere og innovationer. Det er også her at branchen giver deres bud på fremtiden. Caravan Salon kan besøges fra den 31. August til den 8. september, 2019. Der er fagbesøgsdag den 30. august, hvor der dels er færre mennesker og god plads til at besigtige køretøjerne, men det er også dyrere i entre.

Aldrig har der været så stor interesse for fritidskøretøjer og især autocampere, som i de sidste år og aldrig har der været så stor udvikling i køretøjer som nu.

Billetter:

Køber du billetter online er billetterne gyldig i to dage, modsat køb på selve messen, hvor de gælder en dag. Online billetter koster 15 euro for voksne og på messens billet kontor 18 euro. Er du medlem af Caravan Club koster en onlinebillet 11 euro og 15  euro på billetkontoret. Børn fra 6-12 euro koster seks euro. Onlinebilletter registreres på nettet. Hvis du vil have god plads til i ro og mag at se køretøjerne, kan du online købe en online billet til fagbesøgsdagen den 30. august, der er gyldig i to dage for 30 euro og på messen for 35 euro,

Kommer du i autocamper eller campingvogn skal du bestille i forvejen og det er ikke muligt at købe billet til camperpladsen med plads til mere end 3.500 køretøjer på stedet. Det anbefales at kommer før kl. 16.00. Dette bedes du angive ved bestilling. Se priser HER.

Din billet inkludere også transport med Rheinbahn mellem messecenteret og Düsseldorf centrum. På Caravan Salon´s hjemmeside finder du alle de oplysninger du har brug for.

Mød danske forhandlere på messen:

Normalt er der flere af de danske forhandlere til stede på messen. Har du allerede udset dig et mærke eller flere, kan du ringe til de danske forhandlere for at booke et møde på Caravan Salon i Düsseldorf.

Besøg også Altstad i Düsseldorf

Caravan Salon

Udgivet i Information

På en varm sommerdag, hvor temperaturen i Europa er op til 40 grader og mere denne sommer, og med et af de absorberkøleskabe der sidder i de fleste autocampere, skal man ikke forvente de helt kolde drikkevarer, og frostboksen har problemer med at producere isterninger. Hvad gør man så, når der ikke er kolde øl, vin eller vand i køleskabet og man står der med en håndfuld lunkne drikkevare?

Absorber køleskabe

Absorber køleskabe afløste i 50’erne isskabene, hvor man på ismejeriet købte en isblok og lagde ind i et isoleret skab. Køleskabe, som er installeret i en meget stor del af nutidens autocampere kan ved en omgivelses temperatur på +32 graders celsius, køle ned til +7 grader og +2 grader for de bedste. I fryserummet ned til -12 grader. På en en rigtig varm sommerdag overstiger temperaturen inde i en autocamper de + 32 grader, i en grad så den form for køleskabe ikke kan følge med.

I især kassevognstyperne leveres disse campere i stigende grad med kompressor køle skabe der ikke har problemer med nedkøling. De virker på præcis samme måde som de køleskabe man har hjemme.

Hjælp til køling af Absorberkøleskabet:

Køleskabstypen køler for de flestes vedkommende bedst på gas. Hold derfor gasbrænderen ren. Hold luftgitrene rene. Hold så vidt muligt køleskabsside i din autocamper i skyggesiden eller benyt markisen til at dæmpe varmen direkte på bagsiden af køleskabet, hvor fordamperen sider. Thetford henviser f.eks til at kølingen forbedres med ca 30 procent, ved at fjerne fluenettet i luftgitrene.

Hvis temperaturen bliver for høj på grund af varmeakkumulering, stopper absorption processen. Ved at installere en lille ventilator kan du effektivt understøtte luftcirkulationen og dermed forbedre kølingen. Det kan du læse mere om i tidligere artikler på autocamper-info.dk.

Tricks til hurtig nedkøling af din vin, øl, vand eller sodavand.

Ved høje sommer temperature, er man når det ikke kun drejer sig om sval, men kolde drikkevare, gået lidt ned på udstyr, men heldigvis er der lavpraktiske tip til at skaffe sig kolde drikkevare når autocamper køleskabet ikke kan følge med i sommervarmen.

Afhængig af hvor mange dåser/flasker det drejer sig om, skal du bruge en skål, balje, spand eller en køleboks af den typer der blev brugt til køleelementer, køkkensalt, isterninger og den “varme” flaske vin, øl eller sodavand. Dette tip køler hurtigere end at sætte drikkevarerne direkte ned i isterninger.

Isterninger kan købes i supermarkeder og på campingpladser. Drejer nedkølingen sig om en enkelt eller to dåses/flasker, fylder du 1/2 liter vand i en skål og tilsætter det der svare til en bakke isterninger. Drys fluks to spiseskefulde salt over isterningerne og rør rundt. Læg de “varme” dåser og flasker i isvandet og vent et par minutter, drej evt flaske eller dåse om sin egen akse. Så er der på få minutter iskolde drikke på kun 5 grader. Skal du have køles flere dåser eller flasker, bruger du bare større mængder is, vand og salt med samme fordeling.

Saltet får isen til at smelte hurtigere og isen skal bruge varmeenergi, som den trækker fra de varme dåser eller flasker og derved sænker fordampningsprocessen temperaturen i flasken. Saltvand har desuden en lavere frysepunkt end end ferskvand. Hold processen tildækket. Termodynamikkens 2. Lov fortæller mere om denne proces til lyn nedkøling.

Nedkøling med en våd avis 

Pak dine drikke vare ind i våde aviser. Jo koldere vand jo mere energi omsætter den fra dine varme drikkevare. Stil dine indpakkede drikkevare direkte i solen. Hold avisen fugtig da nedkølingen stopper når avisen er tør. Drikkevarerne køles, fordi vand fordamper. Solens stråler varmer avisen og der sker en fordampning. Fordampning kræver energi, som fås fra omgivelserne, dvs drikkevarerne i de våde aviser, som derved bliver koldere.

3. Tip - en våd sok og noget blæst.

Metoden er ikke effektiv, hvis ikke det blæser. Kom din dåse eller flaske i en sok og gør den helt våd i vand. Placer sokken et sted, hvor det blæser mest muligt. Jo stærkere vind, jo koldere bliver din drik.

Hvordan virker et køleskab i autocampere ? HER
Tips: Tuning til køleskabe HER

Side 1 ud af 2