Lørdag, 12 Oktober 2019
Lørdag, 12 Oktober 2019 20:18

Tur Tip - Miniatur Wunderland - Hamburg

Mange med besøg i Hamborg vælger at besøge “Miniatur Wunderland”. Man bliver uundgåelig imponeret over de detaljerede opsætninger, der er opsat i skiftende  landskaber og verdensdele med små og store byer. Det er en oplevelse for både store og små.

Den 16. August 2001 blev Miniatur Wunderland, lige under et år efter idéens opståen, blev Miniatur Wunderland åbnet midt i Hamborg. Med udsagnet om at bygge den største modeljernbane i verden, startede det risikable eventyr. En tur i Hamburg Sparrekasse med et projekt, der fyldte 2 A4 sider, ønskede tre initiativtagere et lån på 2 millioner Deutsch Mark, der blev benyttet dengang. Euro kom først i 2002. Lånet kom i hus.

Idéen var at opbygge en verden, der inspirerer både mænd, kvinder og børn til at drømme og blive forbløffet.

Se modeljernbanen, miniaturebygningerne og landskaberne i Hamborgs "Miniatur Wunderland," og oplev verdens største modeljernbane. Se modelbyggerne og teknikerne, mens de arbejder, og se landskabene komme til live.

“Miniatur Wunderland” er placeret på et areal på 7.000 kvm, hvoraf modelarealet fylder 1.499 kvm, Der er til dato, 9 færdigbyggede sektioner. Den sidste sektion var Venedig i 2018, og i øjeblikket bygges der på Fyrstedømmet Monaco og de idylliske landskab i Provence. Der er 1.040 tog og over 10.000 vogne og det længste tog er 14,51 meter langt. 1.380 signaler og det hele styres af 50 computere, der har kontrol over 389 tusinde lysdioder, 340 huse, broer og 9.250 biler, hvoraf 250 er kørende.

Det hele er ikke blevet til på et par weekender, men har taget ikke mindre end 800 tusinde bygge timer. Der er tilknyttet 300 medarbejdere og det hele har kostet 21 millioner Euro !

Fremtiden:

De tre grundlæggere af “Miniatur Wunderland”, Stephan Hetz og brødrene Frederik og Gerrit Braun stopper ikke her med de nuværende sektioner fra en stor del af verdenen, men bevæger sig mod Sydamerika i 2021, Mellemamerika i 2023 og Asien der forventes færdig i 2026 og det stopper nok ikke der.

Læs om hele projektet og baggrunden på “ Miniatur Wundeland” på deres hjemmeside HER

Da verdens største modeljernbane besøges af mere end 1 million besøgende om året er det en god idé af booke forlods eller se mulighederne først.

Priser: Voksne: 156 kr, Pensionister 122 kr, Børn 5-15 år 80 kr, Børn under 4 år gratis

Åbningstider: 7:30 til 01:00

Adresse:

Miniatur Wunderland Hamburg GmbH
Kehrwieder 2
20457 Hamburg

Hjemmeside: miniatur-wunderland.de

Hamborg med autocamper:

Med 2,1 km ligger Parkplatz am Strand Pauli tættest på. Her er 20 pladser direkte placeret direkte ved Elben mellem Fischmarkt og Landungsbrücken. Pris 12,50 Euro. Se Campercontact HER

Parkplatz Elbemeile ligger 2,8 km væk og ligeledes ned til Elben. Her koster en overnatning 14 Euro. Se campercontact HER

Andre muligheder i Hamborg HER

Parkplatz am Strand Pauli

Udgivet i Autocamper Ture

Sådan skal en autocamper indrettes En autocamper, der er konstrueret til ophold og beboelse, har en lavere registreringsafgift (en afgift på 45 procent) end almindelige personbiler. Det er derfor en betingelse, at bilen altid er særligt indrettet som autocamper. Her kan du læse om reglerne for, hvordan en autocamper skal være indrettet for at være godkendt som autocamper og således have den lave registreringsafgift. I en folder fra Motorstyrelsen (Skat) bruges betegnelsen autocamper, som også kaldes campingbiler.

Regler for indretning

Autocampere skal være konstrueret og indrettet til ophold og beboelse. Dette gælder uanset om du bruger bilen som en autocamper eller ej. For personbiler ombygget til autocamper indregistreret i perioden 1990 til og med 24. april 2007, er der udarbejdet en camperfortegnelse.

Sovepladser og sæder

Der må ikke være monteret flere sæder end det antal sæder, bilen er godkendt til som autocamper. Der er typisk tale om et mindre antal sæder end i en almindelig personbil. Autocamperen skal være indrettet med sovepladser til mindst 2 personer. Sovepladserne kan indgå i kombination med køretøjets opholds- og spiseplads. Begge Sovepladserne skal have målene 180 x 50 cm.

Vindue

Det er et krav, at der i beboelsesdelen som minimum er 1 vindue

Køkkenarrangement

Autocamperen skal være indrettet med køkkenarrangement, i form af kogeblus og/eller gasblus og køkkenvask. Det skal være tilsluttet vand- og spildevandstank, der i form og størrelse svarer til køretøjets størrelse. Såfremt der er gasblus skal der medbringes en gasflaske. Køkkenarrangementet skal være fastmonteret og må gerne være indrettet på en sådan måde, at det (under kørsel) kan sammenklappes helt eller delvist.

Bord

Der skal altid medbringes et bord af passende størrelse, når du kører i autocamperen. Bordet må gerne være aftageligt, men det skal kunne fastmonteres i bilen ved hjælp af en roset eller anden form for fastgørelse.

Passende loftshøjde

Autocamperen skal have en passende loftshøjde ved køkken og gangarealer. Køretøjet skal enten have forhøjet tag eller løftbart tag. Løftbart tag må ikke være svejset fast eller på anden måde fastgjort, så taget ikke kan hæves/løftes og teltdugen skal være intakt. Der skal desuden altid medbringes og kunne etableres teltdug til et løftbart tag.

Udstyret skal altid medbringes

Alle former for løst campingudstyr, der hører til den sædvanlige brug af autocamperen, skal altid medbringes, når du kører i autocamperen. Det er fx:

  • Camperudstyr til sædvanlig brug af køkkenet, herunder blus til madlavning og vandtank. Der er ikke krav om at service, fx gryder, pander, tallerkner mv. medbringes.
  • Udstyr til opredning af sovepladser, fx madrasser, luftmadrasser eller liggeunderlag (sengetøj ikke nødvendigt).
  • Værktøj til fx at hæve taget, montere bordet og udtage/vende stole.


Fastmonteret campingudstyr må ikke fjernes. 

Hvis camperudstyret ikke er med i bilen

Hvis alt camperudstyret ikke medbringes under kørsel, eller hvis fastmonteret udstyr er fjernet, vil bilen ikke længere kunne anses for at være konstrueret og indrettet som en autocamper.

Hvis din autocamper ikke lever op til ovenstående, kan du både som ejer og som bruger blive pålagt at betale registreringsafgift som for almindelig personbil (dvs. en afgift på 85-150 procent). Du kan også risikere at få en bøde.

I givet fald beregnes den nye afgift ud fra handelsprisen for en tilsvarende personbil i Danmark.

Kilde: Motorstyrelsen

Udgivet i Information