Sæsonnummerplader afvises for nuværende af Skatteministeren

01 Mar 2018
1275 gange

Den 13. marts 2017, blev der på vegne af AutoCamperRådet indsendt et forslag, der vedrørte indførsel af sæsonnummerplader, der skulle have den virkning at de autocamperejere, der ikke benytter deres autocamper i en periode af året, ikke efter endt periode skulle have nye nummerplader, når de igen vil på landevejen.

Skatteminister Karsten Lauritzen, der ellers langt hen ad vejen var postiv overfor tanken, har nu meddelt at hverken sæsonnummerplader eller berosætning af registrering af autocampere i øjeblikket er økonomisk muligt.

Skatteministeriet har undersøgt de administrative, kontrolmæssige og provenumæssige konsekvenser af begge ordninger, der tager udgangspunkt i de tyske sæsonnummerplader og den svenske til- og frameldeordning. Især de provenumæssige virkninger, ser ifølge Skatteminister Karsten Lauritzen, ud til at blive betydelige.

Det hænger følge Karsten Lauritzen sammen med, at det ikke kun kan forsvares, at skal gælde autocampere alene, men også f.eks. motorcykler, veteranbiler og cabrioleter, der også indgik i ACR’s forslag.

Skatteministeren ser, på trods at sin forståelse for problematikken, ikke at der er økonomisk råderum til at indføre de foreslåede ordninger, på nuværende tidspunkt. Skatteministeren vil dog ved fremtidige omlægninger af bilafgifter, have sæsonnummerplader eller alternativet i mente.

Kilde: Skatteminister Karsten Lauritzen

Bedøm denne artikel
(2 bedømmelser)