Handbjerg Marina er testplads og 1. TopPlatz i Danmark

09 Sep 2014
1687 gange

I anledning af at Ø-havnen, Handbjerg Marin,a i Venø bugt ved Limfjorden, af Holstebro Kommune er blevet udnævnt til testplads for autocampere og at Handbjerg Marina bliver optaget som den første danske autocamperplads i det tyske TopPlatz, var der i Weekenden den 22-24 august 86 autocampere fra alle egne af landet som deltog i weekendens arrangement, hvor der var arrangeret flere aktiviteter, med bla. et marinefartøj fra hjemmeværnet, som lavede redningsøvelse, hyggeligt samvær med spisning og musikalsk underholdning. Den nye Ø-havn vil udover 400 bådpladser, få plads til omkring 100 autocampere. På pladsen forefindes følgende faciliteter: Strøm, Vandforsyning og tømmestation, toiletter, bad, 2 badestrande, restaurant og is-bar. Muligheder for at dyrke aller former for vandsport. Vintersvømning i forbindelse med lagunen. Afstand til Struer 11 km, Holstebro 15 km, Hjerl Hede 11 km og vestkysten 45 km. Prisen er kun 75 kr pr. autocamper overnatning.
Ikke nok med det, er autocamperpladsen som den første i Danmark kommet med i den tyske sammenslutning, Top Platz, som er en sammenslutning af gode autocamperpladser. I Tyskland findes der pt. 85 TopPlatz pladser til autocampere. På utallige opfordringer er TopPlatz taget uden for den tyske grænse og den første plads uden for Tyskland ligger i Holland. På Caravan Salon 2014 i Düsseldorf den 30. august til den 7. september, bliver offentligheden ligeledes præsenteret for nye pladser i Italien, Luxemburg, en ny i Holland og nu ligger Danmarks første TopPlatz på Handbjerg Marina, ved Limfjorden.
En TopPlatz har intet med stjerne uddeling, som kendes fra campingpladser at gøre. Klubkort er ligeledes ikke eksisterende. Det har heller intet med mini-camping at gøre. men for at være en TopPlatz bliver man med et sæt kriterier, vægtet med 20 % til beliggenhed, 30% på konceptet, 10% på udstyr, 20% på fritids værdien og 20 % på service.
Top Platz er et kvalitets mærke, hvor det ikke er nødvendigt med luksuriøse tiltag og sanitets bygninger, men mere at pladserne ligger roligt i attraktive områder med et sofistikeret design og en fremragende service. En anden fordel er at autocamperpladserne er med i 18.000 hæfter som ligger på alle Top Platz pladser, turistbureauer og hos autocamper forhandlere ect.. De er desuden med på relevante messer i Norge, Sverige, flere i Tyskland, Østrig og Holland.
Med autocamperpladsen i Handbjerg Marina, er Danmark kommet et stort skridt videre i at kunne præsentere bredde for autocamper overnatnings muligheder i Danmark. Pladsen får rådgivning af autocamperrådet beståendede af autocamperforeningerne Campervenner, Dansk AutoCamperForening og DK-Autocam, mens autocamper-info.dk har stået for kontakten og dialog i opstartsfasen med TopPlatz i Tyskland og Handbjerg Marina.
Tillykke Danmark, vi er kommet et godt stykke videre, efter flere års modstand. Handjerg Marina ser muligheder frem for begrænsninger, sådan !

Links: Handbjerg Marina, TopPlatz

 

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)