Ændring i AutoCamperRådet

07 Okt 2017
1198 gange

AutoCamperRådet  informerer

Vi beklager at meddele at John Ipsen er fratrådt som webmaster samt bestyrelsesmedlem i AutoCamperRådet.

 John havde fra starten ønsket kun at medvirke i en begrænset periode, og da John har ønsket at hellige sig andre opgaver i branchen, samtidig med John ønsker at have mere tid til sin autocamper-info.dk, da er John fratrådt den 1. oktober 2017.

 Som John´s afløser indtræder Per Ræbild, Alt om Autocamperen. Per Ræbild indtræder i bestyrelsen og fungerer samtidig som AutoCamperRådets webmaster.

På vegne af foreningerne og AutoCamperRådet, da takker vi John for hans store indsats - både med AutoCamperRådets nye flotte website, men ikke mindst for de mange autocamper-politiske resultater.

Vi byder Per Ræbild velkommen, og ser frem til det fremtidige samarbejde.

På vegne af AutoCamperRådet
Morten Lægård

Autocamper Info informerer

Som meddelt på autocamperraadet.dk har jeg valgt at fratræde som frivillig webmaster og som ditto bestyrelsesmedlem i AutoCamperRådet. Jeg er glad for at AutoCamperRådet hurtigt har fået overtalt Per Ræbild fra Alt om Autocamperen til at varetage information på hjemmesiden og også som aktiv medlem af bestyrelsen. Webmastere og engagerede medlemmer hænger ikke på træerne i denne branche.

Jeg kan med stor tilfredshed se tilbage på, at det lykkedes at få samlet AutoCamperRådet igen, med de tre tidligere autocamperforeninger. Vi har fået knækket problematikken omkring, hvordan der er vide regler for, hvordan autocampere kan parkere og overnatte ifølge færdselsloven, uden at der er blevet ændret så meget som et komma i færdselslovgivningen. Alt dette er bekræftiget af Vejdirektoratet.

At vi i 2017 har fået flere nye autocamperpladser af forskellig art, som AutoCamperRådet har hjulpet på vej. Alle 98 kommuner i DK i blev kontaktet i 2016, og kommunerne er blevet lydhøre når man argumentere sagligt og ikke krævende. De har fundet ud at autocampere er kommet for at blive, og at man ikke bare kan kræve dem et sted hen de ikke ønsker at være. De ønsker bare at vide hvordan de skal gøre det.

Et større antal private har i år udvist interesse i få hjælp til at komme igang med at etablere autocamperpladser som autocamper parkering, som også godkendes af kommunerne endda med toilet og bade faciliteter. Vi har hjulpet campingpladser til at lave plads for autocampere, uden for campingpladserne. Efter Campingrådets “kollaps” i forbindelse med ulovlig krav om CKE kort, viser flere campingpladser nu interesse i at etablere velfunderede pladser for autotampere uden at afkræve campingpas af nogen art, og som også tilpasses prismæssigt. Adskillige lystbådehavne har meldt sig på banen med tilbud der også tilbydes deres gæstesejlere.

AutoCamperRådet har indsendt forslag til både Skatte- og Transportministeriet med forslag og betragtninger til nedsættelse af registreringsafgiften af autocampere, fjernelse af krav om 4 sovepladser til 2, forslag om sæsonplader, indsendelse af betragtninger vedr. fordele og ulemper ved sæsonplader og en til- og framelde ordning, som trafikministeren vil tage med i sin beslutning, når økonomiske konsekvensberegninger fremligger, og sidst men ikke mindst et forslag om et tillæg til 3. kørekortsdirektiv om tilvalg for kørsel på B kørekort med autocampere på 4.250 kg, når der ikke ydeligere kan tilkobles en trailer på 750 kg efter bla. portugisisk model. Dette skal ses som et tillæg og ikke en ændring, da køretøjer på 3500 kg i forvejen må køre med en trailer, hvor den samlede vægt ikke overstiger 4.250 kg. Derom mere senere.

Hobbysiden autocamper-info.dk har efter lidt mere end 5 år og med mere end 3 måneder tilbage af 2017, nået et besøgstal på omkring 220.000 besøgende, alene i 2017. Det forpligter. Samtidig er jeg blevet kontaktet vedrørende nogle branche tiltag der ligger i støbeskeen både fra ind - og udland, så jeg bliver nødt til at være med på tæteste hold, stadig som frivillig. Tæt samarbejde med tyske TopPlatz om forskellige tiltag.

Og ja - Et døgn har som bekendt kun 24 timer, så man må vælge sine “kampe”. ACR har nu fået et frisk pust i Per Ræbild, og jeg er sikker på at ACR også i fremtiden vil bidrage med endnu flere gode resultater. Held og lykke til ACR holdet !

Bedøm denne artikel
(6 bedømmelser)