Sorte får blandt autocamper turister

20 Aug 2017
20905 gange

Autocamper turister har normalt et godt ry, når det drejer sig om hvor pænt de efterlader pladser, de har besøgt. Det er der rigtigt meget, rigtigt i, og derfor bliver man også lidt gal i skralden, når så der dukker historier op fra den virkelige verden, om autocamperturister der bare er helt ligeglade med, hvordan de opføre sig.

I det sidste nye  Reisemobil International, september, 2017, er der en artikel om en Hotelejer der retter en appel til de autocamper gæster der besøger dem. Ejeren fra Hotel Waldmann i Schwangau/Altersschofen har henvendt sig til Reisemobil International med følgende appel.

Vi tilbyder ikke ekstra service som strøm, vand og tømmefaciliteter, over for hvilket autocamper folket er helt uforstående. Parkeringspladsen har altid været været gratis, når man spiser i restauranten. Autocamper gæsterne bliver ofte siddende, også efter lukketid, også efter kun at have brugt det minimum, der er for at bo gratis på 20 Euro i restauranten. Dertil kommer at de benytter vores toiletter 3 til 5 gange om dagen, uden at spørge og fylder vores tønder med affald.

Selvfølgelig er der sorte får, men hvis Autocamperbesøgende kun er ude efter en billig overnatningsplads, uden respekt for tilbudet, mister man lysten og troen på selskabet."

Det foregår også i Danmark

Fra både Tyskland og Danmark er der også stigende informationer om autocampere, der i ly af en sen aften, i deres autocampere sniger ind på betalbare autocamperpladser, for igen at forlade den en tidlig morgen, uden at betale. En autocamperplads i det sydlige Danmark måtte betale en extra vandregning på 60.000 kr, fordi det var en almindelig opfattelse, at man bare kørte ind på pladsen og tømte toilet - spildevand og fyldte vand på, uden at spørge og betale for ydelsen. Resultatet er at der nu er en fordyrende betalingsenhed på, og nu betaler alle for vand. Det er bare ikke OK, men tyveri, at tage vand unden at spørge. Ejeren af pladsen skal både betale for vandet, samt afledningsafgift af det forbrugte vand.

Cykelvask i baderummet

En autocamper turist slæber sin cykel ind på et baderum for at vaske cykel ! Hvad sker der i folks hoveder. En rengøringsdame får et møgfald af en dansk autocamper turist, for at rengøre toiletter og baderum, der efter turistens opfattelse, er et forkert tidspunkt. Toiletpapir i større mængder forsvinder fra toiletter, siger mange autocamperplads ejere i ind- og udland. Er det i orden? Er det mon de samme som klager over stigende priser på autocamperpladser ?

En autocamperturist føler at han er i sin fulde ret til opstille et telt ved siden af sin autocamper, og bliver så rasende over at skulle pakke det sammen, at ejeren føler sig truet. Husk man må være der, man har ikke krav på at måtte være der. Ejeren er i sin fulde ret til at bortvise kunder, der ikke har planer om at følge stedets regler. Sådan er det. Fordi man har betalt, giver det ikke automatisk ret til gøre som man har lyst.

Truende adfærd.

Ved Mosel kommer en hollandsk autocamper sent til pladsen, med krav om at de skal have en plads, da de har kørt hele dagen og har børn med. Pladsen var skiltet med “Alt Optaget”. Dette acceptere hollænderne ikke under henvisning til at der er ledige strømudtag, så der skal være plads. Da hollænderen efterfølgende kalder pladsvagten for en idiot, stopper festen og autocamperen bortvises. Helt OK.

Spildevand

Autocamperturister parkere unden for campingpladser og benytter campingpladsers faciliteter inde på pladsen uden at betale. Der tømmes spildevand og toiletter i kloak brønde uden at vide om kloak stregen benyttes som regnsvandsopsamling. Spildevandstanke bliver bevidst sat på “dryp”, og hvis man henvender sig, kan de ikke huske hvor håndtaget er til at lukke med. Det er også set at nogen ved afgang bare åbner for spildevandstanken og køre. Det er og bliver noget forbandet svineri. Spildevand (Gråvand) er fyldt med sæberester. Tænk tanken med spildevand på asfalt, det begynder at regne ! UPS - en skøjtebane ved sommertid. Spildevand er vand der er et resultat af husholdnings brug. Spildevand fra autocampere, skal også behandles på et kommunalt rensningsanlæg, før det recirkuleres i vandkredsløbet.

På Vestkysten har man set sig nødsaget til at rejse en toiletbygning, fordi campere uden toilet, forurettede deres nødtørft i klitterne. Er det Ok ?

Der er flere eksempler fra det virkelige liv, og det er ikke lige det der forstås ved det ry autocamperturister har  i daglig tale, men de få kan ødelægge meget for de mange. Gratis pladser bliver betalbare, og betalbare pladser bliver dyre, bare fordi nogen ikke kan opføre sig ordentligt.

Langs f.eks Kielerkanalen er der stor selvjustits i de små byer, hvor det egenligt ikke er lovligt at parkere og overnatte med autocampere, men de tolereres, når bare pladserne efterlades som de er modtaget. Eller bliver de lukket og det er sket.

Hvad i alverden, der får folk til at svine og opføre sig sådan er en gåde. Køre de på så lavt et autocamperbudget, at absolut intet må koste noget og derved bliver helt ligeglade, fordi der mangler noget i deres gratis adfærd ? Så burde man måske overveje, at bruge deres tid på noget man har råd til. Den beskrevne adfærd fra det virkelige liv er ganske uacceptabelt og noget forbandet svineri, uanset hvilket land man kommer fra. Det er ødelæggende for indstillingen på autocamperturister og arbejdet med at skabe pladser til autocampere.

Heldigvis er flertallet ikke sådan, med lever op til at autocampernes ry om, at de ryder op efter sig og er tro mod naturen. Vi skulle gerne kunne komme igen, derfor er selvjustits blandt autocamper turister helt i orden.

 

Bedøm denne artikel
(29 bedømmelser)