På Christiansborg drøfter partierne nye regler for campingpladser

13 Jun 2017
1385 gange

Efter mere en en 1/2 år efter deadline for ændringsforslag til ændringer til campingreglementet, ser der nu ud til at der er kommet skred i forhandlingerne. Som en del af den nye planlov, er der kommet gang i drøftelserne. Partierne bag planlovsaftalen (regeringen, DF og Socialdemokratiet). Det er endnu ingen kommentarer fra partierne, men ifølge altinget.dk , vil campingrådet have lempet på kravet om at campinghytter kun kan være 35 kvadrameter og at der kun må være 60 hytter. Desuden ønsker Campingrådet at hytterne kan bygges højere end idag, samt at to eller flere hytter kan slås sammen.

Dette er Danmark Naturfredning ikke begejstret for. De mener ikke det er Ok, at man laver sommerhuse inden for strandbeskyttelseslinien helt ned til stranden, bare fordi det sker på en campingplads.

Ønsket om at kunne udleje hytter under sommerhuslignende vilkår, skal ifølge formanden for Campingrådet Karsten Egelund, ses i lyset af at campingbranchen lider under faldende antal overnatninger. Danmarks Naturfredning mener at det er vigtigt, at campingpladser ikke udvikler sig til egentlige sommerhusområder.

Også hos Friluftrådet er man noget betænkelige ved, at campingpladser udvikles til ferieresorts med hyttebyer, hoteller, sommerhuse og svømmehaller.

Danmarks Naturfredningsforening siger, at campingpladsernes beliggenhed tæt på naturen er et væsentligt argument for at tænke sig om. Tre ud af fire campingpladser i Danmark ligger med tæerne i vandkanten – halvdelen ligger på søsiden af strandbeskyttelseslinjen. Friluftsrådet vil gerne arbejde konstruktivt for at flere får glæde af campinglivet som ferieform tæt på naturen - og de vil også gerne arbejde for campingpladsernes muligheder for at tilgodese nye ferieønsker – men de mener fortsat, at indretningen af campingpladser bør reguleres i Campingreglementet.

Campingrådet selv er optimistiske, da de mener at Naturbeskyttelsesloven, indeholder interessante ændringer om strandbeskyttelseslinjen med henblik på at give turisterhvervet bedre muligheder for at skabe tidssvarendefaciliteter og oplevelses tilbud. Ifølge Campingrådet skulle det blive nemmere at opnå dispensation til anlæg på campingpladserne.

Fronterne er trukket op. Først jagtede Campingrådet autocampere, nu vil de ind på sommerhus og hotel markedet. Hvad godt skal alt dette gøre for en trestjernet campingplads ? Hvad har det overhovedet med camping at gøre ? Dette er kun for de få, men hvad med de mange. Måske skulle de kigge på, hvorfor campinggæsterne svigter Danmark og har gjort det i mange år, samtidig med at tyskerne og svenskerne øger deres antal overnatninger, også af danske turister.

Kilde: altinget.dk

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)