Tysk delstat fremmer kommunal autocamper parkering med støtte midler.

04 Jun 2017
998 gange

For at få gavn af tyske tilskudsmidler til en autocamper parkeringsplads, skal kommuner fremlægge en sammenhængende drifts- og finansiel plan. Autocamperbranchen boomer - men der er en mangel på autocamper parkeringspladser.

Den tyske delstat Baden-Württemberg, der grænser op til Schweiz mod syd, Frankrig mod vest og hjemsted for bla. Stuttgart og en del af Bodensøen, har erkendt vigtigheden af autocamper turisme for regionen. Da ny-opførelser og udvidelser af autocamper overnatnings muligheder ikke kan holde trit med salgstallene, har delstatsregeringen lanceret et LEADER støtteprogram, kun for kommunale autocamper parkeringspladser.

Konsulentvirksomheden “Stellplatz Consulting Dammertz og Bader” tilbyder at servicere de aktuelle og fremtidige autocamperplads operatører, med en effektiv autocamperplads analyse om relevant antal autocampere og tidsrigtig udstyr og markedsføring af autocamperpladsen.

Denne analyse er den ideelle forudsætning for at få godkendt en ansøgning til Baden-Württemberg justitsministerium og EU midler til en kommunal autocamperplads.

For at få del i støtten, er der et grundliggende krav om kommunal ejerskab og den overvejende brug for turister. Baggrunden for disse tilskud er at styrke den økonomiske, miljøbæredygtighed og styrkelse af turismen i struktur svage områder. Til strukturelle investeringer høre også cykel- og vandrestier. Autocamper parkeringspladser støttes med op til 15% og maksimalt 200.000 Euro. Ansøgninger for 2018 er startet i maj 2017 og skal være indsendt senest 1. oktober 2017.

Som et nyttigt forberedende arbejde og et effektivt grundlag for ansøgningen om tilskud er autocamper parkeringsplads analysen, med omfattende relevant fakta om moderne komfort faciliteter, fra strøm til gennem WiFi til fornuftig og sikkerhedsrelevant indretning. Også gebyr på overnatning, strøm og vand beregnes. Her er det vigtigt at tage hensyn til den gældende markedspris og en passende pris for driften.

Analysen omfatter for eksempel også skiltning, der ofte er utilstrækkelige og dermed komplicere opholdet. Et meget stort problem med kommunale autocamper parkeringspladser er målrettet markedsføring for målgruppen. Her erkender kommunerne et behov for henvisninger til autocamper parkeringer.

Tourismuskonzept Baden-WürttembergLeitlinie für zukunftsorientierte Tourismusentwicklung

Bedøm denne artikel
(4 bedømmelser)