Tyskland indfører vejskat for personbiler.

31 Mar 2017
1019 gange

Så bliver forruden måske igen et udsyns areal mindre. Den omdiskuterede vejskat på de tyske motorveje bliver en realitet fra 2019. Tysklands Forbundsråd har netop idag den 31.marts 2017, godkendt loven i Tysklands andet kammer - Forbundsrådet.

Der kommer seks forskellige prisniveauer, hvilket kommer til at betyde at en 10 dages vignette kommer til at koste mellem 2,50 Euro og 25 Euro, afhængig af miljøbelastningen, også kaldet euronorm. For en to måneders Vignette vil prisen komme til at ligge på mellem 7 og 50 euro. Udenlandske billister vil blive opkrævet for kørsel på de tyske motorveje, mens lande- og motorveje er undtaget. Et årskort er sat til 130 euro.

Afgiftsstørrelsen får 6 forskellige prisniveauer, og størrelsen afhænger af hvilken type bil, man kører i, altså hvor miljøvenlig den er. Motorcykler slipper helt, mens for eksempel autocampere skal forvente at betale den højeste afgift, skriver dr.dk.

Vejskatten blev vedtaget i den tyske Bundestag, og idag har har de tyske delstater haft muligheden i det tyske andetkammer Forbundsrådet, hvor det også er stemt igennem.

Når afgiften er betalt, registreres bilen med en såkaldt e-vignette, hvor myndigheden blot ved at scanne nummerpladen kan se om der er betalt vejafgift.

Tyskerne selv skal også betale vejafgiften, men bliver modregnet i deres KFZ Steuer, der svarer til den grønne ejerafgift herhjemme.

Flere lande vil klage deriblandt Østrig der prompte har truet med en retsag i EU-systemmet. Man mener, at den er diskriminerende mod udlændinge og dette synspunkt tilslutter FDM sig.

Bedøm denne artikel
(5 bedømmelser)