Undgå sort TV skærm ved besøg i Tyskland.

16 Mar 2017
6388 gange

Den 29.marts, 2017 omstiller mange tyske regioner fjersynssignaler til DVB-T2 HD. Samtidig med at senderstandarden for kanalerne konverteres, slutter DVB-T. Dette sker gradvist. Du kan stadig se kanaler i de områder, der endnu ikke konverteret til DVB-T2 HD. Forud for konverteringen, kan nyt modtager udstyr blive nødvendigt, ellers er der sort skærm. Dette betyder enten et nyt TV eller en Tunerboks, der indeholder en DVT-T2 HD tuner. Udstyr der er egnet til modtagelse af DVB-T2, har til orienteringshjælp et grønt DVB-T2 HD Logo påklæbet.

Brugere af satellit og IPTV er ikke berørt. DVB-T2 er efterfølgeren for jordbaserede antennefjernsyn med DVB-T. Det giver bedre kvalitet (Full HD) og flere programmer (40 i byområder). De vigtigste årsager til ændringen er reduktion i antallet af transmissionsfrekvenser og stigende efterspørgsel efter HD-kanaler.

I første omgang startede man den 31. maj 2016 med 6 programmer i storbyområder. Fra 2017 og 2018 kommer der flere regioner til med hele program spektret.

DVB-T2 gør det muligt at udsende HD-materiale via det terristiske sendenet (DVB-T). For at kunne modtage disse HD kanaler forudsætter det at man har et TV med DVB-T2. Det skal derudover nævnes at DVB-T2 standarden idag også bruges i bla. Sverige, England samt Finland. Det terristiske sendenet benytter f.eks tagantenner,  rundstråle- eller stueantenner.

Undgå sort skærm

For at gøre en lang historie kort. For at få fuld udnyttelse af HD programmerne skal dit fjernsyn kunne klare en opløsning på 1080p. Kan det det, kan du nøjes med at købe en DVB-T2 Digital Terrestrial Receiver. Den koster fra omkring 120-200 kr.. Hvis du ikke vil have en boks stående, skal du have et nyt TV. Dette er pt ikke gældende for ophold i DK.

Antennen skal ikke udskiftes for at modtage DVB-T2 HD.

Det må forventes at flere af de tyske kanaler bliver kodet og kun kan ses med et abonnement.

Tysk side om emnet http://www.dvb-t2hd.de

Bedøm denne artikel
(3 bedømmelser)