Autocamper industrien i CIVD ser lyst på fremtiden for branchen

22 Mar 2020 CIVD
198 gange
Autocamper industrien ser positivt på fremtiden Autocamper industrien ser positivt på fremtiden Foto: TheoRivierenlaan - Pixabay 

I Europa er turisme og den frie bevægelsesfrihed sat på pause, hvilket også påvirker autocamper og campingbranchen. Caravaning Industrie Verband eV (CIVD) der repræsentere industrien bag produktion af autocampere og campingvogne har set på hvordan spredningen af Corona-virus påvirker turistindustrien indenfor autocampere og campingvogne.

Der er regler der forbyder turistrejser. I Tyskland er både autocamper- og campingpladser i øjeblikket lukkede i næsten alle føderale delstater, for at begrænse spredningen af Corona-virus. Ligeledes har den tyske føderale regering besluttet forstaltninger til støtte for at virsomheder kan takle Corona-krisen.

Coronakrisen vil også have betydelig indflydelse på autocamper- og campingvognindustrien og svare på de hyppigst stillede spørgsmål:

Kan produktionen af fritidskøretøjer opretholdes?

Situationen er meget dynamisk og skal vurderes langs hele forsyningskæden. Fra producentens synspunkt kan det ses, at næsten alle fabrikker i Tyskland og de fleste i Europa nu fortsætter med at producere. Afgørende for, at det forbliver sådan, er på den ene side den strenge gennemførelse af de interne beskyttelses- og forebyggende foranstaltninger, men frem for alt vedligeholdelse af forsyningskæderne. Ingen kan pålideligt forudsige, hvor længe dette vil lykkes; situationen kan ændre sig hvert minut.

Forventes der et fald i efterspørgslen efter fritidskøretøjer?

På baggrund af momentumet i årets første måneder, startede året strålende med stærkt stigende antal nyregistreringer. På baggrund af en mild vinter og den mærkbart høje efterspørgsel fra kunderne på forårets messer, har detailhandlere generelt en god ordresituation. Selvom den ene eller den anden kunde udsætter sin købsplan på kort sigt på grund af de nuværende situation, forventer CIVD ikke, at ønsket om at rejse vil falde på lang sigt. Tværtimod er CIVD bekymrede for, hvordan vi kan tilfredsstille dem, især i betragtning af, at detailhandlere og producenter i øjeblikket er nødt til at udsætte eller aflyse sæsonåbningsbegivenheder mange steder, og at mange detailforretninger midlertidigt skal lukkes helt.

Forventes der salgsnedgang for tyske fabrikater af autocampere og campingvogne?

Når CIVD ser tilbage på de sidste måneder med fyldte ordrebøger, skal det nok holde producenterne travlt beskæftiget i et par uger mere. Hvordan Corona-virus påvirker den yderligere efterspørgsel efter fritidskøretøjer kan ikke forudsiges pålideligt i øjeblikket. Mange kunder opfylder deres livslange drømme om at købe en autocamper eller en campingvogn, som de har planlagt i årevis. Der kan ske en tidsforskydning, men selv i betragtning af manglen på alternative rejsemuligheder, antager CIVD ikke at købsovervejelser vil blive påvirket af den aktuelle viruspandemi på lang sigt. Grundliggende forventer CIVD at individuelle ferieformer kommer bedre ud af den aktuelle krise, en andre forme for massetransport.

Vil Caravan Salon 2020 blive afholdt som planlagt?

Caravan Salon 2020 finder sted som planlagt. CIVD har ikke til hensigt at annullere eller udsætte messen. Det generelle dekret om delstats hovedstaden i Düsseldorf gælder indtil den 22. april 2020, hvor større begivenheder med mere end 1.000 deltagere på samme tid generelt er forbudt. Det generelle påbud kan forlænges, hvis situationen kræver det. Messe Düsseldorf og CIVD vil revidere situationen i god tid i koordinering med myndighederne og træffe ansvarlige beslutninger.

Kilde: CIVD