Nye autocamper parkeringspladser takket være skoleprojekt

19 Okt 2019
562 gange
Autocamper parkeringsplads ved kroen Hubertushöhe Autocamper parkeringsplads ved kroen Hubertushöhe Foto: Stefan Weidenfeld

Et “skoleeksempel” fra Tyskland har resulteret i en ny autocamperrute, samt nye og opgraderede pladser. Fem unge mennesker fra Sauerland i Nordrhein-Westfalen har gennem deres projekt fået etableret tre nye parkeringspladser for autocampere og fem er blevet opdateret.

De studerende, der var under uddanelse inden for turisme og fritid, ledte efter et passende emne til deres afslutningsprojekt med deres nyerhvervede færdigheder. Inspireret af en avisartikel fra maj 2018, udviklede ideen sig til at føre “Schmallenberger Sauerland Autocamper Rute” ud i livet. Schmallenberger Sauerland Tourismus GmbH blev overtalt og inviterede de aktivstuderende med til forberedelserne og gennemførelsen af projektet. Miljøet omkring autocamperturismen blev gennemanalyseret med relevante spørgsmål som marked, miljøet og konkurrencesituationen. Derudover blev der udarbejdet et spørgeskema og videreformidlet til autocamperejere, hvis svar skulle give information om deres behov. Dette gav 112 besvarelser for basisinformation.

Derefter fulgte et koncept og til slut en layoutfase, hvor det hele handlede om at finde passende samarbejdspartnere. Disse måtte være forberedt på at skabe infrastruktur for autocamper parkeringspladser eller optimere deres eksisterende forhold i henhold til givne kvalitetskrav.

Vellykket implementering

Takket være aktiv et aktivt engagement fra alle sider, kunne de behørige godkendelsesprocedurer fremskyndes på en overraskende måde, så gennemførelsen allerede efter et år efter projektstart kunne meldes færdigudført.

Otte pladser er nu partnere i projektet, hvoraf tre har bygget et helt nyt anlæg, resten har opgraderet deres eksisterende infrastruktur. På hver plads er der en informationstavle med vandretips og anden nyttig information. Alle pladserne byder på plane og kørefaste arealer. Der er stadig plads til forbedringer med hensyn til forsyning og bortskaffelse og andre serviceydelser, men alle partnerne tilbyder individuelle som f.eks e-cykeludlejning, mad fra regionalt køkken, specialiteter til hundeelskere, hytteaftener i ski-lodge mv.

En oversigt over hele ruten med alle specialiteter findes på hjemmesiden til Schmallenberger Sauerland Tourismus GmbH, og der findes tilsvarende flyers.

Hvad der her blev gjort i skolen, burde virkelig være skoling for andre initiativrige mennesker!

SCHMALLENBERGER SAUERLAND REISEMOBIL-ROUTE