Nu kan nordmændene få kørekortet lagt på mobilen.

01 Okt 2019
367 gange
I Danmark først i 2020 I Danmark først i 2020 Foto: ACI arkiv

Vi her i Danmark bryster os af at være langt fremme med digitaliseringen, men nu har nordmændene lagt sig i overhalingsbanent, i hvert fald når det drejer sig om digitalt kørekort, der kan kan ligge på mobiltelefonen på en App, der virker både på Android og IOS.

Fordelen ved det digitale kørekort er at det altid er med i den mobile smartphone. Indtil videre er Norge de første og eneste i Europa, der har indført digitalt kørekort. Det har indtil det rulles ud i hele Europa den ulempe at Appen kun er gyldig i Norge. Nordmændene skal indtil videre, når de skal ud over landegrænserne med, have plastikkortet med sig.

En af de åbenlyse fordele, er at man altid har sit kørekort med, og derved slipper for en bøde for at have glemt sit kørekort, for hvem glemmer sin livsnerve - smartphonen?

Til foråret 2020 lanceres der i Finland en lignende løsning og i Danmark bliver det første ID-bevis der digitaliseres - kørekortet og det forventes klart som supplement til det fysiske kørekort inden udgangen af 2020 ifølge Finansministeriets hjemmeside. Der arbejdes også med at gøre sundhedskortet digitalt.