Ny Transportminister også positiv overfor B-kørekort over 3,5 t

24 Sep 2019
574 gange
Ny Transportminister også positiv overfor B-kørekort over 3,5 t Foto: ACI arkiv

Danmarks nye Transportminister, Benny Engelbrech, er enig i ændring af totalvægten for kørekort B. I forbindelse med det sidste folketingsvalg fik Danmark også en ny transportminister, og derfor var det oplagt for Autocamper Gruppen at høre om den nye transportminister også er enig i muligheden for at hæve den køreklare vægt ved brug af kørekort kategori B, som den tidligere TransportministerOle Birk Olesen havde kvitteret positivt på.

Svaret fra den 29. August, 2019 lød som følger:

Jeg kan forstå, at Færdselsstyrelsen vurderer, at den tekniske udvikling af autocampere med en tilladt totalvægt på over 3.500 kg har ændret sig, således at der ikke i dag er afgørende færdselssikkerhedsmæssige hensyn til hinder for, at personer, der har et kørekort til kategori B, vil kunne føre en større autocamper.

På den baggrund er jeg enig med dig i, at det bør være muligt for personer med et kategori B-kørekort at føre en autocamper med en tilladt totalvægt på over 3.500 kg. Imidlertid er situationen jo den, at 3. kørekortdirektiv forhindrer dette, og der er derfor behov for en løsning på EU-niveau.

Transport- og Boligministeriet vil derfor fortsat sætte denne problemstilling på dagsordenen i forbindelse med ministeriets dialog med Kommissionen.

Haster

Ja - det er nødvendigt med en ændring i EU og den haster, når nogle nye kompakte vans i kassevognskonceptet kan have køreklar vægt på mere end 3.000 kg, som f.eks den nye Frankia Yocun 7.0 Lounge med 3.036 kg køreklar vægt, Dreamer Living Van, 3129 kg køreklar vægt, Grand California 680, der er den største af de nye kompakte autocampere vejer 3.353 kg i køreklar vægt og derfor med bare lidt ekstra udstyr og to personer, kun kan sælges til minimum en totalvægt på 3.880 kg, hvorimod det ser noget bedre ud for den mindre model 600.

CIVD og ADAC i Bundestag om kørekort på mere end 3,5 t

Hermann Pfaff fra Erwin Hymer Group, der er præsident for producenterne i CIVD og Automobil klubben ADAC, der er det tyske svar på danske FDM, inviterede medlemmer af den tyske regering, til at diskuterer de adskillige forhindringer som kørekort for autocampere med en brutto køretøjsvægt på mere end 3,5 ton.

Dette resulterede i en konstruktiv udveksling mellem repræsentanter for autocamper industrien og politikkerne, hvor der var enighed om at reducere de identificerede hindringer og for at forbedre betingelserne for overnatningspladser for autocampere. "Dagens udveksling af synspunkter var meget frugtbar, hvorfor vi fortsætter og uddyber det senere på året," udtalte Hymers, Hermann Pfaff.

I Tyskland kan personer der har erhvervet kørekort indtil 1999 og som idag er fra 38 år og ældre, køre autocampere op til 7,5 t. Andre lande som Sverige, Frankrig og UK, har ligeledes muligheder for at køre autocampere over 3,5 t efter gamle regler, der for nogle landes vedkommende først udløber i 2033.

PDF