Dyrt for norske autocamperejere at bryde regel i Norge

07 Aug 2019
708 gange
Dyrt at overse autocamper regel i Norge. Dyrt at overse autocamper regel i Norge. Foto: Challenger

I Norge er det antallet af sengepladser og ikke siddepladser, der har betydning for hvor mange passagere der må transporteres i en autocamper. Det kan blive endda meget dyrt at bryde denne regel. Det skriver norske motor.no.

På autocamperens registreringsattest står der at der at din autocamper er registreret til kun tre personer, men reelt er der fire selepladser ? Ifølge motor.no skyldes det at det norske afgiftsystem for autocampere har en anden og lavere afgift end personbiler. Som i Danmark og andre europæiske lande er autocampere defineret med nogle helt klare betingelser. Til disse betingelser høre at antallet af siddepladser ikke overstige antallet af sovepladser.

Hvis man medtager flere passagere end der er sovepladser til, er det ulovligt. I tilfælde at man vil kunne udnytte alle selepladser, skal den registreres som en almindelig personbil og dennes afgift.

At man sælger autocampere i med flere selepladser end sovepladser, skyldes den norske særafgift på autocampere, og at der i Europa er anderledes regler.

I Norge skal en autocamper heller ikke kunne erstatte en almindelig personbil, da der er begrænsning i antallet af personer.

Læs original artiklen på motor.no HER