Ny rapport viser at nye dieselbiler forurener mindre end nye benzinbiler

25 Maj 2019
572 gange
308 1.5 BlueHDi udleder 46 gange færre partikler end 308 1.2 PureTech 308 1.5 BlueHDi udleder 46 gange færre partikler end 308 1.2 PureTech

Ifølge en ny rapport fra Teknologis Institut er en ny dieselbil langt mindre forurenende og sundhedsskadelig end at køre en ny benzinbil. Årsagen skal findes i nye dieselbilers effektive partikelfilter. I testen er benyttet en Peugeot 308 1,5 BlueHDI på diesel der udleder 46 gange færre partikler end en Peugeot 308 1,2 PureTech på benzin.

Dieselbiler står for det meste som den store synder i den offentlige debat om dieselbilers skadelige effekter på miljøet og er grundliggende årsag til miljøzoner. Det mener Interdan der har bestilt rapporten og er import- og distributør af  Peugeot, Citroën, DS, Opel og Mitsubishi.

Den nye rapport fra Teknologisk Institut giver anledning til at aflive myter om dieselbiler og istedet skeldne mellem gamle og nye.

”Dieselbiler har gennemgået en omfattende teknologisk udvikling, og som det fremgår af rapporten, så er partikeludledningen fra den testede dieselbil hele 46 gange mindre end den testede benzindrevne bil og 35 procent lavere end omgivelsesluften,” siger Kenneth Hansen, adm. direktør hos Interdan Bil A/S.

Målingen der blev foretaget af Teknologisk Institut, viste at det gennemsnitlige antal partikler i dieselbilens udstødningsgas blev målt til 8.287 p/ccm, der svare til 2,1% af benzinbilens partikeludledning, der blev målt til 389.554 p/ccm. Testen viste også at dieselbilens partikeludledning i gennemsnit var 35 % lavere end omgivelsesluften og at benzinbilen til gengæld var 26 gane højere. Testen viser også at begge bilers resultater af udledning af partikler ligger inden for Euro 6d-temp normen.

Udenlandske undersøgelser konkluderer det samme

Dieselmotoren er og bliver den mest effektive og miljøvelige personbilsmotor der findes, når man har kvælstoffilterne under kontrol. Det konkluderer man bl.a. hos Karlsruher Institut für Technologie (KIT). Og i en større tysk undersøgelse fra 2019 viser ADAC, den tyske pendant til FDM, at moderne dieselmotorer er renere end benzinbiler, når det kommer til udledning af skadelige partikler.

”Det er ikke kun den nye rapport fra Teknologisk Institut, der understreger, at nye dieselbiler forurener mindre end nye benzinbiler. Samme resultater ses i andre internationale undersøgelser. Derfor er det også nødvendigt, at debatten køres ind på det rigtige spor, hvor beslutninger baseres på fakta og ikke på myter, der undlader at skelne mellem gamle og nye dieselbiler,” siger Kenneth Hansen.

Rapporten  fra Teknologisk Institut vurderer, at årsagen til dieselbilens væsentlige udledning skyldes, at den er udstyret med et effektivt partikelfilter.

Fakta om testen

Teknologisk Institut har på vegne af K.W. Bruun Import A/S udarbejdet en sammenlignende måling af partikler i udstødningsgas samt omgivelsesluft fra en Peugeot 308 1,5 BlueHDi og 308 1,2 PureTech. Testen er foretaget i marts 2019.

Instituttet gennemførte en testkørsel på 76 km omkring Aarhus med partikelmåleudstyr. Med den kørte rute og hastighed svarede Euro 6d grænseværdien til en gennemsnitlig partikelkoncentration på ca. 940.000 p/ccm for benzinbilen og 480.000 p/ccm for dieselbilen.


Læs rapporten i sin helhed HER