Guldborgsund Kommune byder autocampere velkommen.

27 Apr 2019
783 gange
Flere Kommuner ser muligheder i autocamper turisme. Flere Kommuner ser muligheder i autocamper turisme. Foto: Arkiv ACI

I en artikel i folketidende.dk den 26. April kan man læse at Guldborgsund Kommune siger nej til at autocampere udelukkende skal kunne overnatte på campingpladser og derfor har fjernet de sidste restriktioner for autocampere. Årsagen skal findes i at sagen om autocamper overnatning var bragt op politisk i Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget, efter at borgere var utilfredse med at autocampere benyttede og overnattede på det offentlige areal ved Vignæs Strand.

Beboerne samarbejdede med Guldborg Camping op at opsætte et forbudsskilt, der henviste til Guldborg Camping. Begrundelsen lød på at autocampere ofte efterlod affald.

Samtidig havde forvaltningen modtaget en anden agenda fra Autocampergruppen, hvor et par af os der ikke deltager i de andre autocamperpolitiske interessegrupper, arbejder for både bedre forhold for autocampere og autocamperturisme med udgangspunkt i landene omkring os. Vi stiller ikke krav, men fortæller med godt dokumenteret materiale, hvorledes det kan gøres som andre steder i Europa. Materiale blev tilsendt alle 98 kommuner i 2018 og er blevet flittigt benyttet til forskellige rapporter, analyser og anbefalinger.

Sagen kom i Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget efter at unavngivne havde anmeldt ulovlig skiltning, med det resultat at de hjemmelavede skilte nu fjernes.

I Guldborgsund Kommune, valgte man på anbefaling fra kommunens administrative del, at i stedet for forbud, vil kommunen arbejde for at gøre parkering med autocampere attraktivt særligt udvalgte steder i kommunen.

Det er en vigtig indsats at sikre bedre forhold, og derfor er den også en del af den nye kommuneplan. Når der fremover arbejdes med omdannelse af vores havnearealer, så ser man også på forholdene for autocampisterne. Det er nemlig vigtigt at få de her turister tæt på vores bymidter, så det bliver let og attraktivt at handle i butikkerne og spise på restauranterne. Vi må erkende, at den her målgruppe ikke kommer ind på vores campingpladser, og det er derfor andre steder, man skal satse på at turisterne bidrager til erhvervslivet, siger Peter Bring-Larsen.

Læs mere: folketiende.dk
L
æs mere: Guldborgsund Kommune