Digitalt kørekort på vej mod 2020.

10 Mar 2019
511 gange
Digitalt kørekort på app Digitalt kørekort på app Foto: ACI

Allerede nu kan kan mobiltelefonen løse et et hav af hverdagsfunktioner og dermed blevet en uundværlig del af danskernes hverdag med netbank, eBoks, MobilePay, NemID m.fl.

Som en del af regeringens sammenhængsreform arbejder Digitaliseringsstyrelsen på det digitale kørekort. Det er Digitaliseringsstyrelsen, Justitsministeriet, herunder Rigspolitiet, og Transport- Bygnings- og Boligministeriet, der sammen driver projektet. Kørekort-appen forventes klar inden udgangen af 2020.

Danmark er en del af fortroppen med at udvikle digitale id-beviser, men Finland har siden 2017 kørt et pilotprojekt. I det finske projekt er appen blandt andet sikret med en slags digitale vandmærker, så myndighedspersoner kan se at brugeren ikke anvender en falsk app.

Initiativet er en del af regeringens digitale servicereform “ Digital service i verdensklasse”. Reformen skal skabe bedre sammenhæng på tværs af den offentlige sektor og give bedre velfærd til borgerne.

Appen vil fungere som et supplement til det fysiske kørekort, som altså stadig kan bruges som hidtil. Udover at gøre kørekortet digitalt vil regeringen forenkle og digitale ansøgnings. Og sagsbehandlingsprocessen på kørekortområdet.

Kilde: Finansministeriet og Digitaliseringsstyrelsen