Fuld blæs på sikkerheden.

04 Mar 2019
530 gange

Autocamperen er forsynet med ESC, LWDS, Traction+, TPMS, HIGH BEAM RECOGNITION osv, men hvad betyder alt det og hvad gør de ved din bil og din kørsel.

At køre en stor autocamper sikkert og præcist stiller krav til føreren. Førerassistance- og kollisionsadvarselssystemer er blevet almindelige og skal støtte i kritiske situationer. Hvis førerens køretøj kommer for tæt på et andet køretøj, infrastrukturen eller en person, vil det blive opdaget i tide. Førerassistancesystemer hjælper også med til at udføre vanskelige og monotone opgaver optimalt og effektivt. Hvad de står for vil autocamper info vise dig her.

CRUISE CONTROL OG SPEED LIMITER

Med cruise control kan kørehastigheden indstilles og holdes konstant. Med de integrerede Speed Limit-funktioner, i versionerne 130 og 150 MultiJet, kan køretøjets maksimale hastighed justeres for at øge sikkerheden.

Hvis gaspedalen skubbes helt i bund, kan føreren overskride den indstillede hastighedsgrænse for overhalingsmanøvrer

ESC

Elektronisk stabilitetssystem (ESC) kendes også under andre forkortelser, f.eks. ESP, men betydningen er den samme. ESC er et system, der ved hjælp af bremserne kan holde bilen på den kurs, som føreren tilstræber, eller som kan forhindre, at køretøjet vælter. Den første funktion har størst betydning i situationer, hvor bilen uden ESC ville komme ”i slinger” på grund af pludselige ratbevægelser, f.eks. hvis man er kommet ud i rabatten og hiver bilen op på vejen igen. Væltefunktionen har betydning for lastbiler og busser samt for SUV og offroad-biler, der er højere end almindelige biler.

Systemet kan forhindre, at bilen kommer i slinger eller vælter, og er derfor ulykkesforebyggende, men det kan også være skademinimerende, idet man måske kan komme til at køre ind i noget med fronten først i stedet for sidelæns, som er langt farligere.

ROLL OVER MITIGATION

Rollover mitigation er et nyt support system til ESC. Det forhindrer rulningsrisikosituationer ved høj hastighed og reducerer rullen ved svingning ved lav hastighed.

HILL HOLDER

Bremser køretøjet under hill-start, og forhindre det fra at rulle baglæns uden brug af håndbremsen. Bremsen (integreret i ESC) frigives automatisk efter få sekunder.

LDWS (LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM)

Lane Departure Warning System der er et køreassistancesystem bemærker selv under ugunstige vejrforhold og dårlig sigtbarhed, om autocamperen ved et uheld forlader kørebanen. I tilfælde af fare advarer en hørbar og et optisk signal chaufføren om den forestående risiko.

TRACTION +

Traction + er et innovativt trækkontrolsystem, der hjælper med at forbedre vejgrebet på vanskelig terræn eller på glatte overflader med lavt vejgreb. I forbindelse med ESC og lavt greb på et af de drivende hjul overføres drejningsmomentet til hjulet med det bedste greb på vejen. Dette forbedrer håndteringen og sikrer bedre retningsstabilitet. Drevmomentet overføres til hjulet med den højeste trækkraft. På denne måde gøres autocamperens drivkraft under opretholdelse af retningsstabilitet og styrbarhed muliggjort. Aktivering sker kun ved behov via en tilsvarende knap på instrumentbrættet og kun ved hastigheder på op til 30 km / t.

HILL DESCENT CONTROL

Dette system hjælper med eksisterende trækkraft at gøre det muligt at køre ned ad skråninger på op til 50 % og bibeholde den indstillede hastighed uden at skulle træde på bremsen og speederen, så føreren kan koncentrere sig udelukkende om kørslen.  Systemet kan tændes via en knap på instrumentbrættet.

TPMS (TYRE PRESSURE MONITORING SYSTEM)

Konstant kontrol af dæktrykket betyder mere sikkerhed og lavere brændstofforbrug og emissioner. TPMS overvåger løbende dæktrykket og bruger 4 sensorer til at angive mulige trykfald direkte på displayet. TPMS er også tilgængelig i Al-Ko versionerne.

HIGH BEAM RECOGNITION

Dette styrer aktivering og deaktivering af forlygternes lange lys, øger synligheden og reducerer risikoen for blænding ved kørsel om natten, automatisk genkendelse af modkørende trafik.

RAIN OG DAISY SENSOR

Regnsensoren aktiverer vinduesviskere og regulerer deres hastighed afhængigt af regnens intensitet. Lysautomatikken aktiverer automatisk nærlyset, når dagslyset er utilstrækkeligt.

BAKKAMERA

Bagkameraet i det tredje bremselys reproducerer optagelserne i 5'-displayet på bilradioen med referencelinjer, der repræsenterer afstanden til forhindringerne. Aktiveringen foregår automatisk, når baggearet er i gang. Det kan også tændes med bagdøren åben, når køretøjet ikke er i omvendt retning være.Kilde: Fiat Professional

SIDEVINDSASSISTENT

Ford, VW og Mercedes tilbyder Sidevindsassistent.Sidevindsassistenten udligner eller reducerer vindstødets påvirkning væsentligt. Pludselige vindstød fra siden er ubehagelige og kan være direkte farlige. Fra en hastighed på 80 km/t registrerer sidevindsassistenten pludselige baneskift, retter automatisk køretøjets kurs op og hjælper således føreren med at holde sig i sin bane. Sidevindsstabiliteten fungerer ved, at hvis bilen mister retningsstabiliteten på grund af sidevind, aktiveres bremserne individuelt via ESC-systemet og genopretter dermed kursen. Føreren behøver ikke at styre kontra.

KOLLITIONSASSISTENT

Desuden kan tilkøbes kollisionsadvarsel, der overvåger området foran bilen ved hjælp af radar, og hvis en forhindring dukker op, eller føreren nærmer sig de forankørende for hurtigt, advares med lys- og lydsignal, og bremserne gøres klar. Systemet bremser dog ikke selv. VW - Når bilens sikkerhedscomputer har erkendt, at der er skabt en kraftig kollision aktiveres bilens bremser automatisk, så den så i vidt omfang forhindres i at trille eller blive skubbet væk fra kollisionsstedet.

Yderligere hjælpe udstyr:

Trailer Assist og Blind Spot-sensor med udkørselsassistent, Park Assist og det slutter ikke her.