Madrid skærper miljøregler og spærre for udlændinge

30 Nov 2018
402 gange

Så skærpes miljøreglerne igen. Fra den 30. November kan kun køretøjer med det spanske miljømærke “Distintivo Ambiental” komme ind i den spanske Hovedstad - Madrid. Årsagen er den nye miljøzone Madrid Central ZEZ (Zero Emission Zone), der er uafhængig af vejrforholdene og dermed er der et permanent forbud. Da udlændige endnu ikke har lov til at købe miljømærket, må de ikke komme ind i storbyen. I fremtiden skulle et system, der også giver udlændinge mulighed for at køre ind i byen blive en realitet. Indtil da skal turister benytte offentlige transportmidler og parkere deres autocampere i udkanten af byen. I den spanske hovedstad er der allerede etableret to LEZ-områder (lavemissionszoner) i de centrale og ydre områder, hvis regler er blevet strammet i oktober 2018.

Den nye ZEZ Madrid / Centralzone, der blev oprettet den 01.11.2018, er som før omtalt ikke vejrafhængig, i modsætning til de to omkringliggende LEZ Madrid / M-30 og Madrid / City-zoner, men er permanent.

Tilsvarende har været gældende i Barcelona fra december 2017, hvor der i tilfælde af luftforureningsalarm har været forbud for visse benzin- og dieseldrevne køretøjer. Fra 2020 bliver der som i Madrid etableret en permanent miljøzone.

Link:

Green Zones