Informationsmøde om autocamperpladser for kommuner og private på CMT messen

24 Nov 2018
468 gange
Mange besøgende på Stellplatz-Gipfel Mange besøgende på Stellplatz-Gipfel Foto: CMT

I foråret 2018 fik autocamper-info.dk en forespørgsel fra Messeleder Alexander Ege fra CMT ferie messen i Stuttgart.  Man ville fra messens side høre om der var en platform i Danmark der kunne være interessant for foredragsprogrammet “Stellplatz-Gipfel, der på 3. år har haft stor succes hos både kommuner og private der gik med tanker om at indrette og drive overnatningsmuligheder for det stærkt stigende antal autocampere i Europa og da denne form for ferie giver både kommuner og private muligheder for at tiltrække denne nye turistmålgruppe, stillede autocamper-info.dk sig til rådighed for at undersøge mulighederne. Hvad var mere oplagt end at få Skandinaviens største Ferie- fritidsmesse “Ferie for Alle” i Herning med på idéen. Messen var interesseret men hos CMT trak man sig lige pludseligt, da de havde overtaget drften af messer i Leipzig og en kinesisk udgave af CMT messen. Det var brandærgeligt, da der ikke findes mere kompetente folk vedrørende autocamperturisme, end de der deltager på "Stellplatz-Gipfel".

Der er dog stadig mulighed for at deltage i seancen på CMT Messen i Stuttgart og faktisk er det muligt at tage et direkte morgenfly fra Kastrup og flyve hjem igen til aften for omkring 600 Dkk ifølge et pristjek på søgeportalen Momondo.

For fjerde gang er temaet for det gratis foredragsprogram med focus på “Hvordan virker en autocamperplads”. Foredraget informere om fordele ved optimal planlægning og implementering af en autocamperplads og der er bla. erfaringsrapporter fra både campingplads- og autocamperpladsoperatører. Pladser for autocampere er en lukrativ attraktion for mange autocamperturister og er derfor interessant for både kommuner og private.

Det er ligeledes en kendsgerning at der med det stærkt stigende antal autocampere er stigende behov for at facilitere for målgruppen, hvilket gik op for rigtig mange danskere i den forløbne sommer. Rigtig mange delstater i bla. Tyskland har også anerkendt nødvendigheden af at fremme denne turistform. Relevante fagmagasiner har ligeledes anerkendt betydningen af “Stellplatz-Gipfel” og samarbejder med før- og efterrapportering fra 2019 og fremefter.

Vælger du en endagstur til CMT messen er det særdeles let med fly, da messen ligger lige på den anden side af vejen. “Stellplatz-Gipfel” er den 14. Januar 2019 fra kl. 15-17.

Program:

  • 15.00 - præsentation fra Deutsches Tourismus Verband (DTV) af en opdateret planlægningshjælp til autocamperpladser, præsenteret af General Manager Dirk Dunkelberg fra Deutscher Tourismusverband e.V. (DTV)
  • Trends og præferencer fra autocamperplads brugere, præsenteret af Dominic Vierneisel, Chefredaktør ved Promobil
  • Best pratice - fra grøn mark til autocamperplads, præsenteret af Klemens Olbrich, Borgmester i byen Neukirchen/ Knüll Gebirge.
  • Fremtidige tendenser - teknologiske perspektiver vedrørende teknologi til autocamperpladser.

Fra kl 15:45 - Åben diskussion og spørgerunde.

Ifølge Mormondo koster en flybillet den 14. Januar, med afgang kl.8.00 (SK 657) til Stuttgart 564 kr (total 704 kr) og flyvetiden er 1.30 t

Retur med (SK1656) kl 18.35 og ankomst Kastrup kl 20.10.

Fra Jylland kan man hver vej spare flyskift fra Billund, 5 timer i bil eller 700 km ved at tage et fly fra Flughafen Hamburg og til Stuttgart. Der er 10 min gang (600m) fra lufthavnen til Messe Stuttgart.

CMT messen håber at også interesserede fra andre lande deltager. Planen med at henvende sig til autocamper-info.dk, var at CMT ville ud over Tysklands grænser med "Stellplatz Gipfel". Indtil videre er den plan lagt i mølposen.

Google Maps

CMT Messe