OCFF erstatter Campingrådets virke

27 Maj 2018
1013 gange
OCFF erstatter Campingrådets virke Foto: Arkiv

Konkurrencerådet afgjorde i maj 2017, at Campingrådet havde overtrådt konkurrenceloven og påbød blandt andet Campingrådet straks at bringe sine ulovlige vedtagelser om campingpasset til ophør. Samtidig påbød rådet DK-CAMP, der er en forening af 300 selvstændige danske campingpladser, at ophøre med sin deltagelse i vedtagelserne. Konkurrencerådet besluttede i april 2018, at sende sagen videre til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet til strafferetlig vurdering.

Outdoor Camping Ferie Fritid 

Kun en uge efter at dette kunne læses på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside viser det sig, at kræfter igen er ved at etablere en ny brancheforening, der denne gang skal rumme hele camping- og fritidsbranchen.

Den nye private forening får navnet OCFF, der står for Outdoor-Camping-Ferie-Fritid og den blev etableret den 24 april 2018 i Vejle, hvor DK-Camp har deres hovedsæde, og hvor det første møde blev afholdt. Foreningen er denne gang lavet som en forening med begræset ansvar - F.M.B.A.

Organisationerne bag OCFF dækker over DK-Camp og Campingbranchen.dk, der er branchefoereninger for henholdsvis campingpladser under DK-Camp og fabrikanter/importører samt campingforhandlere, herunder autocamperforhandlere. En overgangsbestyrrelse skal fungerer indtil den første ordinære generalforsamling i maj 2019.

Startkapitalen stammer fra de initiativtagende organisationer, der ligeledes har stillet startkapital til rådighed for OCFF. Medlemmerne der står bag er

Morten T. Kjeldsen, Isabella I/S - Bestyrelsesformand i campingbranchen.dk
Torben F. Rasmussen, Camp Hverringe - Landsformand i DK-Camp
Jesper Behrensdorff, Bije Fritid og Camping - Formand i Campingbranchen

Som direktør, har OCFF ansat Jens Brendstrup, der startede den 1. april 2018. Jens Brendstrup kommer fra en stilling som direktør i AutoBranchen Danmark, med blandt andet brancheforeningerne DAF og FAI.

Det beværkelsesværdige er, at DCU for nuværende, ikke er en del af dette nye setup ? DCU var før en del af Campingrådet. Campingrådet og Campingbranchen delte tidligere adresse i Valby.

Formål.

Blandt andet at samle campingpladser, campingimportører, campingforhandlere og campingproducenter i et fælles forsøg på at hæve erhvervet til et højere niveau. Klassifikation af Campingpladserne. Gennemføre egenkontrol af nye og eksisterende campingpladser. Branding af “camping & outdoor” som en fælles ferieform.

Der skal helt i konkursramte campingrådets ånd laves flag-skilte og stjerner. Det nye campingreglement skal åbne op for større, højere og flere hytter mv.

"Stop unfair konkurrence fra kommuner/kommunale selskaber" ! Oversat -  Stop Autocamperpladser/parkering i kommunal regi med gratis og betalbare pladser, der ikke opfylder campingpladsernes prisniveau. Kommunale lystbådehavne ?(red)

Autocampere

OCFF har ifølge deres oplysninger allerede haft møder med erhvervs ordførerne på Christiansborg. Her er der efter aftale med ordførerne fremsendt materiale der specielt indeholder, hvad OCFF kalder for problematik med autocampere og mobilhomes.

Ligeledes er de bange for at der går politik i den. Det har de nok helt ret i, hvis de pønser på at kapre autocamperturister som tvangskunder på campingpladser, som BVCD i Tyskland (Bundesverband der Campingwirtschaft in Deutschland e.V),også forsøger sig ud i. Kun fordi flere i autocamperbranchen støttet af de tyske autocamperproducneter holder sammen, er det endnu ikke lykkedes for BVCD. At der er mulighed for at OCFF vil et eller andet, som autocamperkredse ikke kan acceptere, ses ud af deres politik der har et par punkter der hedder “regelsæt for autocampere” og "Stop unfair konkurrence fra kommuner/kommunale selskaber". Da vi ikke er for godt vant fra den kant, er det med at være på forkant.

Betryggende - Regelsæt for autocampere ?

Det kunne minde om et Campingråd i en ny forklædning. Hvis målet med et regelsæt for autocampere er at presse upopulære konkurrenter ud af markedet og tvinge det stigende antal autocampere til at benytte flere campingpladser, må de se frem til at få kamp til stregen, men de er velkommen til sideløbende at lave autocamperpladser og tale med den politiske del af autocamperturismen i Danmark, så vi sikre ikke at blive kørt over, ligesom campingpladsernes svar på OCFF i Tyskland, der hedder BVCD, i øjeblikket forsøger, fordi det går den forkerte vej for campingpladsernes oprindelige kundesegment. Pludselig viser campingpladserne interesse for autocampere, men viser de også interesse for indretningen for autocampere og det prissegment som de søger ? utocampere er mobile, finder de ikke det de søger køre de videre.

Autocampere har ikke brug for en campingpladsforening eller campingpladsejere, der i årtier har bekæmpet autocampere og deres overnatningsformer. Det er på trods mange kampe gået helt fint uden dem, og de har mildt sagt ikke bidraget med noget positivt overfor autocampere, ud over nogle få danske campingpladser. Den mest attraktive form for autocamperturisme er og bliver en autocamperplads, der ligger centralt og inden for gå- eller cykelafstand fra byens centrum, Lysbådehavne og attraktioner, der giver turisterne let adgang til byernes tilbud. Ikke flere monopoler i Danmark !!

Læs mere HER 

 

Bedøm denne artikel
(7 bedømmelser)