Cykelholdere på autocampere

03 Maj 2018
1554 gange
Cykelholdere på autocampere Foto: Storebaelt

Skal cykelholdere afmærkes og tæller cykelholdere med i køretøjets længde på broerne ? Hvad med prisen over f.eks Storebælt på et køretøj på f.eks 5,99 m med cykelholder ? Hvad betyder det for prisen ? Skal cykelholdere være afmærket ?

Cykelholderes indvirkning på længden

Priserne skiller ved autocampere på maks. 3500 kg ved 6 meter og uanset andre mål ved en maksimal højde på 2,7 meter. Ved en højde på op til 2,7 meter kan BroBizz-banerne benyttes. Autocampere over 2,7 meter i højden, skal benytte manuel betalingsbane. Der skal medbringes registreringsattest, hvor “Beboelse” er anført som indregistreret anvendelse.

Opmåling af køretøjets længde og højde bestemmes automatisk. Ved længdemåling medregnes hængertræk, udhængende f.eks cykelholder eller løse genstande samt anhænger.

En cykelholder måler typisk omkring 30 cm i sammenklappet stand og i udklappet stand mellem 60 og 80 cm. Således bliver en autocamper på 5,99 meter der har monteret en cykelholder, med og uden medbragte cykler over 6 meter og skal derved betale en højere broafgift.

Kildel: Storbaelt.dk

Afmærkning - lovgivning i Danmark

I Danmark siger bekendtgørelse om langt og bredt gods, at når gods rager mere end 15 cm ud over siden eller mere end 1 m ud over for- eller bagende, skal det afmærkes. Reglerne kan findes i bekendtgørelse om afmærkning af langt eller bredt gods.

Rækker gods mere end en meter bagud skal afmærkninger foretages med en cylinderformet genstand, der skal være hvid med mindst 2 røde og reflekterende striber samt have en højde på mindst 30 cm og en diameter på mindst 10 cm.

Din nummerplade skal være synlig i en afstand på mindst 20 meters afstand. Hvis den bagerste nummerplade er helt og delvis dækket af f.eks cykler, skal køretøjet føre en ekstra nummerplade. Det er ligeledes lovpligtigt at man har nummerpladelys på og at det virker og at man tydeligt kan se bilens lygter og signallamper.

Lovgivningen siger at, hvis bilens lygter og nummerplade er helt eller delvist dækket, så kræver loven brug af lygtebom og en 3, nummerplade

Normalt dækker bagmonterede cykelholdere ikke, hverken nummerplade eller lygter, men det gør cykelholdere der sidder monteret på f.eks et anhængertræk eller anden montering, og her er det nødvendigt med en lygtebom med plads til den 3. nummerplade.

Kilde: Retsinformation

Afmærkning af cykelholdere

I EU er det et generelt krav at gods der rager bagud er afmærket i overensstemmelse med lovgivningen, som før omtalt. I Italien og Spanien er der brug for et specifikt advarselsskilt til cykelholdere. Der er ingen krav i det øvrige EU ifølge vores informationer.

En rød og hvidt advarselsskilt er kun obligatorisk i de europæiske lande - Italien og Spanien. Dette gælder ikke kun de to lande som destination, men også som transitlande. Rejser du via Italien til Slovenien og Kroatien, har du brug for det rød og hvide advarselsskilt

Der gælder forskellige regler inden for EU. Det gælder også for det røde hvide advarselsskilt for cykelholdere. Advarselsskiltet i Spanien adskiller sig for advarselsskiltet i Italien og omvendt. Begger er røde og hvide, men der er forskelle i de diagonale rød/hvide striber.

Disse advarselsskilte skal være lavet af godkendt materiale som metal eller aluminium. Desuden skal materialet være reflekterende. Størrelsen skal være 50x50 cm og de skal være typegodkendt. De må ikke kunne vride. Der findes kombiskilte der er beregnet til Spanien på den ene side og Italien på den anden. Køre du med en meget bred cykelholder kan der være behov for to advarselstavler i Spanien, mnteret som et omvendt V. Et skilt koster to-tre hundrede kroner, mens et bødeforlæg, kan løbe op i 200 Euro i Spanien og 80 Euro i Italien. Mange køre altid med et advarselsskilt pga af refleksvirkningen.

Kilde:fahrradtraeger-ahk.com

 Fra venstre skiltet til Spanien. I midten det italienske skilt og til højre kombiskiltet Italien/Spanien

      

Bedøm denne artikel
(4 bedømmelser)