Max Watson præsenterer autocamperturisme på TourismX

02 Maj 2018
951 gange

TourismX er et landsdækkende projekt, der skal styrke innovation i dansk turisme på tværs af både Øst- og Vestdanmark samt kyst og storbyturisme. Formålet er at koble vækst og idéer med henblik på udviklet idéer til fremtidens turisme. Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Dansk Kyst- og Naturturisme, Wonderful Copenhagen, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet og Syddansk Universitet der deltager som videnspartnere. Den samlede projektsum er 20 mio. Kr, baseret på medfinansering fra EU og de fem danske regioner, samt privat medfinansering i form af idé skabernes arbejdsindsats.

De bedste idéer der bliver udvalgt, kan bringe idéer fra drøm til virkelighed. 40 får muligheden for at få udviklet deres idé til fremtidens turisme og få skræddersyet et udviklingsforløb til udvikling af projektet.

Dette har været inspiration til at få gang i og få focus på et forløb, der køre alt for langsomt inden for autocamperturismen i Danmark. Efter lidt Peptalk med Max Watson, der er tidligere formand for Dansk AutoCamper Forening og AutoCamperRådet, har Max Watson besluttet sig til at gøre forsøget for at fremme autocamperturisme i Danmark, via denne utraditionelle måde. Max har i dag den 2. Maj præsenteret autocamperturismen som et bud på fremtidens turisme på TourismX, der foregik på Experimentariet i København.

Præsentationen foregik som en Powerpoint præsentation, hvor autocamper-info.dk har være Max behjælpelig med informationer mv. Autocamperturisterne ville, hvis Max kommer i mål, med hjælp fra dette projekt kunne få det tiltrængte spark fremad og hjælpe mange autocamperpladser igang i fremtiden. Foreløbig er autocamperturismen repræsenteret på TourismX og det er i sig selv rigtigt godt. Ind imellem må man tænke utraditionelt, når nu den lige vej ikke altid er den letteste vej og det samtidig indimellem er stejlt op ad bakke. På fredag den 4. Maj er han med igen, når der er audition på Geocenter Møns Klint, men med en anden indgangsvinkel. Hvorvidt deltagerne er gået videre, får deltagerne først at vide senere. Efter oplysninger fra Max Watson er præsentationen gået rigtig godt og der blev spurgt godt ind til emnet. Dette er Turismens X faktor.

TourismX leder efter gode idéer indenfor udvidelse af oplevelser, samarbejde mellem land og by, brancher eller områder, optimal udnyttelse af kapacitet og ressourcer, data/tracking/digitalicering, oplevelsesteknologi - fx lys og lyd, erhvervsturisme - fra business til pleasure, bæredygtighed, spredning af turister i de større byer. De fleste kan autocamperturisme sætte et check mærke ud for.

Der har været auditions i Blåvand, Ebeltoft, Ålborg, København og fredag er sidste audition på Møns Klint.

Den sidste måned har autocamperturismen været godt fremme i medierne: 5. April DR P4 Syd med Mads Schreiner, Markedschef for VisitDanmark, Tyskland, Hanne Hansen, Autocamperplads Oasen Rømø og John Ipsen, autocamper-info.dk. I weekenden den 6.- 8. april, autocampertræf med 100 deltagende autocampere fra Campervenner i Vejle, arrangeret af Campervenner, Christa Laursen, tovholder og tidligere Vejle Byråd og John Ipsen, autocamper-info.dk. Hjernekassen den 23. april i et Dr P1 program med Peter Lund Madsen, med deltagelse af Max Watson, Dansk AutoCamper Forening, Jan-Bjarni Bjarnason, Global Tourism / Nordic Hotel Consulting og John Ipsen, autocamper-info.dk og nu TourismX, hvor autocamperturismen bliver præsenteret af Max Watson i København og på Møn. Derved er autocamperturismen kommet på medie landkortet og det er godt for det videre arbejde med at gøre Danmark autocamper venligt

Website: tourismx.dk/ - TourismX One Pager Pdf

Bedøm denne artikel
(5 bedømmelser)