forsikring744x435

Det kan tilrådes at regne økonomien ved at eje en autocamper igennem, inden slutsedlen underskrives. En forsikring på en autocamper er typisk noget dyrere end forsikringen af en almindelig personbil, fordi autocamperen oftes vil være et dyrere køretøj og dermed dyrere at reparere. Prisen på en autocamper forsikring afhænger af den enkelte kundes forhold til selskabet samt status som bilist. Vær opmærksom på at kørsel med autocamper uden for EU/EØS, ofte kræver ekstra forsikring. Få den bedste dækning på autocamperen, frem for den bedste pris, da det kan blive dyrt, hvis ikke du er godt dækket.


Hvis du afmelder nummerpladerne på motorkontoret i f.eks vintermånederne - så skal du ikke betale vægtafgift, før du tilmelder den igen. Hvis dit forsikringsselskab vil acceptere det, kan du ændre din forsikring til en stilstandsforsikring. Ikke alle selskaber gør det, og nogle tager et gebyr for det. Og så til det praktiske - ud over at afmelde på motorkontoret og snakken med forsikringsselskabet; Du er så nødt til at have en parkeringsplads til autocamperen, som ikke ligger på færdselslovens område. Det betyder, at den ikke må stå på vejen, eller på en parkeringsplads. Heller ikke selv om det skulle hedde sig, at parkeringspladsen er privat. Årsagen er, at når den står på offentlig vej eller plads, skal den være indregistreret og ansvarsforsikret. Mange kommuner accepterer ikke parkering af autocampere på egen grund - så det skal du også have styr på. Nogle af de opbevaringspladser, som forhandlerne tilbyder kan være omfattet af færdselslovens regler - da andre campister og kunder kan køre frit ind og ud. Og så kan/må du ikke have vognen opbevaret på sådanne pladser uden nummerplade og forsikring.


Mange ejere af autocampere har en aftale med en lokal landmand om, at autocamperen kan overvintre i laden eller maskinhuset. Og mange tror fejlagtigt, at landmandens forsikring dækker, mens autocamperen står hos ham. Landmandens ansvarsforsikring dækker kun skader, der er sket inden for landbrugserhvervets rammer, og opmagasinering af autocampere hører ikke naturligt til i landbrugserhvervet. Det er ikke landmandens problem, hvis laden og autocamperen bliver ødelagt af en vinterstorm eller brænder på grund af et lynnedslag. Landmanden er kun erstatningsansvarlig, hvis ejeren af autocamperen kan bevise, at landmanden er direkte skyld i, at der er sket en skade på autocamperen. Ved disse skader kan kun en kaskoforsikring hjælpe.

Det er ligeledes vigtigt at sørge for at indboet i autocamperen er forsikret. Når autocamperen ikke beboes dækker den hjemlige indbo forsikring ikke.  Forhør om dette hos dit forsikringsselskab.
Mange af forsikringsselskaberne er begyndt at have en online beregner af forsikringsprisen, så du kan nemt og hurtigt finde prisen på lige netop din autocamperforsikring pris. Det anbefales at få tilbud på mindst 3 priser på autocamperforsikringer, der kan være mange penge at spare.De fleste autocamperforsikringer minder utrolige meget om hinanden, og ved første øjekast ser det ud til de alle dækker det samme - Men pas på ! Autocamperforsikring er forskellige og man er desværre nødt til at nærlæse det med småt, for at se uligheden i forsikringsmodellerne. Hver eneste dag året rundt er der et forsikringsselskab der ændre i prisen på autocamper forsikring, så det eneste rigtige at gøre at at tjekke sine forsikringer mindste en gang om året for at få den billigste pris.

Hvis man overvejer autocamper på Tyske plader, ser det ca. sådan ud: Helårsforsikring i Tyskland koster for en autocamper til 100.000 Euro ( 1,2-1,3 mill. kr i DK ) for det første år ca. 7.400 kr helårligt, med en selvrisiko på 500 Euro. Denne præmie falder 2-300 Euro årligt ved skadefri kørsel. EKSEMPEL: Autocamper pris i Tyskland 100.000 Euro - skadefri kørsel 3 år - selvrisiko 500 Euro. - Sæsonplader 3-10 (stilstand 1.Nov til 1. Marts ) = 4860 kr. Hvis du ønsker at køre med autocamper på tyske plader kan forsikringsselskabet RMV Versicherung tilrådes. De er specialister i camping forsikringer og anbefales af mange tyske forhandlere.

 

Brændstofafgift (Grøn ejerafgift)

SKAT opkræver grøn ejerafgift for personbiler (autocampere 3.500 kg totalvægt), der er registreret første gang efter 1. juli 1997. Afgiften opkræves på grundlag af bilens brændstofforbrug, som står på registreringsattesten. Bilerne er opdelt i 25 klasser efter forbruget af brændstof.

Er bilen registreret 1. gang i perioden 31. janunar - 30. juni 1997, kan man vælge mellem vægtafgift og ejerafgift.

Vægtafgift

Vægtafgift opkræves for alle biler og motorkøretøjer, der er registreret første gang før 1. juli 1997. se nysynet.dk

For almindelige personbiler, der kører på diesel eller gas, er vægtafgiften ca. 50 pct. højere. Det er den såkaldte udligningsafgift, der lægges oveni.

Da meget få autocampere i Danmark køre på andet end diesel er benzin og højere udeladt.

Grøn ejerafgift for diesel biler/autocampere 1/2 årligt.

Se taksterne for 2018 HER

Til sammenligning koster en autocamper i Tyskland med en totalvægt på 3.500 kg, Emmisionsgruppe S4 - EURO 4 (grøn)eller bedre, 240 Euro /1.800 kr. om året, og mindre hvis du vælger at køre på sæson plader.. Du kan beregne den tyske KFZ steur (vægtafgift)her: KFZ streuercheck

Beregningen i Tyskland tager som udgangspunkt i ved EURO 4: 16 Euro pr. 200 kg for de første 2.000 kg, og 10 Euro for hver 200 kg over 2.000 kg.

Ved skadestofklasse S3, EURO 3 (Gul), S2, EURO 2 (Rød) og S1, EURO 1(sort) er udgangspunktet 24 Euro for hver 200 kg, for de første 2.000 kg og 10 Euro for hver 200 kg mere end 2.000 kg.

Link: Miljø mærker