Lidt autocamper historie.

Da rejser blev mobile:

Campingvognen fik 70érne konkurrence fra autocamperen som er udsprunget i egne rækker. Den udsprang fra ideen om den størst mulige uafhængighed, med varierede tema: Mens campingvognen nu blev brugt som en mobil feriebolig på campingpladser, flyttede autocamperen på rejser sig rundt fra sted til sted.

 

Europa bliver rejse mobil:

En bred accept af autocampere fra rejsefolket kom i 1980'erne. 1969 var der kun 4.839 autocampere registreret i Tyskland, 15 år senere var det 127.966 køretøjer, og tendensen er stadig stigende. I dag er der mere end 500.000 alene i Tyskland, og mere end 1,5 million i hele Europa

 

Udvikling af selvstændighed:

Naturligt udviklede campingvogne og autocampere sig kontinuerligt. De praktiske og temmelig almindelige campingvogne i 1950'erne var rekreative køretøjer, der opfyldte de moderne krav om innovativt design, avanceret sikkerheds-teknologi og miljø. Køretøjerne skulle udtrykke sin ejers personlighed: Liebhaveri, drømme, barndomsminder, familie øjeblikke og rejseerfaringer. Campingvogne og autocampere viste næsten alle et personligt kærligt forhold af ejeren til køretøjet. Autocampere blev til for at give os muligheden for at forfølge vores personlige mål, nyde livet og gøre spontane øjeblikke uforglemmelig
Trend mod individualitet og selvstændighed:

På grund af sin høje grad af frihed, udspringer det stigende behov for et individuelt rejseliv. Flere og flere mennesker vender sig væk fra standardiserede former for rejser, såsom charterrejser eller klubrejser. I stedet vil man gerne opleve verdenen på sin egen måde. Og det er virkelig fantastisk, når der skal opleves noget. Derfor har mange campingvogns og autocamper fans i dag den overbevisning, at de har fundet en hobby, hvor dens fordele ikke kan gøre op i kroner og øre. En hobby, hvor du komfortabelt kan nyde den frihed der er i verden.

Autocamper i fremtiden:

Autocampere i fremtiden vil være endnu mere ubegrænset i dens muligheder. Der er allerede skabt avancerede køretøjer til ekstrem terræn eller luksus autocampere, der i form af udstyr kan hamle op med enhver lystyacht. Men også stik modsatte teknologier opstår, som små autocampere, som kombinerer lav vægt med avanceret funktionalitet og enestående holdbarhed. Med fokus på bæredygtig udvikling af disse er producenterne godt på vej i fremtiden med “Grønne autocampere”.