Købe eller leje en autocamper

For dem, der allerede har erfaring med campingvogne, er spørgsmålet om køb af en autocamper ofte kun et spørgsmål om tid: Næsten alle der er blevet grebet af autocamper feberen ender med at have sit eget køretøj. For alle dem, for hvem det er første gang, er leje muligheden ideel. Der er imidlertid risiko for en infektion som gør at du bliver helt bidt af det.
Hvis du køber din egen autocamper, har det mange fordele. Du finder det grundris der opfylder dine behov, og du kan få autocamperen indrettet med det udstyr du syntes bedst om. Du har alle de ting med i autocamperen, som er nødvendig for at lave en spontan rejse. Det er en stor udskrivning at købe en autocamper, og hvilken indretning er den optimale, og hvis det nu ikke er som forventet. En af fordelene ved at købe en autocamper er bla. at hver eneste lille ting er allerede på plads, når du tager din autocamper og køre afsted med dit rullende hjem. Du føler dig helt sikkert hjemme.
Hvis du ikke er sikker på, om at du vil købe en autocamper er det lig med at leje en autocamper i første omgang. Når du kommer tilbage fra din rejse, ved du om denne ferieform er noget for dig!
Det næste spørgsmål er, i hvilket omfang man forventer at bruge autocamperen. Der er årlige omkostninger forbundet med at have en autocamper. Eftersyn, gastest, forsikring, opstaldning, gebyr for overnatning, brændstof ect. Hvis man ønsker at holde ferie et bestemt sted og er der i længere tid er det måske en campingvogn man skal se på i stedet for. Udskrivningen er væsentlig højere på en autocamper, men en campingvogn kræver så til gengæld en større bil i mange tilfælde, til at trække campingvognen.

Fordele ved at leje:

  • Det er billigere
  • Et fejlkøb på et så dyrt køretøj, er udelukket.
  • Når man har planlagt turen, kan man leje et passende køretøj til turen.
  • der behøves ingen plads til at parkere den, når den ikke bruges.
  • Ingen udgifter til eftersyn og vedligehold

Fordele ved køb:

  • Man bestemmer selv indretning og udstyrsniveau
  • Altid klar til tilrettelagt/spontan afrejse
  • Man kender tilstanden af køretøjet
  • Den er altid helt/delvist pakket for hurtigere afgang.
  • Hvis man har børn med, behøver man ikke at passe på, om noget bliver ødelagt.

Hvis man beslutter sig for at købe, er det en god ide at afprøve flere typer, for at undgå fejlkøb. Hvis man har besluttet sig for en model som ikke er til at besigtige, vil det være god ide at afsætte et par dage sidst i August, hvor campingmessen Caravan Salon i Düsseldorf løber af stablen. Det er i sidst i August, hvert år. Mange Danske forhandlere er der også i den uge, så man har mulighed for at lave en aftale med dem, for hjælp på Dansk.

Hvis man ikke bor for langt fra grænsen, vil køb af en autocamper på Tyske nummerplader være en meget besparende mulighed, desuden er Flexleasing lige på trapperne. Derom mere på en anden side her på sitet.

Hvis man foretrækker at leje, har de fleste forhandlere autocamper udlejning. Man har også mulighed for at leje i Tyskland, det er væsentligt billigere. Der er også en del private , som har køretøjer til leje.