Flexleasing af Autocampere

 

Leasing af autocamper på Tyske plader kombineret med flexleasing af autocampere på Danske plader.


Det Danske autocamperfolk har nu fået en ny økonomisk favorabel mulighed for at disponere over en autocamper på leasingkontrakt. Muligheden består i, at man kan lease sin drømmeautocamper på en 15 års Tysk Leasingkontrakt. De samlede leasingydelser er således uden Dansk registreringsafgift. Der spares ca. 40% i forhold til den samlede Danske pris med 25% moms og 60% afgift. Man kan også lease brugte autocampere med stor besparelse. Herom sene

Man skal nu lære 2 begreber at kende. Derefter kan man gå på jagt efter sin drømmeautocamper.

DE SAMLEDE LEASING YDELSER og ANSLÅET MÅNEDLIG FLEXLEASING AFGIFT.

Det første begreb man skal lære er “ de samlede leasingydelser “.

Detter er den pris man skal betale for sin autocamper ved overtagelsen. Prisen består af en udbetaling på 25% og derefter 180 månedlige ydelser. Dette er de samlede leasingydelser, der skal forudbetales inden man overtager autocamperen. Der er lavet et regneark der viser betalingerne.

Man må ikke køre i Danmark på denne Tyske leasing kontrakt. Men man kan køre i resten af EU.

Men man har nu 3 muligheder for at ændre i den Tyske leasingkontrakt:

FLEXLEASING AF AUTOCAMPEREN

Man kan som den første mulighed sætte den Tyske leasingkontrakt i bero i en periode. Det kan være 3 måneder eller op til 12 måneder hvert år. Når man sætter den Tyske kontrakt i bero, får man en kreditnota på den forudbetalte leasingydelse i denne periode. Beløbet findes i regnearket der viser betalingernes førløb. Man beder så om at flexlease autocamperen på Danske plader i perioden i stedet for. Man får nu en ny flexleasing kontrakt i den ønskede periode, og skal betale det beløb man har fået krediteret på den Tyske kontrakt plus den Danske flexleasing afgift til SKAT. Merprisen er altså kun den Danske flexleasing afgift til SKAT. Man må så køre i Danmark i perioden.

Flexafgiften til SKAT udgør:
2% af registreringsafgiften de første 3 måneder.
1% af registreringsafgiften fra 4. måned til 36. måned ( op til 3 år )
1/2% af registreringsafgiften over 3 år.

Denne afgiftsberegning betyder, at det er forholdsvis dyrt at flexlease de første 3 måneder, og til gengæld relativt billigt at lease når autocamperen er over 3 år gammel.

En måde at gøre det på kunne være, at man det første år nøjes med 3-4 måneder på Danske plader, det andet år 4-6 måneder på Danske plader, og når autocamperen så er over 3 år, kan man jo tage for eksempel 8 måneder på Danske plader. Og de sidste 4 måneder kan den stå i Tyskland. Afhængig af ens behov.

ANSLÅET MÅNEDLIG FLEXLEASING AFGIFT.

Det andet begreb man skal lære er “ Anslået månedlig flexleasing afgift “

Nye autocampere
Et eksempel: En ny Hymer autocamper til en pris på ca. 800.000,- kr med 25% moms og 60% afgift koster i samlede leasingydelserca. 480.000,- kr. Her sparer man ca. 320.000,- kr.
Denne autocamper vil have en anslået flexleasingafgift på ca. 4.700,-kr/måned i flexleasing afgift fra måned 3 i det første år. Året efter bliver den billigere.
Fra det 3. år falder den anslåede flexleasing afgift til ca. 2.000,- kr pr. måned.

Et andet eksempel. Hvis en Carado autocamper fra ny koster ca. 500.000,- kr. i Danmark, er den samlede leasing ydelse ca. 300.000,- kr. Her sparer man ca. 200.000,- kr.
Den anslåede månedlige leasingafgift udgør ca. 2.900,- kr fra måned 3 det første år.
Fra 3. år falder flexleasing afgiften til ca. 1.500,- kr/måned.
8 måneder med Danske plader koster således ca. 12.000,- kr.
Jo ældre autocamperen bliver, jo mere falder flexleasing afgiften.

Brugte autocampere.
Et par eksempler på brugte autocampere.

HYMER B 514 SL GOLD EDITION
Camp Leasing har f.eks en 3 1/2 år gammel Hymer Gold Edition B klasse med Fiat 3.0 motor og alt i udstyr.
Den har kørt ca. 40.000 km
Denne autocamper kostede for 3 år siden over en million kr.
Denne autocamper kan leases. De samlede leasingydelser udgør 450.000,- kr
Man får her en 12 års leasingkontrakt, idet vognen er 3 år gammel.
Den anslåede flexleasing ydelse pr. måned udgør 2.500,- kr.
8 måneder i Danmark koster således ca. 20.000,- kr.

CARADO A464 PÅ FORD CHASSIS
Camp Leasing har desuden en Carado A464 autocamper bygget på Ford Transit med 2,2 liter motor. Denne autocamper er 3 1/2 år gammel, og har kørt ca. 36.000 km. Den kostede fra ny ca. 560.000,- kr i 2008.
Denne autocamper kan leases. De samlede leasing ydelser udgør 190.000,- kr.
Man får her en 12 års leasingkontrakt, idet vognen er 3 år gammel.
Den anslåede månedlige flexleasing ydelse udgør 1.500,- kr.
8 Måneder i Danmark koster således ca. 12.000,- kr.

Dette var den første mulighed for at ændre den Tyske leasingkontrakt.

Den anden mulighed man har er, at man på et hvilket som helst tidspunkt kan overdrage den Tyske leasingkontrakt til en ny leasingtager.

Camp Leasing GmbH og leasingtager finder i fællesskab en ny leasingtager og Camp Leasing GmbH laver en navneændring i kontrakten. Den ny leasingtager betaler så alle de forudbetalte leasingydelser til den første leasingtager, og man er ude af kontrakten. Beløbet findes ved at gå ind i det ovennævnte regneark, og aflæse de forudbetalte lesing ydelser.
Det er dette beløb man får refunderet.

Den tredje mulighed for at ændre den Tyske leasingkontrakt er at man kan købe autocamperen af Camp Leasing GmbH. Hvis man f.eks på et givet tidspunkt ønsker at betale den Danske registreringsafgift, køber man autocamperen af Camp Leasing GmbH, og de hjælper med at få autocamperen på Danske plader permanent. Man får i forbindelse med købet tilbagebetalt de forudbetalte leasing ydelser, og man får derefter en faktura på købet incl. 19% Tysk moms plus den Danske registreringsafgift, hvis man ønsker den på Danske plader permanent.

En væsentlig detalje er, at der i alle leasingforhold er fri KM. Man bestemmer selv.

Camp Leasing GmbH har udarbejdet en prisliste for sine ydelser. Disse priser skal tillægges overnævnte eksempler. Se prislisten på www.campleasing.de

Man står selv for vedligeholdelse i leasingperioden, og man betaler selv forsikring og grøn ejerafgift i Tyskland og Danmark. der er normal garanti på autocampere der leases, og der er ikke nogen garanti på brugte autocampere der leases. man skal leje en perkeringasplads til autocamperen hos Camp Leasing GmbH i Harrislee. Man kan komme på pladsen 365 dage om året og 24 timer i døgnet. Pladsen er aflåst, oplyst om natten, og der er video overvågning. Man parkere sin persombil på pladsen, og ferien sydpå kan begynde.

Systemet er udviklet af Camp Leasing GMBH i Harrislee ved Flensborg. Tlf: 40 97 30 30. www.campleasing.de

Se video om leasing af autocamper: Camp Leasing

Følgende forhandlere tilbyder leasing og flexleasing af autocampere:

 

Kontakt Camp Leasing GMBH :

Camp Leasing GmbH
Im Gewerbepark 8
D-24955 Harrislee
tlf 40973030 / 21760450