Autocampere er til at rejse i.

At rejse med en autocamper er en speciel måde at rejse på. Autocampere byder i stor stil på stor uafhængighed og dermed også stor frihed, faktisk kan man tale om den ultimative frihed. Dem der beslutter sig for at købe en autocamper og vender de tidligere rejseformer ryggen, starter med autocamperen i en ny tidsalder. For at få drømmen om det frie autocamperliv opfyldt, må man forstå ferieformen. Det er derfor en rigtig god idé at sætte sig ind i, hvad det vil sige at rejse med en autocamper.

Man rejser med en autocamper, man bor ikke i den. Meningen og formålet er at rejse. Dem der vil bo, skulle måske hellere overveje at købe en campingvogn eller en ferielejlighed. Autocamperfolket er aktive mennesker som, udforsker og tager på opdagelse. De bliver gerne nogle dage i et område som de syntes om, men sjældent længere end nogle dage. Autocamperen bliver ikke kun brugt i ferien. Den står altid klar til afgang, så den kan bruges i weekender, korte ferier og forlængede weekender. Ofte bliver den også brugt til at besøge familie og venner med. Om dagen rejser og oplever man, om aftenen og om natten bor man. Køkkenet er med i vognen, og nogle har endda ovn. Badeværelse og toilet er der også, og når trætheden melder sig er der store komfortable senge. Varmeanlæg og klimaanlæg sørger for den rigtige temperatur. Med en autocamper giver man ikke afkald på komfort. Autocampere er fuldt udrustede, kompakte ferielejligheder med motor.

Denne rejseform muliggør at overnatte tæt på oplevelserne, såsom byer, turistattraktioner, naturparker, vandreområder, skiområder og strande. En autocamperplads som autocamperfolket benytter sig af, adskiller sig på mange måder fra campingpladser. Autocamperpladser har åbent 365 dage om året, altså også om vinteren. Ankomst og afrejse er for det meste muligt i døgnets 24 timer. Simple indretninger men frisk vand, afledning af spildevand og toilet, er til rådighed på de fleste pladser. Strøm fra strømsøjler, bliver der mange flere af. Ofte er man selvforsynede med strøm, med solceller og/eller brændstofceller.

Ud over campingpladser og autocamperpladser, er der også mulighed for at overnatte på vingårde og landbrug. I Frankrig er dette organiseret og hedder" France Passion", i Italien "Fattore Amico" og i Spanien "Espanà Discovery". Når først man har fået lidt rutine, er denne ferieform, helt ukompliceret. Overnatningspladserne kan man jo komme på, dag og nat., og betalingen for at bo der er i den billige ende. Mulighed for reserveringer er sjældne, men som ofte er det heller ikke noget problem, da der er et stort flow i autocamperne. At køre med en autocamper er lettere end man tror, væsentligt lettere end med campingvogn og bil. Kontakten til området, naturen og kultur er høj, og hvis man vil, også til naboerne på autocamperpladsen. Med flexibiliteten på en autocamper er mulighederne mange.

Fordele:

  • Flexibel rejse og ferie planlæning.
  • Spontan rejse og overnatning.
  • bo tæt på naturen.
  • Ingen hotel tvang
  • Ingen restaurant tvang.
  • Spise og sove i vante omgivelser.
  • Meget bagageplads.
  • Overnatte tæt på oplevelserne.

Ulemper:

  • Hvis man tror at man spare penge
  • på denne ferieform tager man fejl.