Autocamper eller campingvogn?

Du er måske i tvivl om en autocamper eller campingvogn er det rigtige for dig. Her finder du lidt overvejelser som kan hjælpe dig på rette vej.

Autocamper er et spørgsmål om komfort:

Camping ? Autocamper ferie ? Hvad er forskellen? Det er et spørgsmål der faktisk kun kan stilles af en som aldrig været på reel autocamperferie eller har prøvet at rejse med campingvogn. Dem der prøvet begge dele er ikke i tvivl. Selv om udtrykket camping er på alles læber når det kommer til fleksible rejser, eller der entydigt tales om campingpladser, så er svaret: Autocamperferie står for komfort, fleksibilitet og autocamperpladser .

I er to, har tid nok, og vil gerne rejse meget:

Så er i bedst tjent med en autocamper. Den er flexibel, kan altid parkeres på autocamperpladser som altid har åbent. Du er ikke afhængig af dyre campingpladser. Du behøver ikke tage højde for åben og lukketider ved ankomst eller afrejse. Campingpladser kan du alligevel benytte dig af, hvis du føler for at bo der. Autocamperen er hurtig “parkeret” og kan benyttes med det samme. Afrejse foregår lige så hurtigt. De fleste campingvogne har ikke selvstændig strømforsyning. Med en autocamper bevæger du dig hurtigere, end med en campingvogn. De må som regel kun køre 80 km/t eller maksimalt 100 km¶t.

Du er stadig på arbejdsmarkedet, og tager kun på ferie få uger om året:

Autocamperen er en stor økonomisk investering, og de faste udgifter er også relativt høje. At leje en autocamper er i dit tilfælde en mulighed. Hvis du vil have dit eget, er en campingvogn en mulighed, men først skal du svare på spørgsmålet: Hvad laver du på din ferie ?
Hvis du gerne og i lang tid tager ophold på en campingplads, og sjældent tager på rund - eller kulturrejser igennem en større region eller et helt land, så er en campingvogn oplagt tilrådeligt, med personbilen kan du tage på dag udflugter, og campingvognen bliver stående på pladsen.
Vil du til et nyt sted hver dag ? Du rejser gerne mange kilometer på din ferie, fordi du vil se noget mere af landet ? Så kommer en campingvogn helt klart ikke på tale. Tidsforbruget for at pakke ud og pakke ned er for stor. Måske er en campingbus eller kassevogn typen noget for dig. Den type kan bruges både i hverdagen og på ferie måske med møbler til at tage ud ? Så er du flexibel på ferie såvel som i hverdagen.

Du har familie, børn og vil kun slappe af på ferien og kun i begrænset omfang bevæge dig rundt:

Så skal du finde en side som handler om camping og campingvogne. Hvis du rejser med mindre børn i en autocamper, og parkerer autocamperen på en campingplads ! Det er simpelt hen ikke særligt økonomisk !! En campingvogne er et bedre valg.

Du er selv og med børn meget aktiv på rejsen og bryder dig ikke om at holde det samme sted for længe:

Så er en autocamper det optimale for dig. Den bringer dig hurtigt fra område til område, til havet, op i bjergene, og højest efter et par dage går det igen videre. I har altid cykler med i garagen eller på et cykelstativ bagpå og kanoen på taget. At være på ferie uden at lave noget som helst, er ikke noget for dig og resten af familien. Du vil udforske nye områder, også er børnepasning og et spil kegler sat i baggrunden ? Lige omvendt: Det er sjovt at slå lejr et nyt sted med visheden om, at forude venter nye oplevelser: Du er den fødte autocamper turist.

Autocamper:

Fordele:

 • Ideel til hyppige skift af opholdssteder og områder.
 • Autocamperpladser er billige og åbent 24 timer i døgnet.
 • Stor flexibilitet til at tage på opdagelse i landet.

Ulemper:

 • Stor anskaffelses pris
 • Stor i snævre gader
 • Ingen benyttelse i hverdagen


Campingvogn:

Fordele:

 • Billigere end en autocamper
 • Det trækkende køretøj kan benyttes hele året og til hverdag
 • Ved samme længde, mere beboelsesrum
 • Flexibel i området med bil

Ulemper:

 • Lang vogntræk - bil og campingvogn
 • Lav rejsehastighed
 • Håndtering ( f.eks bakke og vende )
 • Uegnet i traditionel facon, til stor rejseaktivitet med hyppige skift af opholdssteder.