Tirsdag, 18 Februar 2020

Der er ikke noget som den frihedsfølelse, der følger med at tage vejen i retning af et eventyr med masser af oplevelser. Vanskeligere er det for autocamperturister at finde et sted at slå sig ned om natten. At rejse med autocampere er ikke længere forbeholdt pensionister, men flere af de såkalte millennials end nogensinde bliver forbundet med det amerikanerne kalder for “Road Trippers”, der er på udkig efter oplevelser uden for de traditionelle pladstyper. Vanlife er et af de nyeste hits for brug af campere.

Ligegyldig hvor i verden man kigger hen, udvikler en tæt underskov af pladstyper sig. Meget anderledes end typiske campingpladser. I Europa er der skilte mod overnatning forbudt og overfyldte autocamperpladser. Således også i USA, hvor den 33-årige Joel Holland er ejer af det amerikanske modspil til  f.eks France Passion og danske Pintrip med konceptet Harvest Host. I Amerika er der plads til det hele, således at USA´s 10 millioner RV´s (autocamper), har forskellige muligheder at vælge imellem. Selv verdens største supermarkedskæde, Woolmart, med 11.000 butikker tilbyder på mange af deres parkeringspladser en gratis overnatning med tilladelse fra en kvalificeret person og mod at der købes forsyninger som en form for tak, når det er muligt og det er også sådan det europæiske koncept er tænkt. Det er dog ikke et krav og det er uden brug og mulighed for noget som helst.

For 79 USD om året, er der adgang til 1004 pladser på 426 vingårde, 119 bryggerier / destilerier, 262 landbrug, 197 museer og andre attraktioner. For 119 USD om året er der udover førnævnte, ligeledes adgang til 357 golfbaner og “country clubs”, spa-faciliteter og restauranter.

Prisen indeholder gratis app, interaktivt kort, detaljeret ruteplalægning, Host søgning, upload af fotos, månedlig newletter med alt nyt om Harvest Host værter.

Værterne findes hovedsaglig spredt over hele USA, men der er også værter i Canada, Alaska og Baja California (Mexico).

Alle klasser af autocampere er tilladt. Forudsætningen er dog at køretøjer skal være uafhængige: Autocampere skal have et toilet og en lukket tank til spildevand. Dumping af “Gråt vand” spildevand på værtenes grundareal er ikke tilladt. Porta-Potti accepteres men må ikke tømmes hos værterne. Minibusser, telte, overnatning i almindelige personbiler og lastbiler er ikke tilladt. Til gengæld er der mulighed for reservationer.

Harvest Host blev grundlagt i 2009 af Don og Kim Greene og føres idag videre af Joel Holland. Der har været indslag om Harvest Host i “Good Morning America”, Lonely Planet, Popular Mechanics, Trailer life, delish.com og mange flere. Joel Holland har for tidligere bedrifter blevet hædret som bla. "Top 25 Entrepreneurs Under 25” af BusinessWeek Magazine, “Young Entrepreneur of the Year” af the United States Small Business Administration, og “Entrepreneur of the Year” i Greater Washington DC Region af Ernst & Young.

Bemærk: Det er vigtigt at bemærke, at RV-parkering natten over er forbudt ved hvilestop ved vejene i USA, undtagen i følgende stater:

 • Arizona
 • Arkansas
 • Connecticut
 • Illinois (kun på Illinois Toll Road)
 • Indiana (kun på Indiana Toll Road)
 • Kansas
 • Nevada
 • Ny mexico
 • New York (kun i nødsituationer)
 • Ohio (kun på Ohio Turnpike)
 • Oklahoma
 • Oregon (14-timers grænse)
 • Texas
 • Virginia

I alle andre stater risikerer overtrædere af dette forbud at få en bøde, hvis de bliver taget på stedet.

Andre overnatningsmuligheder i lejet autocamper i USA:

Motorhome USA
Camping USA
KOA

Link:

Harvest Host
Facebook