Autocamper Nyheder - Alt om autocampere

I Nordrhein-Westfalen er antallet af stjålne autocampere steget dramatisk i det forløbne år. Nu er det lykkedes politiet at slå til mod en tyvebande bestående af 15 personer. En sikret mobiltelefon har sat efterforskerne på det rette spor.

En professionel bande er ifølge efterforskere i Nordrhein-Westfalen anholt efter at have stjålet dyre autocampere med en samlet værdi på flere millioner Euro. Tyvene var især aktive i Rheinland, rapporterede politi og anklagere i Krefeld. Sidste år blev antallet af stjålne autocampere i Nordrhein-Westfalen næsten dobbelte i forhold til året før. 150 autocampere med en samlet værdi af næsten otte millioner Euro forsvandt.

På initiativ af den centrale efterforsknings kommision blev “California” grundlagt i Krefeldt af Landeskriminalamts. Denne “California” enhed rapporterede om en spektakulær succes efter bare syv måneders efterforskningsarbejde: En bande på 15 personer blev tilbageholdt. Den 44-årige påståede leder af banden og en 30-årig anden hoved mistænkt er begge i varetægt. Begge var allerede sigtet for anklager om alvorlig brugs- og banderelateret tyveri. Nu truer op til ti års fængsel.

Der er udstedt arrestordre på fire mistænkte der stadig eftersøges. Alle mistænkte er polakker. Optagelser fra overvågningskameraer viser bandens selvsikre adfærd. Hegn blev demonteret, elektronisk startspærreanordninger blev manipuleret og låse udskiftet. For at stjæle de dyreste modeller fra forhandlere, har tyvene opholdt sig på stedet og i ro og mag flyttet de udvalgte autocampere. På en nat kunne udbyttet være fire til otte autocampere med en gennemsnitsværdi på 50.000 Euro.

Mens den tidligere dømte 44-årige blev taget med begge hænder nede i kagedåsen i Dortmund, var den 32-årige ansvarlig for at rekruttere chauffører og købere. Transport af køretøjerne blev ledsaget af fortropper der skulle kontrollerer om der var polititjek på vejene. 72 køretøjstyverier tilskrives kun denne ene bande: Ud over 49 autocamperebiler, siges de også at have taget tre hestetransportere, seks lastbiler, tre biler og elleve varevogne. Samlet værdi: næsten 3,7 millioner euro eller ca 28 millioner kroner.

Kilde: jpe / dpa

Udgivet i Information