Søndag, 08 December 2019
Søndag, 08 December 2019 17:43

Hollandske Camper Villages

Bo i en autocamper landsby ? I både Holland og Tyskland oprettes der autocamper landsbyer, der er beregnet til de autocamperejere, der rejser i en stor del af året og ikke længere har behovet for en fast bolig, men alligevel har brug for en mindre hjemmebase i hjemlandet. At være i stand til at møde familie og venner og som postadresse til offenlige myndigheder. I øjeblikket er der kendskab til tre af den slags autocamper landsbyer i Holland og mindst en i Tyskland. Der er tale om tidligere campingpladser eller i tæt forbindelse med eksisterende campingpladser, hvor interesserede kan købe en hytte på lejet jord.

Fordelen er at man er tilmeldt kommunen hvor denne form for Camper Village er beliggende, under forudsætning af at man er bortrejst 120 dage om året. På pladsen Camperpark Village i Arcen er der tale om grundarealer på omkring 300 kvm, her kan man derefter vælge en hytte inden for lovens rammer, der opfylder ens behov. Der er parkering af autocamperen direkte ved hytten og der reklameres med et lavt bidrag, samt 2 års aften abonnement til Themabad Arcen. Permanent ophold er ikke tilladt i “autocamperbyerne”. Kortetover grunde der er optaget i Camperpark Village hunne tyde på at det er populært. Se kort HER

Tilsvarende i Tyskland

I den tyske by Weiskirchen, Scwartzrindersee, Saarland har en tidligere campingplads fået nyt spændende liv. Den tidligere fastliggerplads er blevet mere eller mindre ryddet, moderniseret og udlejet til mennesker, for hvem deres eget hus er blevet for stort. De rejser meget med f.eks autocamper, de er pensionister, og at rydde sne og slå græsplæne passer ikke ind i det levemønster. De vil gerne have komforten fra en moderne ældrebolig, med en lille have og følelsen af camping sammen med ligesindende.

Når de ikke lige er på tur med autocamperen, behøver de ikke have en bil stående til rådighed for at komme til byen eller til læge, det klare ejeren af området, som køre dagligt til indkøb, læge mv i stedets minibus.

Til området høre en fritids sø og en Biotop sø med sjældne planter og dyr. Beboelses området består af 320 grundarealer på mellem 200 og 500 kvm. Der er en autocamperplads og et Vinhotel som består af en beboelsestønde og en sanitær tønde, med bad og toilet.

Husene på grundene kan købes nøglefærdig eller som medbyggerprojekt. Der er en afgift på 172 Euro om måneden, som indeholder administrations omkostninger, gadebelysning, affald og vejhold. Husene på grundene er efter eget valg og ligger på 20 til 35.000 Euro og er på mellem 50 og 95 kvm. Til beboerne høre også et fælleshus til forskellige aktiviteter.

Lovgivning i Danmark.

Den 18.marts 2014 vedtog Folketinget efter 3. Behandling “Lov om sommerhuse på fremmed grund”. Ved sommerhus forstås i denne lov fritidsboliger af enhver art, f.eks. traditionelle sommerhuse, fritidshuse og feriehuse, hvor der ikke er tilladelse til helårsbeboelse

Links:

  • Camper Village i Arcen. Denne autocamper-landsby i Limburg ligger på Résidence Arcen Spa, ved siden af ferieparken Klein Vink.
  • Camperdorp Landgoed Overbetuwe i Heteren. Denne autocamperlandsby i Gelderland ligger ved Olmenhoeve hyttepark.
  • Lejrby Kurenpolder i Hank. Denne landsby beliggende i udkanten af Brabantse Biesbosch har tolv hytter. Beboere kan registrere sig i den kommunale administration i Werkendam Kommune.
  • Top Totaal - leverandør af hyttetyper
  • Schwarzrinderseen i Tyskland