Hybrid camper fra Dethleffs

Dethleffs Globevan e.hybrid Dethleffs Globevan e.hybrid Foto: Messe Düsseldorf / ctillmann - Dethleffs

Dethleffs Globevan e.Hybrid er en konverteret Ford Transit Custom med plug-in hybrid. Den skal leveres til de første kunder inden udgangen af 2020.

Også hos autocampere bliver elektrisk mobilitet et stadig vigtigere emne. På dette års Caravan Salon 2019, viste Dethleffs sin første Camper Van med plug-in hybrid - Globevan e. Hybrid.  Det udstillede køretøj var på Caravan Salon på basis af Ford Tourneo Custom, men Dethleffs udtaler, at den i 2020 vil være på basis af den nye Transit Custom.

Globevan e.hybrid drives af en elektrisk motor, drevet af et 13,6 kWh batteri. Dette yder en rent elektrisk og dermed emissionsfrit rækkevidde på op til 50 km. For at holde dig mobil på alle tidspunkter oplader en energieffektiv 1,0 l EcoBoost-benzinmotor med lavt brændstofforbrug kontinuerligt batteriet, mens du kører. Kombinationen af elektrisk og forbrændingsmotor opnår et drejningsmoment på 355 Nm og en effekt på 92 kW (126 hk). Der kan vælges mellem 4 elektriske køremetoder. Rækkeviden er opgivet til totalt 500 km. Batteriet kan også oplades via en ekstern strømkilde. Opladningstiden (100%) på hurtigopladningsstationen er 3 timer, på hus-stikkontakten 5,5 timer.

Hverdagsbil, autocamper og varevogn i en

Indvendigt er Globevan velegnet både som en almindelig personbil til fire personer samt som autocamper til weekenden. Under hævetaget er der en seng på 110 x 190 centimeter, og når sæderne er foldet ud, kommer en soveplads på 90 x 190 centimeter frem. Til de kulinariske udfoldelser en køkkenblok med to-brænder komfur og håndvask samt en 16-liters kompressorkøler. Ved spisning kan et bord hænges på køkkenblokken. Og prisen i Danmark ?

Link: Dethleffs