Hymer Concept Galileo bringer fremtidens camper rejser og fritid til nye højder

Hymer Concept Galileo 2030+ Hymer Concept Galileo 2030+ Foto: Erwin Hymer Group
Video - Hymer Concept Galileo 2030 Foto: Erwin Hymer Group

På dette års Caravan Salon 2019, viste Erwin Hymer Group Vision Venture, en koncept autocamper med firhjulstræk for den begejstrede fremmødte presse og med kig ind i 2025 set med Hymer øjne. Hymer har ikke tænkt sig kun at se 6 år frem i tiden, så deres krystalkugle var pudset ekstra godt. Således viste de et bud fremtiden 2030 med konceptet “Concept Galileo”, hvor selvkørende, tour-guiding autocampere er tilpasset enhver rejsenes vildeste fantasier.

Det er bygget på en fremtid, hvor ultra-stilfulde små lejeboliger meget muligt kan erstatte ikke kun ældre autocampere og campingvogne, men endda hoteller og permanente boliger.

Der er set masser af selvkørende pendlerbiler, lastbiler og taxaer igennem de sidste år, men der har ikke nogen der har haft en idé om, hvordan autocamper producenterne forbereder sig på at omforme fritidsoplevelser omkring selvkørende køretøjer. Autocamper industrien ser ikke ud til at have særligt travlt, og stiller sig tilfredse med at holde sig tilbage, alt imens bilindustrien ryster teknologi ud af ærmet.

Tilbage i 2016 tog Hymer føringen indenfor selvkørende autocampere gennem sin nordamerikanske afdeling og blev dermed det første autocampermærke der begyndte at teste selvkørende autocampere og fik i den forbindelse en af de første selvkørende licenser i Canada. Prototypen var en Mercedes Sprinter Van, der var udstyret med prototype systemer. Under salget af Hymer moderselskabet kan man kun håbe at det selvkørende program havnede i Tyskland, da det canadiske Hymer Nordamerika kollapsede på grund af svindel og påstået svig fra ledelsen.

I mellemtiden er Erwin Hymer Group gennem overtagelsen fra Thor Industries i 2019, vokset til verdens største autocamper selskab og har derved bragt deres respektive og fælles ekspertise sammen og styrket på begge sider af Atlanterhavet.

Som et praktisk taget virtuelt eksempel bragte Erwin Hymer Group en koncept autocamper, der måske kunne blive til virkelighed om 20 år. Hymer Concept Galileo der er en 2,30 meter bred og 6,80 meter lang driftplatform, hvorpå der er monteret et letvægts”hus”, Med hvad og hvordan den skal køres, er endnu ikke besluttet, men det er klart at det vil være emissionsfri fremdrift som for eksempel elektrisk eller brændselsceller. Ved et nærmere kig på driftplatformen står det klart at kraften videresendes til alle fire hjul, og det kan antages at forskellige hjulhastigheder udføre retningsændringen.

Køretøjet er helt selvkørende og af den grund er rat, fører- og passagersæde udeladt. Istedet er der sæder med futuristisk udseende, og lyset strømmer ind takket være de enorme vinduer. Ligesom i moderne fly kan sæderne automatisk omdannes til komplette senge. De enorme vinduer er lavet intelligent, så det termokromiske glas kan derfor dæmpes ved tryk på en knap. Taget er udstyret med solcelleanlæg. I bagenden af Hymer Galileo kan kunderne enten konfigurere et stort tekøkken eller en køjeseng i kombikation med tekøkken.

Højdepunktet ved køkkendelen er muligheden for at køre hele køkkenet ud på - terrassen? Ved siden af den store dør der kan klappes op, er der adgang til en 5,5 kvm stor solterrasse, hvor terrassen er skjult under kabinedækket under kørsel. Derudover tilbyder konfigurationer også en  Wellness-kabine som option. Betydning: Hvor der for et klik siden var en dobbelt køjeseng eller køkken, kan man nu se et stort badeværelse og en sauna. Endnu et klik væk og hele kabinen er blevet en lille bus med 4 liggesæder. Takket være Virtual Reality er mulighederne ubegrænsede.

Eje eller Lease?

Kunden kunne foretage et traditionelt køb af køretøjet eller blot lease køretøjet til en bestemt rejse eller bestemt tidsrum. Når man lejer til en tur, kunne poden (kabinen) parres med en batteripakke, der er tilpasset, passende til det tilsigtede kilometertal, hvad enten det er tilpasset passende til det tilsigtede kilometerantal eller minimerer antal ladestationer på vejen langs ruten. Ved spontane ture vil systemet kunne styre opladning undervejs, lokalisere og omdirigere til tilgængelige ladestationer efter behov.

Om bord samler Galileo meget op, hvor Vision Venture slap ved at få vist en mere luksuriøs form for levevis, som liger tæt op ad moderne “Glamping”. Manglen på forbrændingsmotor og førekabine skaber et stort og åbent rum, der strækker sig fra forreste til bagerste forrude. Ud over standardfaciliteter som køkkenblok, køjesenge, badeværelse og det konverterede dinette, er den fyldt med smart teknologi, herunder gennemsigtige informationsskærme på vinduer og en sundheds monitor.

Ferien starter så snart man er ombord.

De ferierende starter deres ferie i det øjeblikkelig Hymer Galileo afgår, og passagerene sidder i de svingbare loungesæder eller tager en lur i den rigtige seng. Nogle kan se TV eller surfe på nettet, mens andre nyder udsigten gennem de store panorama vinduer eller får lokale oplysninger fra de integrerede skærme. Dermed ankommer alle godt udhvilet og lige i tide til at opleve solopgangen fra en panorama lejrplads. En ny dag med eventyr og afslapning venter og Galileos intelligente on-board systemer kan endda hjælpe med at booke aktiviteter og leje udstyr.

Med en stor nok batteripakke, næste generations solceller med høj kapacitet på taget og overnatningspladser, der er udstyret med elektrisk køretøjsopladning, kunne Hymer Galileo fungere udelukkende via elektrisitet uden behov for LPG flasker eller generator. Vurderet ud fra billerne ser Hymer Galileo´s køkken ud til at være elektrisk og køleskab, varme og klimaanlæg kan også køres elektrisk.

Lavtkørende, on-demand beboelses pods er helt sikkert i den højere ende af “Glamping” på autocamper markedet, og bidrager med et spændende alternativ til hotelværelser og / eller en nyudvikling af landevejenes selvkørende lystbåde. Denne særlige køre måde har langt mindre potentiale end mere kendte måder at campere på, og de involverer zig-zag gennem stedsegrønne planter, over stenede egne og til ikke kortlagte campingpladser.

Løs fremadskuende vision

Hymer´s Concept Galileo er bare en løs fremadskuende vision, og der er i øjeblikket intet fysisk køretøj, men det er en af de første detaljerede visioner om en selvkørende fremtid, der endnu er set og jeg personligt føler mig begejstret. Et koncept med mulighed for helt at få sin egen konfiguration. Et koncept der helt sikkert har en stor fremtid. Fremtiden står ikke uden for døren den er på vej ind.

Både Hymer og Thor Industries samarbejder på at samle ekspertiser som blandt andet tilslutningsmuligheder og digitale tjenester, der skulle munde ud i, at den samlede oplevelse i fritidskøretøjer vil opleves mere sikre, enklere og mere behageligt.
Kilde: Erwin Hymer Group/Newatlas/C.C. Weiss/Gizmaq

Links: 
Vision Venture
Virtual Reality