Peugeot Boxer 4x4 Concept Challenger - Terrængående camper til tre

Challenger kalder Peugeot for sit nyeste konceptkøretøj. Challenger kalder Peugeot for sit nyeste konceptkøretøj. Foto: Peugeot
Peugeot Boxer 4x4 Challenger Peugeot

Challenger kalder Peugeot sit nye konceptkøretøj. Grundlaget for det nye koncept er en Peugeot Boxer med 4x4 fra firmaet Dangel. Som det er trend på nye konceptkøretøjer er Off-road Camperen med cykel og kano rettet mod friluftsentuisiaster.

På Caravan Salon 2019 viste Sunlight sin Cliff 4x4 Adventure og Hymer sin Concept Car VisionVenture, der på der er resultatet på fremtidige tendenser og innovative løsninger. På en messe i Le Bourget, Frankrig, vil konceptstudiet Peugeot Boxer 4x4 Challenger blive præsenteret for offentligheden for første gang fra den 28. September til den 6. Oktober 2019.

Ifølge Peugeot er målgruppen autocamper turister, der leder efter eventyr på deres rejse væk fra de naturlige veje. Miljø og holdbarhed går hånd i hånd i valget af materialer. Bordet, bordpladen og vasken er lavet af Aragonit, et hvidt naturligt mineral, der kombinerer hårdheden i natursten med skønheden i keramik, mens hele gulvet er lavet af 100% genanvendt og genanvendelige materialer. Plasten er lavet af 85% biltanke, 10% mælkeflasker og 5% forskellige hvide f.eks sæbeflasker. Den 50 kg genbrugsplast sparer 75 kg CO2 sammenlignet med et standardgulv. For at respektere naturen er Peugeot Boxer 4x4 Concept forsynet med FAP og SCR og overholder de nyeste Euro 6 standarder. Dette gør dermed Peugeot Boxer 4x4 Concept til mere end blot et udtryk for stil.

Peugeot Boxer 4x4 Concept er takket være 3 køremåder lige så suveræn i grus, mudder, sne som på stenede veje. 4x4 Dangel transmissionen er sikret med Viskos kobling og en transmissionsboks foran. Det kan aktiveres via 3 afbrydere der giver mulighed for 2WD, 4WD og en låsefunktion til at blokkere bagkslen. Dækkene er leveret af BF Goodrich.

Peugeot Conceptet er hævet 30 mm foran og 50 mm bagpå og kan derved overvinde de fleste forhindringer. Motoren er en BlueHDI 165 motor med 6 trins manual gearkasse  og et drejningsmoment på 370 Nm.

Farven er en mørk safari grøn med krom skråstriber der reflektere naturen, samt enkelte dele i turkis. Udstyret viser også at konceptkøretøjet er rettet mod aktive brugere med en kano der fastgjort på taget og en Peugeot e-cykel.

Det drejer sig om en 6 meter bil, og Peugeot taler om en Vanlife camper med sovepladser optil 3 personer. Foran giver stuen mulighed for at fire personer kan spise rundt om bordet. I midten er brusebadet overfor et lille køkken til madlavning (med komfur og vask). I bagenden er der en to-personers tværgående seng. Gray Greval Alcantara-polstring og dørbeklædning. En multimedie-GPS (Alpine) med en stor berøringsskærm (9 tommer). Det kan vise billeder, der transmitteres af to high-definition-kameraer, der er fast monteret i forreste kofanger og øverst på bagdørene.

Peugeot