Tesla viser Semi Truck som 0-emission all-electric Camper

Studie koncept - Tesla Semi Vanlifer All-Electric Camper Studie koncept - Tesla Semi Vanlifer All-Electric Camper

Fremtiden med elektriske autocampere er ikke så langt væk. En opstart, kalder Vanlifer konceptet. Vanlifer har designet autocampere for producenter over hele verden. Tesla starter senere i 2019 produktionen af en elektrisk trækker til sættevogne og det er på denne Tesla Semi trækker, at designerfirmaet Vanlifer har baseret deres autocamper studie koncept. Udviklingen forgår på basis af en 6 personers autocamper, der inkluderer et komplet køkken, opholdsstue og badeværelse og al anden luksus for avancerede autocampere.

Tesla Semi konstruktion som sættevogns trækker, har et chassis der designet til at have en trækkraft på 80 tons, hvilket burde være mere end nok til at få opbygget en autocamper efter førehuset på trækkeren og kun kræver minimale ændringer. Rækkevidden med det største batteri vil blive 500 miles. (1mile= 1.609344km) og 300 miles på det mindste. Den vejledende pris, med en rækkevidde på 500 miles, er sat til 180.000 USD (1 Amerikansk dollar = 6,71862403 danske kroner).

I øjeblikket arbejdes der på en nøjagtig 3D-model, der skal danne basis for støbningen af den ydreskal og derefter skabes det indre filout for at se om det vil være et levedygtigt projekt.

Med hensyn til brændstofbesparrelse, lover Tesla Semi en besparrelse på 200.000 USD, der er baseret på godstransport, så retfærdigvis vil det være noget mindre for fritidskøretøjer. Tesla siger, at deres Semi har en trækkoefficient der er bedre end Bugatti Chiron og at den ikke vil gå i stykker efter en million miles, og at den er i stand til kun at køre på to af sine fire motorer.

Som i den originale Tesla Semi-truck sidder føreren i midten af køretøjet. En forbedret autopilot hjælper med at undgå kollisioner, der sammen med den centrerede førerposition giver maksimal overblik og kontrol, og det lave lave tyngdepunkt giver rullebeskyttelse. Chaufføren er ansvarlig for at forblive opmærksom og aktiv, når der bruges Autopilot, og skal være parat til at gribe ind på ethvert tidspunkt.

Til slut

Det er kun et spørgsmål om tid før verdens autocampere køre på alternative fremdriftformer. Om det bliver Tesla eller andre udbydere må vi se. Den problematiske vægt, der som med elektriske varevogne har udløst muligheden for at medlemslande kan tillade kørsel med en totalvægt på 4.250 kg og et B kørekort på grund af manglende nyttelast er ligeledes altafgørende, da batterierne til en rækkevidde på 800 km er noget der vejer. Så nok ikke et 3.500 kg tilbud. Både VW, Mercedes, Ducato m.fl er ligeledes igang med at blive elektriske.

Kilde: Vanlifer