Niesmann+Bischoff med ny effektiv og kraftfuld energipakke

Maksimal uafhængighed med selvforsynende energi i dagevis Maksimal uafhængighed med selvforsynende energi i dagevis Foto: Niesmann+Bischoff

Ny energipakke fra Niesmann+Bischoff med Litium Energi i en komplet pakke, inklusiv solcellemoduler, regulator til Arto, Flair og Smove.

Problemet er kendt. Har man konvensionelle batterier med på rejsen, er der ulemper som høj vægt, kort levetid, lav brugbar kapacitet og endda ødelæggende dybdeafladninger. Der er ingen tvivl om, at friheden i autocampere har sine fysiske grænser, når de på farten skal søge efter og finde landstrøm. Hos Niesmann+Biscoff er problemet blevet løst for alle tre modelserier.

Lithium-energipakken der afhjælper problemet og giver mere strøm. Niesmann+Bischoff betegner energipakken som et gennembrud til et maksimalt niveau af uafhængighed i form af energi. Ved et gennemsnitligt forbrug af lys, fjernsyn, hårtørrer, vandpumpe eller ventilation, har omfattende tast vist at energipakken kan levere strøm til ni dages strømforsyning.

Soceller på taget man kan gå på og udvidet til 500 watt.

I Niesmann+Bischoff Flair øges strømforsyningen fra 2,2 til 9 dage. Arto kan være selvforsynende - under hensyntagen tll et gennemsnitligt energiforbrug med 6 gange. Kernen i systemet - som erstaning for hidtidige AGM batterier - er tre lithium jernfosfatbatterier med ialt 300 Ah for Arto og op til 400 Ah for Flair. Den komplette pakke indeholder en opladebooster, en batterimonitor, Batterimanagement overvågningsdisplay og en kraftig inverterstyret combo regulator, der giver 100 Ah ladestrøm ligesom 3.000 watt kontinuerlig effektforbrug (Fra 12 til 230 volt). På taget er der monteret to 125 watt solpaneler med high performance ActionWire solceller. De integrerede aluminiumsplader bidrager med højere stabilitet. Man kan gå på de pålimede solpaneler der er lavet i et meget robust og slidstærkt materiale.

Vægten på solpanelerne er ca 80 % lavere sammenlignet konventionelle indrammede glaspaneler. Systemet til Flair og Arto modellerne kan udvides til 4 paneler med et samlet output på 500 watt for Flair. Arto 77E og 78F kan opgraderes til 375 watt.

Den optimale energiforsyning selv ved overskyet vejr, sker takket være Maximum Power Point Tracking (MPPT). Den ekstremt hurtige MPPT controller øger fo eksempel med op til 30 procent sammelignet med en Pulsbreddemodulation laderegulator (PWM), afhængigt af af temperaturen. Ved tilslutning til landstrøm er der garanteret en meget hurtig opladning af batterierne. Under kørsel sørger Ladeboosteren for den tilstrækkelige ladestrøm til at oplade Lithiumbatterierne. I modellen Smove er Lithium energipakken lidt mindre. To Lithiumbatterier giver ialt 200 Ah og de to solcelle moduler levere hver især 160 watt og Combo-regulatoren 70 Ah ved 1.600 watt.

I Arto er batterikapaciteten øget betragteligt. Hele 100 procent, fra 143 Ah ved AGM batterierne til 285 Ah med Lithiumbatterierne. Yderligere pluspunkter er den fem gange længere levetid med de nye batterier. Dertil kommer en lavere selvafladning og velegnet til brug om vinteren.

Den nye Lithium energipakke indeholder også “Bluetooth Intelligence”, hvilket betyder, at man via en app her konstant kontrol over batterierne, kan ændre indstillinger og opdatere software.

Niessmann+Bischoff