VW Grand California testet af begejstret mortorpresse

VW Grand California 600 med 177 hk og automatgear som strandard VW Grand California 600 med 177 hk og automatgear som strandard Foto: Volkswagen

VW California er solgt i mere end 160.000 eksemplarer verden over og ligeledes den mest solgte camper i Danmark. Nu er tiden inde til at den større VW Grand California, der er bygget på VW Crafter, prøver kræfter med den virkelige verden og i den forbindelse har pressen været inviteret til Grand Canaria for ved selvsyn at gennemgå og teste den nye camper fra Volkswagen. Testen blev foretaget i den mindste version på 6 meter og en startpris på 699.000 kr. Den 80 cm længere model med enkeltsenge koster fra 733.000 kr. Trods den forholdsvis høje pris, er den allerede som basisudgave godt udstyret.

Udgift sikkerhed

En af fordelene ved VW Grand California er det store forhandlernetværk, der under garanti servicere din camper uanset hvor den er købt. Volkswagen har vejhjælp, der er et gratis tilbud fra Volkswagen, der yder hjælp 24 timer i døgnet både i Danmark og i udlandet. Det kræver kun at det sidste foreskrevne store eftersyn er foretaget hos en autoriseret Volkswagen Servicepartner.

For at der ikke skal herske tvivl om den del, tilbyder VW et service- og reparationsaftale i op til 5 år. Modsat mange andre autocamper producenter, står VW bag både bil- og campingdelen og trods fabriksgarantien på 2 år, dækker en service- og reparationsaftale for kun godt 200 kr om måneden, både bil- og campingdel i 4 år og 80.000 km og både service og reperationer. Den kan udvides til 5 år og km antallet kan øges, hvorefter prisen ligedes øges. Det er ret enestående for køb af en autocamper og giver en god tryghed.

Er pressen begejstret?

Det er den i aller højeste grad. Således stiller engelske TopGear følgende spørgsmål: Volkswagen Grand California anmeldelse: “Den bedste camper van der kan købes for penge?” Svaret er: “Ja, hvis du har råd til at købe en”

Tyske Autobild: Grand California på vej. “Vi er begejstret!”

autoexpress.co.uk: “Crafter er en af de bedste store camper vans på markedet, så det kommer ikke som en overraskelse, at Grand California også køre skønt”.

FDM: “Camping på første klasse”

The Telegraph: Volkswagen Grand California anmeldelse: “Den ultimative luksuscamper - komplet med bad og toilet “

ADAC: “Den kunne vi lide. Camperen køre behageligt dynamisk. Selv med sin størrelse er Grand California let at håndtere også ivanskeligt terræn”

Promobil: Den vil skabe sig sit publikum og med VW Grand California, er verdens hidtil mest solgte camper (California), stærkere end nogensinde, allerede bedømt ud fra den første prøvetur.

Grand California konceptet

Grand California 600 har to sovepladser med en dobbeltseng på tværs bagest i kabinen, som ekstraudstyr kan den bestilles med en sovesektion i en alkove over førerpladsen.
Grand California 680 er udelukkende designet til to personer og har derfor en stor dobbeltseng med langsgående enkeltsenge placeret på langs bagest i kabinen.

Motoren er i begge modeller en 2.0 liter diesel, der til efteråret kommer med sidste nye miljø teknologi. Der er automatgear som standard i begge modelle, der også fås med træk på alle fire hjul.

Modellen 600 måler 5,98 m i længden, 1,83 m i bredden og 3,03 meter i højden og på trods af den rellative beskedne størrelse, er den ifølge FDM´s testpanel for lang og for høj til at bruge som hverdags bil !

Læs FDM testen HER

Autobild Video fra Grand canaria test

VW Grand California

Prisliste