Rapido køber canadiske Roadtrek

Rapido køber canadiske Roadtrek Foto: Roadtrek

Rapido Group, ejer af mærket Westfalia, har meddelt at de har underskrevet en bindende hensigtserklæring for at erhverve alle de aktiver der er relateret til canadiske Roadtrek. Salget af Erwin Hymer Group til den amarikanske branchegigant Thor Industries afslørede finansielle uregelsmæssigheder, hvor skaden skulle beløbe sig til omkring 200 millioner Euro. Thor Industries valgte ved nye forhandlinger Roadtrek fra og købte Erwin Hymer Group uden canadiske Roadtrek, der ligger i selskabet Erwin Hymer Group North America.

Efter at uregelmæssighederne blev kendt, blev først ledelsen afskediget og derefter modtog alle medarbejderne deres afskedigelse uden varsel. De udestårnde løninger blev betalt og derefter blev firmaet indleveret til konkurs.

Rapido har til hensigt at overtage lejekontrakten af de eksisterende produktions- og montagefaciliteter. Roadtrek var en af de førende mærker i Nordamerika inden konkursen og Rapido har meddelt at de i første omgang genbesætter 200 job. Ved konkursen tabte ialt 800 medarbejdere deres job. Allerede nu er er RoadTraks hjemmeside online igen.

Med købet af Roadtrek vender Rapido mærket Westfalia tilbage til det nordamerikanske fritidskøretøjsmarked. Westfalia var et velkendt mærke i Nordamerika i 1960’erne og 1970’erne.

Der blev acceptere kvalificerede bud frem til den 3. April 2019, og bud blev accepteret på hele eller dele af EHGNA’s aktiver, men de bud der overvejende ville drive virksomheden som en produktionsvirksomhed havde fortrinsret, og derfor faldt valget på Rapido.

Mere om Roadtrek på www.roadtrek.com

Kilde: RVdailynews.com