Premiere på Crosscamp fra Hymer bygget på Toyota Proace Verso

Premiere på Crosscamp fra Hymer bygget på Toyota Proace Verso Foto: Tobias Schumacher

Volkswagen har California, Mercedes har Marco Polo og Nissan har Michelangelo.

Med Crosscamp starter Hymer et nyt mærke i koncernen. Crosscamp, der bliver bygget i Isny på Dethleffs fabrikken, er en kompakt campervan med pop-up tag og bygget på en Toyota Proace Verso. Dermed bryder Hymer koncernen mønsteret med de øvrige mærker fra Hymer Gruppen.

Crosscamp er bygget på mottoet - nye målgrupper, et stort forhandlernetværk og moderne markedsføring. Langceringen af Crosscamp er berammet til den 6. April 2019.

Men det hippe koncept skriger af innovation og oprør, kan selve køretøjet ikke benægte ligheden med Pössl Camster og begge er da også bygget i Isny hos Dethleffs og bygges på samme bånd.

Interiøret i Crosscamp

Næsten som i Campster men den flytbare køkkensektion, hvor der kun skal løsnes to skruer, der kan gøres manuelt. Håndtag letter aflæsningen. Selv med tom ferskvand og spildevandsbeholder der er på 10 liter hver, er køkkenet ikke ret tungt, men for tungt for en person.

Der er soveplads til fire personer med to senge med udsigt og frisk luft gennem panoramaåbningen på taget der tilbyder plads på 1,20x2,00 meter og med ombygget bagsæde der måler 97 cm i bredden bagtil og otte cm mere for til. Sengen er 2,05 meter lang og har desuden vendbare sæder.

En væsentlig forskel for Pössl broderen er den nye bund i PVC istedet for tæppe, med masive styreskinner, der sikre en glidende flytning af bagsædet

Det nye SCA tag i Crosscamp er noget foran konkurrenterne. Nykonstruerede til låsning af taget beskytter teltdugen. Til standard udstyret er der to tagskinner, så et fortelt eller solsegl kan monteres både til venstre og til højre for køretøjet.

Crosscamp er både hverdags bil og eventyrbus

 

Selve basiskøretøjet viser forskellen på Pössl Campster, hvor Pössl køre på Citroën Spacetourer, køre Crosscamp på den meget identiske Toyota Proace Verso.

I fremtiden vil Toyota ikke blot fungere som leverandør, men også være en del af salgsstrategien: Til markedslanceringen den 6. april vil Croscamp også være at finde hos certificerede Toyota-forhandlere. Målet er service fra en enkelt kilde, der med Crosscamp er klart fokuseret på personbilindustrien.

Derudover skal udvalgte EHG-partnere også have Crosscamp i programmet.

Basis med 120 hk, 6-trins gearkasse og praktisk Head-up display er Crosscamp ganske komfortabel. Dette er ikke ubetydeligt da crosscamp bevidst ønsker af gøre sig som balancen mellem daglige børnehaveture og individuelle eventyrferier. Til dette er der to skydedøre til rådighed, samt parkeringshjælp foran og bagtil

Basisinformationer Crosscamp

Basispris: 42.999 euro
Basiskøretøj: Toyota Proace Verso, 1,5 liter diesel, 120 hk, 6-trins manuel gearkasse
max. totalvægt: 2750 kg
Længde / bredde / højde: 4,95 / 1,92 / 1,99 m
Anbefalet antal personer: 2
Siddepladser / sovepladser: 5/4

www.crosscamp.com

Kilde: Promobil