Den første CUV fra Knaus.

Knaus Boxdrive First Edition Knaus Boxdrive First Edition Foto: Knaus

På Caravan Salon 2017 i Düsseldorf, var den et Studie, nu er en CUV, baseret på VW Crafter en realitet. Hos Knaus er det slut med at bygge kassebiler, der var et dårligt begreb, nu laver man istedet CUV. CUV står for Camping Utility Vehickle og udspringer af SUV.

Efter præsentationen af VW Crafter sidste år, har køretøjet inspireret mange i autocamperkredse, da den byder på mere plads end f.eks VW California. Crafter tilbyder også en bedre komfort og køreglæde en de fleste konkurrenter.

Knaus har ikke holdt sig tilbage og har nu udviklet Knaus - Boxdrive First Edition, navngivet efter de første prototyper. Indtil videre er der frigivet 150 eksemplarer i handlen, derefter er der ifølge tyske forhandlere, først nye køretøjer til august.

Boxdrive forbinder funktionalitet og køreglæde, højkvalitets møbelkonstruktion, en afstemt højdynamisk undervogn, med et væld af hjælpesystemer. Dette gør at denne CUV giver de fleste Kassevogne baghjul.

Højkvalitets møbler

Boxdrive har sovepladser til 3 og selepladser til fire personer samt en tilladt totalvægt på 3.500 kg. Kvalitets møbel konstruktionen sikre lang leverid. Låger monteret med hængsler med fjedre forstærkning og køkkenskuffer med Push-to-Open og kuglelejer. Loftshøjt garderobeskab, med justerbare hylder, giver masser af opbevaringsplads. Insekt-skydedør, kuldebro fri isolering med Polyethylen skum isolering i siddevægge og loft. Gulvplader i sandwichkonstruktion og stof på sidevægge. Boxdrive er den perfekte autocamper til både sommer og vinter.

Pladsen i siddegruppen er i denne køretøjsklasse normalt trang, men her har Knaus udviklet noget helt nyt. Bordet i siddegruppen er selvbærende og kræver ikke bordben. Sæderne i siddegruppen, består af enkeltsæder der kan trækkes fra hinanden, og hældningen på ryglænet kan ændres, det giver en bedre siddekomfort.

Køkken

Det specielle kompressorkøleskab fra Thetfords er tilpasset karosseriformen og med nattesækning reducere det energiforbruget. 2 gas brændere under et glasdæksel, vask med skærebræt. Forlængelse af køkkenbordpladen. Masser af køkkenplads i overskabe og tre store skuffer.

For at minimere problemer med gasforsyning i udlandet, har Knaus installeret Truma dieselvarme. Med sine 6 kW har Truma Combi 6 D nok kapacitet til vinterbrug. En ekstra integreret varmtvandsbeholder, køre meget lydløs ved dieselopvarmning. Gas benyttes derfor kun til madlavning. En 2,7 kilo blå gasbeholder til dette, kan skiftes i hele Europa, helt uden problemer.

Strøm

Strøm bliver leveret fra et 95Ah AGM batteri. Da denne type batteri kun har 50 procent af kapaciteten til rådighed, skal fricampere overveje et Litium-jernfosfat batteri, da køleskab og diesel opvarmningen har et højere strømforbrug. Betjeningspanelet har en 4,3 tommer touchscreen, hvor ladestanden kan aflæses. Der er monteret tre 12 volt og 230 volt stikdåser, samt delvist dæmpbart lys.

Komfortabel søvn

I stedet for to enkeltsenge er der en stor dobbeltseng i længderetningen. En lamelramme sikrer en behagelig nats søvn. Et særligt træk er, at den store seng let kan hæves i længderetningen. Klogt løst er opstigningen til sengen. Et skab kan flyttes sideværts og letter derefter adgangen.

Badeværelse

Brusebadet er placeret i gangarealet og lukkes med to acrylglas runde døre. Dette giver fri adgang til badeværelset. Foruden et drejebart kassette toilet har Knaus Boxdrive en variabel vask, der ikke kun kan foldes helt sammen, men som håndvask kan foldes ud i hele dybden og har målet 65x30 cm. Selv en integreret udendørs bruser i bagenden, har designerne tænkt på. Den er sikret med en ekstra kontakt for utilsigtet brug.

Prismæssigt starter Knaus Boxdrive First Edition på 79,900 Euro. Men så du får også en masse "CUV" med mange ekstrafunktioner. Køretøjet kan forfines med 8-trins automatgear.

Køreklar vægt: 3200 kg
LxBxH: 6,84x2,04x2,68 m
Lastevne: 300 kg
Friskvand: 100 liter
Spildevand: 85 liter

Kilde: Knaus.de

Se den på Caravan Salon i Düsseldorf fra den 25. august til den 2. september 2018.

Se mere om Knaus Boxdrive HER

Bedøm denne artikel
(3 bedømmelser)