Tirsdag, 03 Marts 2020

Udenrigsministeriet har opdateret deres rejsevejledning vedrørende Corona virus og udpeget nogle regioner i Italien som risikoområder. Grundlaget for denne vurdering er blandt andet hyppigheden af sygdomme og dynamikken i antallet af sager. Der er regioner hvor Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser.

I Europa er det i øjeblikket kun regioner i Italien, der klassificeres som risikoområder, hvor et længere ophold bør undgås. Antallet af smittede stiger i de fleste andre europæiske lande, så hold dig opdateret. Ovennævnte regioner er turiststeder, hvor også autocamperturismen har en en stor tiltrækningskraft her i de tidlige forårsmåneder som bla. Gardasøen, Comosøen, Lago Maggiore, Venedig, skisportssteder i Dolomitterne, Rimini.

Rejsevejledningen fra Udenrigsministeriet lyder som følger: “Rejsevejledningen for Italien er opdateret. Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto ud fra et forsigtighedsprincip, da der er en stor stigning i antallet af smittede med coronavirus. Hvis du har planlagt en rejse til ovennævnte regioner, bør du overveje, om det er nødvendigt at rejse nu. Hvis du allerede opholder dig i ovennævnte regioner, bør du være ekstra opmærksom på at følge Sundhedsstyrelsens råd for at mindske risikoen for at blive smittet: https://www.sst.dk/corona Du bør altid følge de italienske myndigheders anvisninger. Hvis du kommer hjem fra ovennævnte regioner, skal du være opmærksom på, om du udvikler sygdomssymptomer inden for 14 dage. Læs mere hos Sundhedsstyrelsen: https://www.sst.dk/corona Vi opfordrer fortsat danskere til at være ekstra opmærksomme i resten af Italien.”

Hvordan du skal forholde dig og de seneste opdateringer kan du læse på følgende links:

Udenrigsministeriet
Sundhedsstyrelsen
WHO
SOS

Udgivet i Information