Mandag, 23 Marts 2020

Efter Italien er Spanien det land, der er mest ramt af Corona krisen. Antallet af Coronavirustilfælde er steget med raketfart de sidste dage. Spanien indfører omfattende restriktioner der gør vanskeligt at blive i landet for især autocamperturister og campister der ikke opholder sig i længere tid samme sted. For at begrænse spredningen af Coronavirus skal alle hoteller, hotellignende- og turistindkvarteringer, camping- og autocamperpladser, samt indretninger til korte ophold i hele Spanien lukke. Så kontant er udmeldingen fra de spanske myndigheder.

Alle de nævnte steder skal lukke, så snart den sidste gæst har forladt stedet og senest 7 kalenderdage efter den spanske forordnings ikrafttræden, dvs den 25. marts 2020. En undtagelse er turistfaciliteter til permanet og sæsonbestemt langtidsophold, hvor gæster allerede var indkvarteret da “nødstilstanden” blev indført den 14 marts 2020, hedder det i dekretet.

På trods af at det ikke nævnes i det kongelige dekret, beder flere turistforeningerne i Spanien om en hurtig lukning af campingpladser i Costa Blanca området og campingpladserne er er ved at lukke deres campingpladser ned mens andre har lukket sanitetsbygninger ned.

Portugal lukker ned for autocamperturister og campingpladser

Den 22. marts annoncerede den portugisiske regering lukningen af alle campingpladser og autocamppladser for turister og besøgende, idet de fastsatte en frist på fem arbejdsdage (dvs. fredag 27. marts) for pladsernes lukning. Faste beboere på campingpladser og autocamperpladser er ikke berørt af denne beslutning og kan fortsat bo på deres permanente camping- eller autocamperplads. Kilde: The olivepress.es og Costa Nachrichten

*****UPDATE 26.03.2020**** : Tusinder af autocampere og campingvogne der været i Spanien for vinteren og placeret på campingpladser har nu måtte forlade der vinterdomicil og er på vej hjemhjem. Alle indkvareringsteder, campingpladser inklusive pladser for kortere autocamper ophold skal  lukke nu. Desuden bliver det svære og svære at komme rundt i landet på grund af restriktioner. Alene fra Tyskland er der 50.000 på vinterophold i Spanien, derudover tusender fra Holland, Frankrig og Schweiz.Der skulle derefter kun være en håndfuld fastliggerpladser tilbage der har tilladelse til at holde åben. De spanske myndigheder vil have turisterne ud af Spanien. Ifølge medier bliver mange autocampere og campingvogne stoppet ved den spansk-franske grænse, for at myndighederne kan sikre sig at køretøjerne nu også er på vej til deres hjemegn.

Underigministeriet
Den Europæiske Union
gov.uk

Udgivet i Information