Søndag, 15 Marts 2020

I princippet kan individuelle rejser, der ligeledes inkluderer en tur i autocamper, klassificeres som risikoreducerende, på grund af den mindre kontakt, som foregår på togstationer, lufthavne, busser, hoteller og krydstugtskibe. Alligevel bør de der tilhøre risikogruppen overveje at bliver i nærheden af det velkendte miljø og den lægebehandling de er vant til.

I kampen mod spredningen af Coronavirussen træffes der stadig mere vidtgående foranstaltninger, herunder også i Schleswig der huser en af Nordtysklands mest populære autocamperpladser. 

På grund af den hurtige spredning af  Corona-virusset lukker autocamperpladsen og havnen i Schleswig foreløbigt indtil slutningen af marts.  Stadtwerke oplyser at det er målet at minimere risikoen for smitte og at beskytte både gæster og ansatte.

Ligeledes meddeler Stadtwerke SH GmbH, at deres pladser i Kappeln, Eckernförde og Rensburg holder lukket med øjeblikkelig virkning

Den tyske campingorganisation BVCD opfordre til fortsat campingaktivitet.

BVCD råder til camping på trods af Corona virus, og anbefaler at gennemføre planlagte campingferie under forudsætning af at gæsterne er symtomfrie. BVCD mener at der med individuel transport kun er en lille risiko for smitte og muligheden for at være selvforsynende. Dermed mener BVCD at at faren ved Corona virus er stærkt overdrevet.

BVCD mener ligeledes at at besøgstallet endnu ikke er så stort, da vi stadig er i lavsæsonen, og derfor ikke har det store antal besøgende. Campingpladserne er opmærksomme på forebyggende handlinger til fordel for gæster og personale.

Den tyske transportminister på den anden side set, opfordre til at begrænse private rejser til, hvad der er absolut nødvendigt og helst mindre end det.

Fiat Chrysler Automobiles implementerer nye foranstaltninger på tværs af sine faciliteter i Italien til støtte for den landsdækkende kampagne mod COVID-19-krisen. Som et resultat af disse handlinger vil virksomheden om nødvendigt foretage midlertidige lukninger af sine anlæg i hele Italien.

Ud over de foranstaltninger, der allerede er truffet til støtte for regeringsdirektiver, vil virksomheden fokusere på handlinger for at minimere risikoen for at sprede smitten mellem medarbejderne.

For at muliggøre større afstand af medarbejdere på deres arbejdsstationer nedsættes de daglige produktionshastigheder for at imødekomme de tilpassede produktionsprocesser.

Alle administrative områder i virksomheden fortsætter deres normale aktiviteter i overensstemmelse med statslige direktiver og forskrifter og samtidig opretholde sikkerhedsafstand og hygiejneforanstaltninger, der blev indført straks efter udbruddet af COVID-19-virussen.

Hvorvidt og i hvilke omfang det kommer til at berøre leveringen af Fiat Ducato til autocampere vides ikke, men det kan få indflydelse på allerede bestilte køretøjer.

Udgivet i Information

2019 sluttede med det bedste resultat for autocampere nogensinde i hele Europa og især i Tyskland. CIVD. Tyskland havde ikke mindre end en fremgang i januar på 48,7% og i februar 50,2 %. Det er med 8.075 solgte autocampere i årets første 2 måneder en fremgang på ikke mindre end +49,6 % i forhold til 2019 !

Det var ikke kun autocampere der startede året med raketfart. Også campingvogn salget steg med henholdsvis 28,7% i januar og 13,4% i februar. Det blev til 4053 solgte campingvogne, +18,6%.CIVD

I Sverige går det bedst med campingvognssalget, der steg med +42,98%, mens der er et mindre fald i autocampersalget på minus 3,68%.

I Norge faldt autocampersalget i januar med hele - 31%, men de tunge autocampere steg med + 10,3 %. I februar gik autocampersalget for autocampere optil 3.500 frem med +5,4%, mens autocampersalget af de tunge autocampere faldt med -16,4%. Samlet betød det 90 autocampere op til 3.500 kg i januar/februar 2020 og 78 autocampere over 3.500 kg.Kilde: ofv.no

Udgivet i Autocamper nyheder