Marts 2020

Marokko er et populært rejsemål for europæiske ferieturister. Det tager kun 40 minutter fra Algeciras på det spanske fastland til enklaven Ceuta på den anden side af Gibraltar-strædet.

For mange af dem der i slutningen af december 2019 eller først i 2020 var taget til Marokko, ventede der en slem overraskelse. Den 20. Marts indførte de marokkanske myndigheder en nødsituation med omfattende udgangsforbud. Der er nu et generelt rejseforbud mellem byer, luftfarter som i resten af verdenen er lukket ned og bilture kræver tilladelse. Der er ingen undtagelser for indførte forbud  for udlændinge.

Da de første oplysninger om foranstaltningerne lækkede, startede hundrede europæiske turister deres rejse hjem i deres autocampere. Derfor kom den pludselige lukning af grænsen til Spanien som en overraskelse. Ved midnat den 22. Marts lukkede de spanske myndigheder grænsen mellem det spanske fastland og enklaverne Ceuta og Melilla. Ligeledes har grænserne til Algeriet været lukket siden 1994 så derfor er ind- og udrejse fra Marokko helt umuligt.

Det har bevirket at hundredevis, der er rejst ind i Marokko i autocamper og strandet der, nu befinder sig på en parkeringsplads ær Tanger-motorvejen, som de marokkanske myndigheder har forvandlet til karantænecenter. Autocamperturister har af myndighederne i Marokko fået at vide at de ikke længere får lov til at vente på den marokkanske side af den spanske enklave Ceuta.

De marokkanske myndigheder er færd med at udstyre parkeringspladsen med strøm, rindende vand, fæles brusere og toiletter. De bygger også midlertidige madbutikker, efterhånden som turisterne forbereder sig på en karantæne periode af ukendt længde.

Britiske turister har fået at vide at de er nødt til at blive på ubestemt tid og de strandede autocamperturister frygter for hygiejnen ved at benytte de etablerede tiltag. Marokkohavde indtil for få dage siden identificeret 225 tilfælde af Covid-19. Regeringen i Madrid har udtalt at de strandede autocamperturister ikke får adgang til Spanien, selv om de er EU-statsborgere.

De marokkanske myndigheder har ligeledes begrænset bevægelsefriheden. Det skete efter at britiske autocamperturister fra den britiske ambassade i Marokko, havde ladet forstå at grænsen ville blive åbnet for dem. På dette tidspunkt befandt de britiske autocampere sig i det sydlige Marokko på en campingplads ca 16 timers kørsel fra den spanske Ceuta grænse.

Ved grænsen mødte de kun en kø med omkring 650 autocampere, tre dage uden bad og uden nyt om hvad der skulle ske. Det blev herefter klart at grænsen ikke ville blive åbnet. En kontakt til den britiske ambassadør mundede ud i at ambassadøren bad autocamperturisterne om at køre tilbage til det sydlige Marokko og blive der, hvilket blev nægtet af de marokkanske myndigheder, der ikke vil svare på anmodninger om kommentarer. Kilder - SF Gate & Archhyde

Udgivet i Information
Fredag, 27 Marts 2020 22:16

Brug af autocampere under coronakrisen?

Vi er snart ved at være helt udmattede af at læse og se TV dækning af coronavirus. Efterhånden kan det se ud til at Covid-19 bogstaveligt talt har inficeret hele planetens tankegang. Nyheder der er fyldt med aflysninger, nedlukninger og begrænsede muligheder i adfærd osv. Det er overalt, intet mindre.

Når man lige tager en velfortjent pause i nyhedsflowet, så giver Coronavirus også muligheden for at se på, hvordan autocampere i alle dens former kan benyttes i krisesituationer, stadig under hensyntagen til gældende lovgivninger, der stadig er gældende corona-krise eller ej. Skal man virkelig opgive at bruge sin autocamper?

Det amerikanske website TruckCamper er af den opfattelse at der er flere måder at flygte fra corona virussen på i sin autocamper. Altså bare sidde i sin camper og køre væk fra virus? Det selv om det at eje en autocamper, ikke betyder at den er indkøbt til en plan B for at undgå voldsomme vejrfænomener, skov- og hedebrande eller viralt udbrud og lignende.

Amerikanske TruckCamper mener at autocampere er en idéel måde at ride stormen under Corona virus af på. Detataljerne for TruckCampers plan er enkle:

“ Vælg en campingplads med masser af plads mellem standpladserne, med  alle tilslutninger på hvert standplads (eller i det mindste vand, strøm og adgang til en tømmestation), og forbered dig på et langt ophold. Inden man tager ophold på campingpladsen, skal man have indkøbt mad, medicin og andre forsyninger til mindst 14-dages ophold eller mere !”

Så enkelt er det ikke i Europa i øjeblikket, heller ikke selv om man er til autocamperturist på fuld tid. Grænserne, campingpladserne og autocamperpladserne lukker ned i hele Europa, og flere hundrede autocampere er i øjeblikket strandet i Marokko. Adfærd er besværligt og måske endda ulovligt i flere lande. I Danmark er campingpladserne usikre på hvordan de skal og vil forholde sig. Indtil videre er der intet lovgrundlag der kræver campingpladser og autocamperpladser lukket, men DCU har valgt at lukke alle sine 22 pladser indtil efter påske.

TruckCamper Magazine har også en anden tese: “Autocamperen som karantænekøretøj, hvis kone, søn og datter alle viser symptomer efter at have mødt en smittet. Du var ikke sammen med dem, da de kom i kontakt med denne smittede person og du ar ingen symptomer. I denne situation kan du blive i din autocamper og bruge det faste eller lejede hjem som karantæne til din syge familie. På den måde kan du forblive udenfor smitte, mens du plejer dine kære familie?

Hvis familiemedlemmerne er blevet inficeret, kan du bruge autocampere og parkere foran huset, passe på dem og give dem mad og forsyninger? Bagefter vender du tilbage til autocamperen, vasker hænderne og er derefter dig selv.”

Næppe nogen god løsning, selv om hyppig og grundig håndvask anbefales. Intet tyder på, at coronavirus smitter gennem maden, men via dråber fra host og nys fra smittede personer. Så hold en god hygiejne, når du køber ind og laver mad, det er vigtigt. Covid-19 hedder videnskabeligt også SARS-CoV-2 og en artikel på “New England Journal of Medicin” viser at Aerosoler der er små luftbårne partikler eller dråber var levedygtige i eksperimentet i 3 timer. På plast og rustfrit er en levedygtig virus blev detekteret i op til 72 timer efter påføring på disse overflader.  Man regner med at virusset kan overleve i ca. 48 timer, men det afhænger også af hvor meget sekret, det er pakket ind i. Mere biologisk materiale beskytter virusset, så det kan holdes stabilt længere,« skrev Allan Randrup Thomsen, der er professor i virologi ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet. Ifølge sundhedsmyndighederne er alle potentielle smittebærere.

Hold dig hjemme og beskyt dig selv, også selv om de campingpladser der vælger at åbne til påske, påberåber sig at de gør noget ekstra ud af rengøring på toiletter og baderum, men de står ikke og spritter håndtag og vandhaner af, hvergang de er blevet berørte. Vandpåfyldningen til autocampere og andet udstyr? Mindst 48 timer kan virusset overleve på “ting”. I Juelsminde er den sidste nye melding, at der er dukket 80-90 campingvogne op, og campingpladsen håber at gæsterne kan overholde skrevne og uskrevne regler. DK-Camp som campingpladsen i Juelsminde høre ind under, mener ikke de skal bestemme om deres medlemmer skal holde åbent eller ej, men at de blot skal holde medlemmerne af DK-Camp orienteret om nye regler fra myndighederne. Her er der med andre ord godt gang i at vaske egne hænder, så man ikke får skyld for noget. TV-Syd

Håbefulde regnbuer spreder optimisme

Udgivet i Information

For at håndtere COVID-19 krisen kollektivt, opfordres franskmændene til at opfinde nye former for solidaritet. En af de kreative forslag kommer fra autocampernes verden, nærmer betegnet autocamper udlejningsplatformen Wikicampers. Målet med forslaget er at stille campingvogne, autocampere, vans og kassevognscampere til rådighed så plejepersonale på sygehuse kan tage en pause og sove så tæt på deres arbejdssted som muligt.

Udlejningsplatformen Wikicampers koordinere behovene i kontakt med ARS i Frankrig, der er den regionale sundhedssektor. Planen går ud på at interesserede registrere sig via en online formular, hvorefter Wikicampers kontakter de interesserede. Wikicampers garanterer at der passes godt på de “frivillige“ autocampere og campingvogne. Plejepersonalet har strenge instruktioner om ikke at sprede coronavirus. Der foretages forholdsregler ved indgangsdøren til køretøjet. Efter endt “mission” ved slutning af sundhedskrisen bliver de “frivillige” køretøjer komplet desinficeret.

Dette borgelige engagement har til hensigt at være en del af den solidariske mobilisering på opfordring af den franske regering, der har opfordret til en generel mobilisering af solidaritet overfor bekæmpelsen af Covid-19. De franskmænd der har noget at tilbyde går ind på siden https://covid19.reserve-civique.gouv.fr/missions. Her er der mange frivillige til forskellige tiltag som at passe børn, opretholde kontakt til skrøbelige personer i de mest udsatte grupper og overnatning for plejepersonale ved arbejdsstedet. Kilde: Le Camping-Car

Udgivet i Information

På grund af grænselukninger i forbindelse med Corona-virus, sidder hundredevis af autocamperturister fast i Marokko. Det melder flere tyske og franske medier. De var ikke nået til den spanske enklave Ceuta i det nordlige Marokko inden grænsen lukkede. Der er rapporteret om mere en 400 autocampere ved grænsen til enklaven Ceuta i mandags og omkring 70 mere på havneområdet, da færgeforbindelserne til det europæiske fastland, der nu er lukket.

Ceuta har 80.000 indbyggere og er forbundet til Europa med færge. Den korteste rute over Gibraltar strædet tager ca 40 minutter.

Spanien lukkede allerede sine grænser natten til tirsdag i sidste uge, hvor de mobile feriegæster stadig havde tilladelse til at rejse ind i Spanien fra Ceuta og Melilla. Mandag meddelte den spanske regering i Madrid at der ikke længere var mulighed for at krydse grænsen.

Flere har ventet i to dage på havnefronten, hvor det i øjeblikket regner og de hygiejniske forhold er blevet forværret katastrofalt på kort tid. Der er tilsyneladende mangel på sanitære faciliteter og drikkevand blandt de mange rejsende. Det har betydet at de strandede autocamperturister er begyndt at tømme deres toiletter i grøften i vejsiden eller det omkringliggende område. 

De mange autocampere ved den spanske enklave i Ceula er bare et samlingspunkt og problemet er lang større. Der er stadig autocampergæster på campingpladser i den sydvestlige del af Marokko. Den tyske ambassade i Rabat har opfordret rejsende til hurtigst muligt at tage afsted til grænsen og se sig om efter en autocamperplads eller campingplads med strøm og mulighed for vandforsyning nær grænsen og derfra følge udviklingen.

Marokanerne forsøger at lette på situationen for dem der venter, så de indsamler affald flere gange om dagen. Til gengæld er de rejsende bekymrede, da det er vanslkeligt at følge anbefalinger om afstand mellem personer. De marrokanske myndigheder har gjort det klart at de ikke ønsker at ligge hindringer i vejen for dem der ønsker at forlade landet. Problemet ligger på den spanske side. Til gengæld har det spanske indenrigsministerium i en erklæring meddelt, at alle EU-borgere har tilladelse til at forlade Spanien. Anderledes ser det ud med at komme ind fra et ikke EU-land. Ligeledes vil borgere fra EØS lande have samme retigheder som EU-borgere. Spanien har i deres tiltag lukket grænserne i 30 dage, det betyder for situationen, at transit fra Nordafrika forsat er suspenderet.

Links:

Quest France
Spiegel.de
Le Monde du Camping-Car

 

Udgivet i Information

Efter Italien er Spanien det land, der er mest ramt af Corona krisen. Antallet af Coronavirustilfælde er steget med raketfart de sidste dage. Spanien indfører omfattende restriktioner der gør vanskeligt at blive i landet for især autocamperturister og campister der ikke opholder sig i længere tid samme sted. For at begrænse spredningen af Coronavirus skal alle hoteller, hotellignende- og turistindkvarteringer, camping- og autocamperpladser, samt indretninger til korte ophold i hele Spanien lukke. Så kontant er udmeldingen fra de spanske myndigheder.

Alle de nævnte steder skal lukke, så snart den sidste gæst har forladt stedet og senest 7 kalenderdage efter den spanske forordnings ikrafttræden, dvs den 25. marts 2020. En undtagelse er turistfaciliteter til permanet og sæsonbestemt langtidsophold, hvor gæster allerede var indkvarteret da “nødstilstanden” blev indført den 14 marts 2020, hedder det i dekretet.

På trods af at det ikke nævnes i det kongelige dekret, beder flere turistforeningerne i Spanien om en hurtig lukning af campingpladser i Costa Blanca området og campingpladserne er er ved at lukke deres campingpladser ned mens andre har lukket sanitetsbygninger ned.

Portugal lukker ned for autocamperturister og campingpladser

Den 22. marts annoncerede den portugisiske regering lukningen af alle campingpladser og autocamppladser for turister og besøgende, idet de fastsatte en frist på fem arbejdsdage (dvs. fredag 27. marts) for pladsernes lukning. Faste beboere på campingpladser og autocamperpladser er ikke berørt af denne beslutning og kan fortsat bo på deres permanente camping- eller autocamperplads. Kilde: The olivepress.es og Costa Nachrichten

*****UPDATE 26.03.2020**** : Tusinder af autocampere og campingvogne der været i Spanien for vinteren og placeret på campingpladser har nu måtte forlade der vinterdomicil og er på vej hjemhjem. Alle indkvareringsteder, campingpladser inklusive pladser for kortere autocamper ophold skal  lukke nu. Desuden bliver det svære og svære at komme rundt i landet på grund af restriktioner. Alene fra Tyskland er der 50.000 på vinterophold i Spanien, derudover tusender fra Holland, Frankrig og Schweiz.Der skulle derefter kun være en håndfuld fastliggerpladser tilbage der har tilladelse til at holde åben. De spanske myndigheder vil have turisterne ud af Spanien. Ifølge medier bliver mange autocampere og campingvogne stoppet ved den spansk-franske grænse, for at myndighederne kan sikre sig at køretøjerne nu også er på vej til deres hjemegn.

Underigministeriet
Den Europæiske Union
gov.uk

Udgivet i Information

I Europa er turisme og den frie bevægelsesfrihed sat på pause, hvilket også påvirker autocamper og campingbranchen. Caravaning Industrie Verband eV (CIVD) der repræsentere industrien bag produktion af autocampere og campingvogne har set på hvordan spredningen af Corona-virus påvirker turistindustrien indenfor autocampere og campingvogne.

Der er regler der forbyder turistrejser. I Tyskland er både autocamper- og campingpladser i øjeblikket lukkede i næsten alle føderale delstater, for at begrænse spredningen af Corona-virus. Ligeledes har den tyske føderale regering besluttet forstaltninger til støtte for at virsomheder kan takle Corona-krisen.

Coronakrisen vil også have betydelig indflydelse på autocamper- og campingvognindustrien og svare på de hyppigst stillede spørgsmål:

Kan produktionen af fritidskøretøjer opretholdes?

Situationen er meget dynamisk og skal vurderes langs hele forsyningskæden. Fra producentens synspunkt kan det ses, at næsten alle fabrikker i Tyskland og de fleste i Europa nu fortsætter med at producere. Afgørende for, at det forbliver sådan, er på den ene side den strenge gennemførelse af de interne beskyttelses- og forebyggende foranstaltninger, men frem for alt vedligeholdelse af forsyningskæderne. Ingen kan pålideligt forudsige, hvor længe dette vil lykkes; situationen kan ændre sig hvert minut.

Forventes der et fald i efterspørgslen efter fritidskøretøjer?

På baggrund af momentumet i årets første måneder, startede året strålende med stærkt stigende antal nyregistreringer. På baggrund af en mild vinter og den mærkbart høje efterspørgsel fra kunderne på forårets messer, har detailhandlere generelt en god ordresituation. Selvom den ene eller den anden kunde udsætter sin købsplan på kort sigt på grund af de nuværende situation, forventer CIVD ikke, at ønsket om at rejse vil falde på lang sigt. Tværtimod er CIVD bekymrede for, hvordan vi kan tilfredsstille dem, især i betragtning af, at detailhandlere og producenter i øjeblikket er nødt til at udsætte eller aflyse sæsonåbningsbegivenheder mange steder, og at mange detailforretninger midlertidigt skal lukkes helt.

Forventes der salgsnedgang for tyske fabrikater af autocampere og campingvogne?

Når CIVD ser tilbage på de sidste måneder med fyldte ordrebøger, skal det nok holde producenterne travlt beskæftiget i et par uger mere. Hvordan Corona-virus påvirker den yderligere efterspørgsel efter fritidskøretøjer kan ikke forudsiges pålideligt i øjeblikket. Mange kunder opfylder deres livslange drømme om at købe en autocamper eller en campingvogn, som de har planlagt i årevis. Der kan ske en tidsforskydning, men selv i betragtning af manglen på alternative rejsemuligheder, antager CIVD ikke at købsovervejelser vil blive påvirket af den aktuelle viruspandemi på lang sigt. Grundliggende forventer CIVD at individuelle ferieformer kommer bedre ud af den aktuelle krise, en andre forme for massetransport.

Vil Caravan Salon 2020 blive afholdt som planlagt?

Caravan Salon 2020 finder sted som planlagt. CIVD har ikke til hensigt at annullere eller udsætte messen. Det generelle dekret om delstats hovedstaden i Düsseldorf gælder indtil den 22. april 2020, hvor større begivenheder med mere end 1.000 deltagere på samme tid generelt er forbudt. Det generelle påbud kan forlænges, hvis situationen kræver det. Messe Düsseldorf og CIVD vil revidere situationen i god tid i koordinering med myndighederne og træffe ansvarlige beslutninger.

Kilde: CIVD

Udgivet i Information

Transportminister Benny Engelbrecht vil midlertidigt ændre reglerne for eksempelvis bilsyn, så ejerne af køretøjet ikke risikerer at få en bøde eller at få frataget nummerpladen, såfremt køretøjet ikke bliver synet inden for fristen. Det gælder i første omgang for synsfrister, som er eller bliver overskredet i perioden fra og med den 15. marts 2020 til og med den 15. maj 2020.

Færdselsstyrelsen indkalder hver uge omkring 24.000 køretøjer til syn med en frist for, hvornår køretøjet senest skal være synet. Og hvis ikke denne frist bliver overholdt, modtager ejeren en bøde og risikerer at få frataget køretøjets nummerplade. I lyset af den aktuelle situation har det givet anledning til bekymring blandt ejerne af køretøjerne, som - af frygt for at få en bøde - føler sig forpligtet til at møde op hos synshallerne, selvom de eksempelvis er syge. 

Transport- og Boligministeriet vurderer, at syn af køretøjer i langt de fleste tilfælde vil kunne afholdes, så længe sundhedsmyndighedernes anbefalinger vedrørende blandt andet afstand og brug af håndvask/håndsprit overholdes. 

Transportminister Benny Engelbrecht har dog forståelse for bekymringerne - særligt hvad angår borgere med nedsat immunforsvar. Han vil derfor i starten af næste uge sørge for at få hasteudstedt en bekendtgørelse, som midlertidigt ændrer reglerne, så ejerne af køretøjet ikke modtager den varslede bøde og ikke får inddraget nummerpladen, såfremt køretøjet ikke bliver synet inden for fristen.

-    Færdselsstyrelsen forventer ikke, at denne midlertidige ændring af reglerne vil gå ud over trafiksikkerheden. Derfor synes jeg, at vi skal tage bestik af den alvorlige situation, vi befinder os i som konsekvens af coronavirussen, og midlertidigt give bilejerne mere ro, så de ikke skal skynde sig ned til synshallen for at få bilen synet, hvis ikke de føler sig trygge ved det, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Ministeren vil således suspendere sanktionen for at overskride en synsfrist, så køretøjsejere, som fra og med den 15. marts 2020 til og med den 15. maj 2020 har overskredet eller kommer til at overskride den synsfrist, der fremgår af synsindkaldelsen fra Færdselsstyrelsen, ikke risikerer at få en bøde eller at få inddraget køretøjets nummerplader. 

Derudover opretter ministeren et nødberedskab, som skal sikre, at visse samfundskritiske synsopgaver løbende kan varetages, hvis synshallerne beslutter at lukke ned af egen drift. 

Det betyder, at visse synshaller kan blive pålagt at holde åbent. Det kan for eksempel dreje sig om syn og godkendelse af tunge erhvervskøretøjer, som benyttes til vareforsyning, transport af farligt gods, dyretransporter mv., godkendelse og registrering af udrykningskøretøjer. 

Ministeren og Færdselsstyrelsen opfordrer desuden synshallerne til at iagttage sundhedsmyndighedernes retningslinjer – det gælder blandt andet i forhold til holde afstand, bruge handsker og vaske/afspritte hænder så ofte som muligt.

Kilde: Transportministeriet

Udgivet i Information
Torsdag, 19 Marts 2020 14:39

Autocamper Show har vokseværk

Arealet udvides med 4000 kvadratmeter på Danmarks første ”rene” autocamper-udstilling, som finder sted i efteråret i Fredericia

I weekenden den 30. oktober-1. november byder MESSE C indenfor til et nyt slaraffenland for det hastigt voksende autocamper-folk i Danmark, når Autocamper Show åbner dørene til mindst 120 af de nyeste autocampere og campervans. Dertil kommer en lang række udstillere med udstyr, services, udlejning og rådgivning målrettet mod det frie liv på fire hjul.

Opbakningen til det nye forum har været så markant fra alle de store importører samt udstillere, foreninger og organisationer på området, at udstillingsområdet nu udvides med 4000 kvadratmeter. Autocamper Show rykker således ind i MESSE C’s kæmpe Hal A, hvor der er 16.000 kvadratmeter til rådighed.

Opsparet trang til eventyr
Det er en god nyhed i en ellers vanskelig tid præget af den omsiggribende Coronavirus, konstaterer Charlotte Buus, projektleder i MESSE C:
- Både vores messecenter og autocamperbranchen er – lige som alle andre naturligvis udfordret af situationen lige p.t. Men med mere end syv måneder til start er vi overbeviste om, at en mere normal dagligdag har indfundet sig til den tid.

- Autocamper Show bliver en ideel lejlighed for branchen til at hente noget af det tabte ind igen, og jeg tror også, rigtig mange danskere vil have en opsparet trang til ferie og eventyr, gerne i en autocamper, mener Charlotte Buus.

Spændende foredrag
Ud over fristende nye køretøjer og udstyr byder messen på en række spændende foredrag om netop eventyr i det store udland. Fotograf og grafiker Anja Robanke fortæller om at leve, rejse og arbejde i sin autocamper ”Bumle”, og den tidligere sportsdirektør i Brøndby, Troels Bech, fortæller om at tage på jordomrejse med sin store familie.

Autocamper Show har en stærk komite af fagfolk til at hjælpe med at skabe det bedst mulige set-up for branchen og de besøgende – og gruppen er netop blevet udvidet med Jens Bren dstrup fra Camping Outdoor Danmark og Anne-Vibeke Isaksen fra Dansk Camping Union, fortæller Charlotte Buus.

Autocamper Show finder sted i MESSE C Fredericia den 30. oktober og 1. november 2020. Se evt. mere på www.autocampershow.dk.

Udgivet i Information
Torsdag, 19 Marts 2020 14:28

DCU lukker sine 22 campingpladser

Situationens alvor taget i betragtning har DCU valgt at udskyde åbningen af campingpladserne til d. 30. marts 2020 og lukke de vinteråbne pladser indtil da. Vi kender endnu ikke alle konsekvenserne af denne beslutning, så ingen valg er lette lige nu. Vi føler dog en moralsk forpligtelse til at støtte indsatsen mod coronasmitten, selvom vi på alle tænkelige måder har været ”dukse” og gjort ALT og mere til ift. myndighedernes retningslinjer. Vi gør det for at passe på vores gæster og ansatte.

DCU udsætter åbning til 30.3.2020

Er du sæsongæst, skal du kontakte din campingplads for at høre, hvordan vi gør på den enkelte plads.

Hvis du har booket en ferie hos DCU i perioden frem til 30.3., kan du flytte ferien til en anden periode ved at kontakte campingpladsen.

Hvis du ønsker at afbestille en allerede booket ferie, træder DCUs almindelige afbestillingsregler i kraft

Vær opmærksom på, at der er meget travlt i disse dage, men alle får svar, og vi finder en løsning, selv om det kan tage lidt tid.

Vi takker for din forståelse.

Du finder kontaktinfo på alle vores campingpladser her: https://www.dcu.dk/dcu-campingpladser

Udgivet i Information

I San Francisco, Californien kommer autocampere nu på en noget anderledes opgave i forbindelse med den verdensomspændende Covid-19 coronavirus. Myndighederne i San Francisco har arbejdet på at stille boligmuligheder til rådighed for raske og mildt syge, der er testet positive for det nye coronavirus, men som ikke har trygge rammer for selvkarantæne, fordi de er hjemløse eller bor i kvarterer hvor de er tæt på hinanden.

Efterflere bekræftede coronavirus sager i San Francisco, stillede myndighederne ca 30 autocampere til rådighed, som skal fungere som midlertidige “isolationsboliger” for dem der ikke behøver at blive indlagt på hospitalet.

De 30 autocampere har tilsammen en værdi på 440.000 USD er blevet leaset til slutningen af juni måned og finanseret igennem Borgmester London Breed’s nødfond.

Autocamperne har indtil videre base på Presidio of San Francisco, der er en tidligere militærbase, og nu fritidsområder i nærheden af Golden Gate Bridge, hvorfra de kommer ud hvor der er behov for dem. (Kilde: sfchronicle.com)

Udgivet i Information
Side 1 ud af 3