Torsdag, 09 Januar 2020

Med Nova EB fokuserer La Strada på en, for autocampere speciel opbygning, i en ekstrem holdbar Monocoque konstruktion baseret på glasvævsarmeret plastik. Høj isolering, helt tæt og elegante linier er beløningen for den ekstra indsats.

Indretningen i Nova EB er skræddersyet til to personer. Det nye flagskib er baseret på Mercedes Sprinter med baghjulstræk, og med mulighed for både firehjulstræk, automatgear, adskillige hjælpesystemer, 127 møbel stoffer, del- og hellæder, lader udstyrslisten for kompakte “Landyacht” ikke noget tilbage at ønske.

Med et design i GFK opbygning, lægger udviklerne vægt på klare linier med så få forstyrende bolte, klapper, håndtag og hængsler som muligt. Indvendige hængsler til låger og klapper uden håndtag men med moderne Push-to-Open låsemekanisme. Tilslutning til den eksterne strømforsyning er nu i den bagerste garage. Kablet føres igennem den aflukkelige åbning i gulvet. De udvendige klapper til gas og toiletrummet låses op med trykknapper ved indgangen til den bagerste garage. De to døre i garagen åbnes med en fjernbetjening. Indgangsdøren i GFK opbygningen er blevet udvidet markant. Mørklægning af vinduer smelter sammen med det udvendige look. Et stort vindue i bagenden tillader lys of luft ind i bagenden. Ventilationsgitteret til køleskabet er malet i vognfarven. Den nye La Strada sætter således standarder med hensyn til udvendigt design.

Også i det Indre af Nova EB er solidt. De elegante møbler og indretning varierer, med mange elementer i mælkhvid optik. Indirekte belysning giver et hyggelig aften lys. For første gang er La Strada designet med enkeltsenge i Nova serien. Dimensioner af sengene er 200 og 189 cm i længden og 80 cm i bredden. Et Froli-tallerkenfjedersystem og de kolde skummadrasser sikrer en god nats søvn i begge senge. Om nødvendigt kan de to senge forbindes med et ekstra element til at danne et enkelt stort liggen område. Under fronten af sengene er der store opbevaringsrum til foldet tøj og et skab til tøj på bøjler. Der er en garage der kan rumme cykler og anden voluminøs bagage.

Køkkenet og badeværelset er placeret midt i Nova EB. To store udtræks skuffer, en bestikskuffe, en åben hylde og to vægskabe der udgør pladsen til køkkenredskaber. Madvare og drikke kan opbevares i et køleskab på 80 liter med automatisk valg af energi under et to-brænder komfur med piezo-tænder. En ekstra bordplade, der kan foldes ud til venstre for køkkenblokken, er meget nyttig. Modsat køkken er badeværelset der har et toilet, skabe til hygiejneartikler og et standardvindue. Hvis vasken er foldet op, er der et rummeligt brusebad, der adskilles med en foldevæg i plast.

Den L-formede siddegruppe ligger lige bag førerhuset. Nova EB har fire sæder med tre-punkts seler til brug under kørsel. Der er Isofix til børnesæder. SKA komfort sæder med pneumatisk lændestøtte og sædeopvarmning. Siddekonditionering er endda tilgængelig til polstring i fuldt læder. 

Med en længde på 6,99 meter er det den største La Strada nogensinde, der er bygget til luksussegmentet, og som stadig er kompakt. Med en standard totalvægt på 4,1 ton er der en lastreserve på 710 kg - tilstrækkelig til en to-personers indretning af denne størrelse.

Den tyske grundpris for La Strada, Nova EB med 120 kW (163 hk) motor er 100.930 euro. Ud over ABS, ASR, ESP, kørelys, krydsvindhjælp og centrallås til førerhuset, inkluderer standardudstyret også en isoleret og opvarmet spildevandstank, et badeværelsesvindue og en passende markise. 

LA Strada pressemeddelelse

Link: La Strada

Udgivet i Autocamper nyheder