Fredag, 17 Januar 2020

Autocamper overnatningspladser er i Tyskland for alvor kommet på tale. De er for fyldte, kan ikke bookes på forhånd - det er sådan mange autocamperturister beklager sig og det på grund af det stigende antal autocampere. Charmen ved spontane rejser, der ikke planlægges på forhånd kan derfor risikere at forsvinde. Siden Caravan Salon 2019, høres det oftere og oftere, at en smartphone kan hjælpe med en passende app. TopPlatz køre et testforløb med “Stellplatz Ampel” der som et lyskryds fortæller om der på en autocamperplads er god plads (grøn), om der stadig er pladser til rådighed (mindre end 25 procent ledige) med indikation gult og ved markering med rødt er pladsen helt fuld og nærmeste ledige pladser popper op som alternativ.

Andre ideer med booking på forhånd med et enkelt klik, ses også som en del af en løsningsmodel fra andre. For tiden køre eller har der kørt spørgeundersøgelser i tykt og tyndt i forbindelse med autocampernes overnatningsmuligheder. Sidste offentliggjorte spørgeundersøgelse kommer fra tyske Reisemobil International, der bla. gik tæt på “digitalisering af autocamperpladser”.

Her spørger Reisemobil International bla. Ind til om respondenterne har en internetbaseret smartphone eller tablet med på autocamperturen. Svaret kan ikke være mere klart, end at det har 99 procent. Når der spørges indtil, hvad autocamperturisterne bruger deres smartphone til, svare 92 procent at den benyttes til at foretage telefonopkald til familie og venner, mens kun 6 procent benytter den til at finde overnatningspladser på.

Foretrækker du autocamperpladser eller campingpladser til overnatning?

Spørgsmålet er gennem de sidste mange år det mest benyttede, og intet har ændret sig. 54 procent af autocamperturisterne foretrækker autocamperpladser, 6 procent campingpladser, men 40 procent benytter begge muligheder.

I 2018 lavede dwif på universitetet i München en undersøgelse med lidt udvidet indhold. Her svarede 56,3 procent at de adspurgte at de foretrak autocamperpladser, 23,7 procent parkeringpladser med mulighed for overnatning, 9,6 procent ved indkvarteringer og spisesteder, 5,3 procent ved fritidsaktiviteter, 2,8 procent på campingpladser og 2,3 procent andre steder.

I 2017 lavede det tyske magasin Promobil deres undersøgelse og her svarede 52 procent at de foretrak autocamperpladser, 22 procent camping-/autocamperpladser, 12 procent fricamper/autocamperpladser, 7 procent campingpladser, 5 procent autocamper-/campngplads/fricamper og 2 procent fricamper

Når autocamperturisrnen i Tyskland planlægger en tur, satser 51 procent på en bestemt autocamperplads og 49 procent gør det ikke.

På trods af at autocamperpladser er en mangelvare, vil 67 procent af respondenterne ikke booke deres overnatningsplads forlods, mens 33 procent går glip af denne mulighed.

På spørgsmålet om muligheden for at kunne se om der er ledige pladser, mener 63 procent at det er en god idé, mens resten ikke mener at det er nødvendig.

Reisemobil International ville også gerne vide, om de adspurgte kørte direkte til autocamperpladsen eller om de besøgte steder på vejen. 22 procent mener at at en afstikker er vigtigere end selve autocamperpladsen. 29 procent tager den direkte vej til autocamperpladsen, mens 49 procent kun tager den direkte vej, hvis de er bange for at komme for sent til en ledig plads.

Autocamperturister focusere også på andre væsentlige ting, såsom prisen. 75 procent af de adspurgte svare at prisen for en overnatning er vigtigt. 74 procent vil gerne have muligheden for at tømme toilet, mens 62 procent mener at store pladser til parkering er vigtigt. 61 procent stemmer for tømning at spildevand er vigtigt, 57 procent siger forsyning af fersk vand og endeligt mener 56 procent at rolig beliggenhed i naturen også er vigtig.

Kilde:Reisemobil International

Udgivet i Information